All about Hellenic and Cypriot aviation...

• Thread starter Thread starter Anonymous
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Επιτρέψτε μου να διαφωνήσω. Οι ξένες αεροπορικές εταιρίες που έχουν αναφερθεί -ως τώρα τουλάχιστον- στην ενότητα "trip reports" ανήκουν στις επιλογές του ελληνικού και κυπριακού επιβατικού κοινού. Όλες οι περιγραφές ταξιδιών που έχουν γίνει μέχρι στιγμής αναφέρονται σε πτήσεις που ξεκινούν ή καταλήγουν στην Ελλάδα ή στην Κύπρο. Δε θεωρώ κακό το να ενημερώνεται κανείς μέσω ενός φόρουμ "about hellenic and cyprus aviation" για την εμπειρία της πτήσης με αεροπορικές εταιρίες που δεν είναι ελληνικές ή κυπριακές, εφόσον βέβαια τα μέλη αυτού του φόρουμ ενδιαφέρονται να γράφουν ή/και να διαβάζουν τις περιγραφές αυτές. Το να αναφερόμαστε σε ξένες εταιρίες, εξάλλου, δε σημαίνει ότι δεν έχουμε σε εκτίμηση τις ελληνικές και κυπριακές αεροπορικές εταιρίες ή ότι δεν ταξιδεύουμε και με αυτές.

Λοιπόν ας αναφερθώ και εγώ σε αυτό το ερώτημα... Να ομολογήσω ότι και εγώ πριν λίγες μέρες που διάβαζα το trip report για την swiss είχα το ίδιο ερώτημα... "έχουν καμιά σχέση αυτό τα post με την ελληνική ή την κυπριακή αεροπορία;" :no: και έκατσα και σκέφτηκα...

Πιστεύω όμως ότι έχουν :!: ... διότι όλα τα trip reports που έχουμε μέχρι στιγμή στο φόρουμ σχετίζονται με το θέμα της σελίδας, άσχετα αν οι εταιρείες στις οποίες αναφέρονται σε μερικά δεν είναι ελληνικές ή κυπριακές. Όλα τα reports έχουν σαν αρχή ή τέρμα ένα ελληνικό ή ένα κυπριακό αεροδρόμιο... :wink:

Επιπλέον πιστεύω ότι ακριβώς αυτά είναι τα posts που θα μας δείξουν την διαφορά (είτε είναι θετική είτε όχι) που υπάρχει μεταξύ των "δικών" μας εταιρειών και αυτών των άλλων χωρών. Όμως, μιας και το έφερε το θέμα θα ανοίξω ένα θέμα το οποίο θα είναι πάντα πρώτο στην κατηγορία αυτή με μερικά σημεία που πρέπει να προσέχει ο καθένας μας όταν γράφει ένα trip report :!:

Ελπίζω να συμφωνείς με αυτά που έγραψα, αλλά και αν όχι πες μου του λόγους που σε κάνουν να διαφωνείς :!: :wink:

Προς αποφυγήν παρεξηγήσεως, την παραπάνω παρατήρηση την έκανα με όλη την καλή μου διάθεση και χωρίς να θέλω να θίξω κανέναν, διότι τότε θα έθιγα τον ίδιο μου τον εαυτό, καθότι κι εγώ έχω κάνει σύντομες αναφορές σε αεροπορικές εταιρίες του εξωτερικού. Το να γράφεις όμως αναφορά ταξιδίου για εταιρία εκτός του ελληνοκυπριακού χώρου το βρίσκω ελαφρώς τραβηγμένο. Το γεγονός ότι πολλές ξένες εταιρίες πετούν προς τα πάτριά μας εδάφη δε σημαίνει ότι είναι σχετικό να ασχολούμαστε εκτενώς μαζί τους στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα. Αν είναι έτσι, τότε πρέπει για παράδειγμα να προστεθεί στην αρχική σελίδα μια λίστα με τις εταιρίες του εξωτερικού που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και την Κύπρο και πάει λέγοντας…

Από την πλευρά μου τουλάχιστον δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για τις καλές προθέσεις όλων των μελών αυτού του φόρουμ και αυτός είναι και ένας από τους λόγους που αποφάσισα να συμμετέχω κι εγώ. Χαίρομαι ειλικρινά να βλέπω πολιτισμένο διάλογο :)

Σχετικά με τις αναφορές μας σε ξένες εταιρίες και μιλώντας για τα δικά μου posts και μόνο, πρέπει να πω ότι το μόνο κριτήριο για να αναφερθώ ειδικά στη swiss και όχι π.χ. στις LH, AZ, KLM κ.λ.π. (και μάλιστα παραθέτοντας τόσες "λεπτομέρειες" -ίσως σε υπερβολικό βαθμό) ήταν ακριβώς για να γίνουν κάποιες συγκρίσεις με τις "δικές μας" εταιρίες, τουλάχιστον σε επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών. Πιστεύω ότι η συγκεκριμένη εταιρία διαφέρει αρκετά από πολλές άλλες "μεγάλες" ευρωπαϊκές εταιρίες στον τομέα αυτό και ας μου επιτραπεί να τη θεωρώ ως μέτρο σύγκρισης. Και το αναφέρω αυτό, γιατί πολλές (εγχώριες και μη) εταιρίες μπορεί να ισχυρίζονται ότι προσφέρουν "πολιτισμένες" υπηρεσίες στις πτήσεις τους, αλλά το προϊόν τους δε διαφέρει και πολύ από τους ανταγωνιστές τους. Αυτό, με όλο το σεβασμό και την εκτίμησή μου στις ελληνικές εταιρίες που οι προσπάθειές τους είναι συχνά αξιοπρόσεκτες στο περιβάλλον που λειτουργούν.

Συμφωνώ με το να υπάρχουν κάποιες συστάσεις προς όσους γράφουν ένα trip report. Νομίζω ότι θα μας βοηθήσει (συμπεριλαμβάνω και τον εαυτό μου σε αυτό) να γράφουμε καλύτερα.

Έχεις δίκιο στο ότι καλό είναι να γίνεται η σύγκριση, απλά δεν είμαι σίγουρος αν είναι μέσα στα πλαίσια της ιστοσελίδας να γίνονται τέτοιου είδους αναφορές σε ξένες εταιρίες. Σε αυτήν την περίπτωση μπορώ κι εγώ να σας γράψω αναφορά για την KLM με την οποία πετώ πολύ συχνά και να καταλήξω στο ότι η εξυπηρέτηση που παρέχουν είναι πολύ χειρότερη από αυτήν της Ολυμπιακής αλλά δεν το κάνω διότι πιστεύω ότι δεν αρμόζει σε αυτήν την ιστοσελίδα. Όσον αφορά τη swiss, την τελευταία φορά που πέταξα μαζί τους ήταν τον περασμένο Αύγουστο κι έχω κι εγώ να πω τα καλύτερα. Ας μην ξεχνάμε όμως ότι μέσα στα τελευταία χρόνια οι προκάτοχοι της swiss είχαν τρία πολύνεκρα δυστηχήματα κι ένα ατύχημα (Ή μήπως το ατύχημα έγινε επι εποχή swiss; - Δε θυμάμαι). Η ίδια η swiss ανακοινώνει επισήμως ότι μέσα στους λόγους για τους οπίους είναι τόσο γενναιόδορη με τους επίβάτες είναι η αρνητική εικόνα που έχει δημιουργηθεί τελετυταία γύρω από αυτήν. Ας μην ξεχνάμε ότι η Ολυμπιακή είναι από τις ασφαλέστερες εταιρίες του κόσμου (και μη μου ξαναπείτε για εκείνη τη γελοία στατιστική) κι ότι στις αερομεταφορές η ασφάλεια έχει πάντα προτεραιότητα.