Airspace Traffic monitoring

Καλησπέρα σε όλους

Το πλεονέκτημα του Ethernet έναντι του USB είναι ότι επιτρέπει πολύ μεγαλύτερα μήκη καλωδίων, π.χ. 50-100 m.

Μάλλον δεν έκανα κατανοητό αυτό που ήθελα να πω.
Αυτά τα μήκη Κώστα τα θεωρώ κοντινά. Θέλω να πω αν τυχόν χρειάζεται υπολογιστής να συνεργάζεται με το δέκτη, αν αυτός πρέπει να είναι κοντά στο δέκτη 'η μπορεί να είναι μακρυά, δηλαδή περίπου 25 χιλιόμετρα που είναι η απόσταση της θέσης που θα μπει ο δέκτης από το σημείο όπου είναι ο υπολογιστής. Μεταξύ των δύο σημείων υπάρχει ασύρματη ζεύξη στα 5 Ghz.

Ευχαριστώ

Γιώργος - sv9cag
 
Πιστεύω ότι αν η ασύρματη ζεύξη λειτουργεί σε διαμόρφωση bridge δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα με κανένα είδος συσκευής.
 
Η κεραία και το microASDB-USB receiver 80 Ε
δουλεύουν άψογα ένα χρόνο τώρα και τα δεδομένα μεταφέρονται με το planeplotter
λεπτομέρειες στο Κατασκευή κεραίας 1090 MHZ για MODE-S SBS-1
 
Καλημέρα στο forum

Πιστεύω ότι αν η ασύρματη ζεύξη λειτουργεί σε διαμόρφωση bridge δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα με κανένα είδος συσκευής.

Πάντως μέχρι τώρα δουλεύει στο συγκεκριμένο σημείο δέκτης A.I.S. για τα πλοία άψογα, χωρίς κανένα πρόβλημα όσον αφορά την αποστολή δεδομένων.
Το ερώτημα είναι αν ο συγκεκριμένος δέκτης φαίνεται σαν μια ξεχωριστή συσκευή δικτύου με τη δική της διεύθυνση ip οπότε λογικά μπορείς να τον δεις και από οποιοδήποτε σημείο του τοπικού δικτύου αλλά και του internet.

Η κεραία και το microASDB-USB receiver 80 Ε
δουλεύουν άψογα ένα χρόνο τώρα και τα δεδομένα μεταφέρονται με το planeplotter
λεπτομέρειες στο Κατασκευή κεραίας 1090 MHZ για MODE-S SBS-1

Αν το έγραψες αυτό Γιάννη για μένα, σίγουρα μπορεί να δουλεύει άψογα και να κάνει τη δουλειά της χωρίς πρόβλημα εκεί που την έχεις εσύ αλλά αν την βάλω εγώ στη συγκεκριμένη κορυφή, απλά το επόμενο πρωί δεν θα υπάρχει κεραία.

Γιώργος - sv9cag
 
Ναι φίλε μου έχεις δίκιο, την έχω ταράτσα της πολυκατοικίας μέσα στην Θεσσαλονίκη.
Ανατολικά δεν έχω καλή λήψη, είναι ο Χορτιάτης. Φοβερή εμβέλεια ο Λάκης στην Ρόδο έχει υψόμετρο,
επίσης και ο Κώστας στην Θεσσαλονίκη καλύτερη περιοχή από την δική μου, πολύ καλή λήψη η Κέρκυρα
και οι μικροί σταθμοί καλύπτουν τα κενά λήψης των μεγάλων.
Πολύ καλή δουλειά της Πάτρας με τους ραδιοερασιτέχνες.
Μπράβο πολύ το χάρηκα που προσπαθήσατε, καλή δουλεία και πάλι μπράβο.
Γιάννης Τούμπα Θεσσαλονίκη SV2LZI
 
Καλησπέρα σε όλους,

λοιπόν συνάδελφε sv9cag, το bullion μπορεί να συνδεθεί απ΄ευθείας σε ένα Wifi bridge (όπως τα Ubiquity) και να στείλει τα δεδομένα του "μακριά".

Όμως εκεί που θα λάβεις την άλλη άκρη του ασύρματου link, χρειάζεται ένα PC για να συνδεθείς με το rdrinfo διότι το Bullion βγάζει raw data (AVR fromat) και το rdrinfo θέλει decoded format (όπως λέγεται). Εμας το Bullion συνδέεται με 30 μέτρα UTP σε ένα PC που τρέχει Linux. Στο PC τρέχει η εφαρμογή adsbox ελαφρώς τροποποιημένη, σε συνεργασία με rdrinfo, ώστε να βγάζει τα decoded data που θέλει το rdrinfo.

Μπορείς λοιπόν στο βουνό να βάλεις το ethernet του AIS και το ethernet του Bullion σε ένα switch, και μια πόρτα του switch σε ένα wireless bridge. Φυσικά εννοείται ότι το AIS και το bullion να έχουν το καθένα την δική του, ξεχωριστή, IP διεύθνση.

Όταν, και αν, με το καλό το βάλετε στο βουνό και θέλεις βοήθεια με τα Linux/adsbox στειλε PM να επικοινωνήσουμε.

Ως αναφορά την κεραία, συμφωνώ ότι έτσι πρόχειρα που είναι κατασκευασμένη, δεν αντέχει ούτε τον παραμικρό αέρα. Θα την βάλουμε σε καποιο σωλήνα ABS σαν αυτούς που χρησιμοποίουν οι ηλεκτρολόγοι για εξωτερικά κανάλια. Ότι και αν φτιάξετε για κεραία (είτε την δική μας colinear, είτε την colinear με το RG) μην την κάνετε υψηλής απολαβής διότι αν στείλετε την ενέργεια (διάγραμμα ακτινοβολίας) στο οριζόντιο επίπεδο, τότε πάνω-κάτω δεν θα έχετε κέρδος, με αποτέλεσμα να χάνεται α/φοι που πετούν επάνω σας και ψηλά. Το πρόβλημα το έχουμε και εμείς (donut efect), και σκεφτόμαστε μια δεύτερη κεραία (με combiner/cavity π.χ αυτό http://dx.com/p/800-2500mhz-100w-2-ways-cavity-rf-power-splitter-power-divider-27992?item=2) η οποία θα είναι παράλληλα με το έδαφος ώστε να έχει λήψη στο κάθετο επίπεδο.

Παρεπιπτόντως, το AIS στη Πάτρα το έχει ο συνάδελφος, και μέλος του LGRX ADSB project, sv3ibf.

Πολλά 73s


sv3iao (Κώστας)
 
Καλησπέρα σε όλους

Ευχαριστώ για την απάντηση Κώστα, με καλύπτει πλήρως.
Ελπίζω να ξεπεράσουμε τα υπόλοιπα προβλήματα που έχουν μαζευτεί στη ζωή μας τον τελευταίο καιρό και τα υπόλοιπα είναι εύκολα.
Ολα είναι φτιαγμένα και δουλεύουν μια χαρά στην κορυφή που έχουμε βάλει το A.I.S. το μόνο κακό είναι ότι έχουμε αρκετές απώλειες κάθε χειμώνα ήτε σε κεραίες ήτε σε διάφορα μηχανήματα λόγω στατικών και κεραυνών. Πάντως δεν με προβληματίζει καθόλου το αν η κεραία δεν λαμβάνει πάνω από το συγκεκριμένο σημείο καθώς ο σταθμός της Ρόδου έχει κάλυψη εκεί. Αν τελικά καταφέρουμε να μπει εκεί κάποιος δέκτης θα έχει πολύ καλή απόδοση λόγω υψόμετρου και πιστεύω ότι θα έχει κάλυψη μέχρι εδάφους σε τουλάχιστον πέντε Ελληνικά αεροδρόμια και πιθανότατα πολύ καλή κάλυψη και στα Αιγυπτιακά και σ' αυτό της Βεγγάζης.
Οσον αφορά τα κομπιούτερ υπάρχουν μπόλικα και με διάφορα λειτουργικά πίσω από το τοπικό δίκτυο, η κίνηση πάντως στο internet γίνετε συνήθως μέσω κομπιούτερ με ubuntu. Υπάρχει και η σκέψει να τοποθετηθεί στην κορυφή ένα raspberry pi για να κάνει διάφορες λειτουργίες (κυρίως έλεγχο και άνοιγμα και κλείσιμο των διαφόρων μηχανημάτων) και αν υπάρξει κάποια σχετική υποστήριξη και στον τομέα που μας ενδιαφέρει ίσως χρησιμοποιηθεί και εκεί.
Αν υπάρχει κάτι σχετικό να δουλεύει σε ubuntu ή πηγαίος κώδικας ενημέρωσε με.

Και πάλι ευχαριστώ για την απάντηση.
Και μια και είδα στη φωτογραφία ότι είστε στο Ριο αν γνωρίζετε τον Γιώργο sv3cha δώστε του τα χαιρετίσματα μου.

73's de sv9cag - Γιώργος
 
...τί ακροβατικά και ζικ-ζακ κάνει αυτή την ώρα η KLM1576 πάνω απο την Ηπειρωτική Ελλάδα! ...ωραίος...
 
..Η συγκεκριμένη πτήση (Dubai-Roma) τις περισσότερες φορές περνάει από κει, λίγο πιο πάνω λίγο πιο κάτω, στην επιστροφή πάντως περνάει από Πελοπόννησο και μια φορά την έχω πετύχει πάνω από το Σαρωνικό, πολύ κοντά στις ακτές της Αττικής..
 
Top