Alitalia στην Ελλάδα

• Thread starter Thread starter OA701
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Μια μικρη διορθωση μονο! Απο τη στιγμη που σε ενα εισιτηριο ενιαιο ακυρωνεται ενα σκελος εχεις δικαιωμα να ζητησεις ΟΛΟΚΛΗΡΟ το αχρησιμοποιητο εισιτηριο να εξαργυρωθει ως το τελευταιο ευρω!Ακομα και αν τα επομενα σκελη ειναι με αλλες εταιριες! :wink:

Φυσικα οπως ειπε και ο spy1 εχεις δικαιωμα για αλλαγη του εισιτηριου σου (reprotection) με αλλη εταιρια μελος της IATA!

Για πτήση που ήταν να γίνει στις 13 Μαρτίου, δεν έχω πάρει -ακόμα - email ακύρωσης. Πήρα στο τηλεφωνικό κέντρο σήμερα και μου είπαν ότι μου έστειλαν email στις 28/12 το οποίο όμως δεν πήρα.
Αν δεν μου έχουν στείλει email δικαιούμαι αποζημίωσης (εκτός της επιστροφής του ναύλου). Πως όμως μπορώ να το αποδείξω (ότι δεν πήρα email);

(Το 28/12 χλωμο μου φαίνεται αφού για κάποιες άλλες πτήσεις της ίδιας περιόδου ενημερώθηκα για την ακύρωση στις 11 και 18 Ιανουαρίου.)

Σύμφωνα με το aviazionecivile.it (σαιτ αντίστοιχο με το airliners), η πτήση Νάπολη-Αθήνα κόβεται απο το Σεπτέμβρη.

Γιατί είναι διαθέσιμο τώρα;

τώρα όχι.τον Απρίλιο που κοίταξα, ναι.

Απ' ότι φαίνεται στο σύστημα κρατήσεων της Alitalia συνεχίζουν και το χειμώνα οι πτήσεις FCO-SKG, 11 φορές την εβδομάδα

Ασ είναι καλά η DELTA , πιθανολογώ πως έχει κάποια σχέση με την διακόπή των πτήσεων της DELTA τον χειμωνα για JFK

Ας μην βιαστούμε να χαρούμε για το SKG-FCO της ΑΖ για το χειμώνα γιατι μπορεί όπως και περσι να μας σκασει ξαφνικά ότι μετά τις γιορτές καπουτ οι πτήσεις μεχρι αρχες Απριλιου..Οπότε όλοι πάλι θα στραφούν στην λατρεμένη...

Απ΄ότι φαίνεται η Alitalia θα ξεκινήσει πτήσεις από Linate για Αθήνα (Δεν είναι σίγουρο ακόμα καθώς οι πτήσεις δεν φαίνονται στο σύστημα) .
Και πέρσι είχα ακούσει ότι το είχε σκοπό αλλά δεν το ξεκίνησε. Καλή επιλογή αφού το LIN βολεύει πιο πολύ και γενικά το Μιλάνο είναι πιο high yield προορισμός από τη Ρώμη που θα έχει τέσσερις εταιρείες το καλοκαίρι (A3,UW,VY,AZ) και έως 8xdaily :!: , έναντι τριών (μέχρι τώρα) σε ΜΧΡ (Α3, U2) & BGY (FR)

Σε σημερινή συνέντευξη τύπου στην ΑΖ, μεταξύ άλλων ανακοινώθηκαν τα κάτωθι θερινά δρομόλογια προς Ελλάδα:

FCO-RHO(2w από Ιούλιο),και τον Αύγουστο JMK,HER (δεν θέλω να φανώ κακός αλλά μπαμ κάνει η αντιγραφή από U2)..Tον Αύγουστο μόνο θα βάλει και LIN-ATH,SKG,HER!

Επίσης διεισδύει πιο..βαθειά στα Βαλκάνια :mrgreen: με το ήδη ανακοινωθέν δρομολόγιο FCO-SKP και τα μελλοντικά FCO-ZAG,PRN..Ενώ για 20ή φορά μίλησαν για..αέρα ανανέωσης στην AP που ανοιγοκλείνει βάσεις και γραμμές ταχύτερα απτον τυφώνα Κατρίνα..και ανακοινωσαν κι άλλες βάσεις σε Βερόνα,Παλέρμο..Βάσεις εννοούν κανα δρομολόγιο εσωτερικού και κανα 2 εξωτερικού και μετά τα ξανακόβουμε και αναδιοργανώνουμε τα αναδιοργανωμένα..όπως έγινε σε Μιλάνο,Βενετία με το κόψε-ράψε να πηγαίνει σύννεφο ανά μήνα.. :lol:

http://corporate.alitalia.it/en/media/p ... 4-bis.html