Airsickness

• Thread starter Thread starter planck
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

planck

Low-Cost-Class-Member
Website
www.aviators.gr
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
NAX
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGAV
Χαιρετώ!

Είμαι νέος μαθητής PPL με 5-6 ώρες πτήσης...
Θέλω γνώμες των έμπειρων για το πως μπορεί κάποιος να το αντιμετωπίσει, γιατί με πιάνει δυσφορία/αναγούλα όταν υπάρχουν ανέμοι και κάνουμε ασκήσεις με τον flight instructor. Συνδιασμός ανέμων και πάνω-κάτω...στροφές 45 μοιρών σκοτώνει :)
Όταν δεν υπάρχει δυνατός άνεμος δεν έχω κανένα πρόβλημα.

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Α.

Και που να κάνεις 60άρα στροφή και stall. Εκεί να δείς... :twisted:

Ρώτησε κάποιον γιατρό (κυρίως ΑΜΕ) , αν υπάρχουν χαπάκια που μπορείς να πάρεις πριν την πτήση, καθώς επίσης μια λύση είναι να σφίγγεις το στομάχι πριν την έναρξη της άσκησης.

Επίσης, αφού το συζητήσεις με τον εκπαιδευτή σου, προσπάθησε στην αρχή να κάνεις ήπιες ασκήσεις και με τον καιρό αφού συνηθίσεις, το "ζορίζετε" το πράγμα. Όλα είναι μέρος της εκπαίδευσης και πρέπει να γίνουν. Τι θα κάνεις αν αργότερα πετάξεις σόλο ή πας μια βόλτα με τους φίλους σου?

Όλα είναι αντιμετωπίσιμα. Εκεί που δυσκολεύει η κατάσταση είναι όταν σε πιάσει κ@τούρημα ή χ@σιμο :lol: :lol:

Φίλε Planck,

Υποστηρίζω τα λεγόμενα του φίλου μας Asterixx25, καλό θα είναι να μιλήσεις με έναν AME, μην κάνεις το λάθος να πάρεις κάτι χωρίς την έγκριση του διότι κάποια χάπια "του ραφιού" δεν είναι εγκεκριμένα για χειριστές, καθώς έχουν μη αποδεχτές παρενέργειες.

Μην σε αγχώνει πολύ το θέμα, εάν δεν έχεις πρόβλημα με το στομάχι σου στην καθημερινότητα σου, τότε το ποιο πιθανό είναι πως θα συνηθίσεις με τον καιρό. Ότι πιθανόν είσαι αγχωμένος ως νέος χειριστής σίγουρα επιβαρύνει την κατάσταση.

Υπήρξα και χειριστής αεροβατικού και εγώ δεν είχα ποτέ θέμα με το στομάχι μου, μέχρι τότε! Με τον καιρό όμως συνήθισα. Έχω δεί καπετάνιο με χιλιάδες ώρες να κάνει εμετό μέσα σε Seminole! Το πρόβλημα ήταν ότι δεν είχαμε εμετόσακούλες, επομένως μπρος το να τα ψεκάσει μέσα σε όλο το α/φος, του έδωσα την θήκη του Headset μου :(

Δεν θέλω να φανταστώ κόψιμο εν ώρα πτήσης...τραγική κατάσταση!

Από ότι διάβασα εδώ:
http://en.wikipedia.org/wiki/Airsickness

Λέει:

Pilots who are susceptible to airsickness should not take anti-motion sickness medications (prescription or over-the-counter).[1][2] These medications can make one drowsy or affect brain functions in other ways.

Οπότε, όντως η χρήση φαρμάκων θέλει λίγο ψάξιμο.
Είναι και λίγο θέμα συνήθειας...

Καλύτερα είναι να μην πάρεις κάποιο χάπι. Πιστεύω πως με τον καιρό θα το συννηθήσεις. Εγώ είχα λίγο θέμα με τις 60ρες αλλά το ξεπέρασα εύκολα. Μην έχεις μέσα πολύ ζέστη, αντίθετα να σε χτυπάει λιγο αέρας.

Οπως λέει και στη θεωρία το μεγαλύτερο ιατρικό θέμα είναι το τσιρλίπιπι.
Εμένα η χειρότερή μου ήταν σε ενα solo ταξίδι με πολύ ζέστη και ήλιο που δεν είχα μαζί μου νερό.