H περίπτωση της Ολυμπιακής Αεροπορίας είναι σαφώς δυσκολότερη. Γι' αυτό άλλωστε και στην τελική αυτή προσπάθεια που γίνεται για την πώλησή της, η κυβέρνηση είναι εξαιρετικά συγκρατημένη στις εκτιμήσεις της. Είναι χαρακτηριστικό ότι ούτε ο κ. Χριστοδουλάκης ούτε ο κ. Βερελής, ως αρμόδιοι υπουργοί, ανακοίνωσαν τους ενδιαφερομένους που υπέβαλαν «προσφορές» την προηγούμενη Πέμπτη. Σε αυτούς δεν περιλαμβανόταν το σχήμα που αρχικώς και υπό όρους είχε εκδηλώσει προ μηνός ενδιαφέρον υπό τον εφοπλιστή κ. Θ. Λασκαρίδη, την Aegean Airlines και μεγάλες ελληνικές τράπεζες με συντονιστή την Eurobank.
Πηγές του επιχειρηματικού αυτού σχήματος, το οποίο υπολόγιζε ως βασικό υποψήφιο αγοραστή η κυβέρνηση λόγω μεγέθους και αξιοπιστίας των συντελεστών του, κάνουν λόγο για «ανυπέρβλητες νομικές δυσκολίες στη μετάβαση από την παλαιά στη νέα Ολυμπιακή», οι οποίες τελικώς δεν θα διασφάλιζαν το εγχείρημα. Αν προστεθούν και οι εξίσου ισχυρές με εκείνες για την πώληση του TT συνδικαλιστές αντιδράσεις σε προεκλογική περίοδο δημιουργείται μια μάλλον απαισιόδοξη εικόνα για την πώληση του προβληματικού αερομεταφορέα.
H ΟΑ πάντως θα λειτουργήσει όπως και σήμερα, τονίζουν κυβερνητικές πηγές, τουλάχιστον ως τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αφού «δεν γίνεται διαφορετικά· ήδη έχουν κλειστεί δρομολόγια και τρέχουν συμφωνίες για την Ολυμπιάδα, της οποίας χορηγός είναι η ΟΑ». Το μέλλον της θα καθοριστεί από τη νέα κυβέρνηση, είτε αυτή είναι του ΠΑΣΟΚ είτε της ΝΔ.