American Airlines/ατύχημα στη Τζαμάικα

• Thread starter Thread starter kepir
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

kepir

Low-Cost-Class-Member
Αεροσκάφος της American Airlines συνετρίβη ενώ προσγειωνόταν στο διεθνές αεροδρόμιο στο Κίνγκστον της Τζαμάικας υπό σφοδρή βροχόπτωση. Τα Μέσα Ενημέρωσης μεταδίδουν ότι 40 επιβάτες έχουν τραυματιστεί εκ των οποίων τρεις σοβαρά.

http://www.skai.gr/articles/news/world/ ... 123122009/

Re: American Airlines/Δυστύχημα στη Τζαμάικα

Πριν απο λιγο το ακουσα κι εγω στη ΝΕΤ.Ειχε και καποιες εικονες αλλα οχι και πολλες πληροφοριες.

Ορίστε και η ανακοίνωση από την ΑΑ καθώς και η είδηση από την Miami Herald και τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό KTVZ.

Ευτυχώς δεν υπήρξαν θάνατοι, Χριστουγεννιάτικα.

Άρα πρόκειται για ατύχημα και όχι δυστύχημα που αναφέρει ο τίτλος και μας πανικόβαλε.

Το γεγονός ότι ξεπέρασε τα όρια του διαδρόμου απο/προσγείωσης δεν νομίζω ότι ισοδυναμεί και με συντριβή...

Μα γνωρίζουμε καθόλου το μέγεθος του ατυχήματος; Πρόκειται για σχετικά περιορισμένες ζημιές στο αεροσκάφος ή μιλάμε για κάτι major τύπου AF στον Καναδά;

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/e ... ropped.jpg

Και απο τον παραπάνω σύνδεσμο με το γεγονός προκύπτει ότι το αεροσκάφος "εσπασε" σε δύο μέρη, οπότε προφανώς είναι κατι το σοβαρο.

The airline said the plane came to a safe stop. However, some passengers and The Jamaica Observer newspaper reported it broke into at least two parts.

AirNewZealand":3v6ofm0b said:
Το γεγονός ότι ξεπέρασε τα όρια του διαδρόμου απο/προσγείωσης δεν νομίζω ότι ισοδυναμεί και με συντριβή...

Και εγώ φίλε ΑΝΖ με αυτή την απορία έμεινα, καθώς πολλά ελληνικά ειδησεογραφικά το αναφέρανε ώς συντριβή :roll: ...

menelaos":3v6ofm0b said:
Μα γνωρίζουμε καθόλου το μέγεθος του ατυχήματος; Πρόκειται για σχετικά περιορισμένες ζημιές στο αεροσκάφος ή μιλάμε για κάτι major τύπου AF στον Καναδά;

Στο WSJ δίνει κάποιες παραπάνω λεπτομέρειες ενώ έχει και φωτό :shock:
...Reflecting the energy of the plane as it careened off the strip, both engines separated from the wings, as they are designed to do in a crash. An American spokesman said Wednesday that both sides of the main landing gear were damaged, and the plane's fuselage was broken in two places....
:arrow: http://online.wsj.com/article/SB126154759895302625.html

ΑΜΑΝ! Δεν είναι και μικρό :shock: Πάντως πέραν της τύχης νομίζω πρέπει για άλλη μια φορά να θυμηθούμε και το πόση δουλειά γίνεται για να είναι τέτοια συμβάντα όχι μόνο survivable αλλά με λίγη τύχη και χωρίς καθόλου θύματα.

Το δυστυχημα ή ατυχημα ή συμβαν ή οτιδηποτε ειναι εντελως παρομοιο με αυτο του Little Rock με τη διαφορα οτι τοτε το αεροσκαφος ηταν MD80.Κατα ταλλα, Αmerican Airlines,runway overrun,συμβαν για ακομα μια φορα λογω δυνατης βροχης και το αεροσκαφος κοβεται σε 3 κομματια οπως τοτε.με το που ειδα τη δημοσιοποιημενη φωτογραφια μου ηρθε στο μυαλο ακριβως αυτο το περιστατικο.