American Airlines/ατύχημα στη Τζαμάικα

• Thread starter Thread starter kepir
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Re: American Airlines/Δυστύχημα στη Τζαμάικα

Εγώ δεν ξέρω αν ήταν ατύχημα ή δυστύχημα, από τη στιγμή που από ό,τι φαίνεται το αεροπλάνο δεν επισκευάζεται, έχουμε accident και όχι απλώς incident!
Επίσης να πω πως είδα 5 φωτογραφίες. Στις 3 φαίνεται πολύ καθαρά το μέγεθος της ζημιάς.
Και επειδή κάποιος ρώτησε, για 'μένα το ατύχημα είναι ακριβώς ίδια ιστορία με το Α340 της Air France μερικά χρόνια πριν, απλά σήμερα δεν είχαμε πρόκληση
πυρκαγιάς (από όσα γνωρίζουμε πάντα)...

Άλλο ένα αρθράκι απο το WSJ που συνοψίζει τα γεγονότα και το τι ξέρουμε για το συμβάν...
:arrow: http://blogs.wsj.com/middleseat/2009/12/23/american-airlines-accident-what-we-do-and-don’t-know/

Απο τα σχόλια του ίδιου άρθρου "ψάρεψα" αυτό (sorry για το κατεβατό αλλά για να μην χάσει)
One factor that I believe will be of interet is the fact that MKJP has an offset LDA approach - I believe to runway 12. If this was the runway in use and these folks tried to shoot an ILS approach to runway 12, in bad weather, it is indeed a recipe for disaster. When an ILS is offset it means that the localizer beam does not bring the aircraft aligned to the center of the runway; it simply brings the aircraft to a point at which the pilot has to manually take over and execute the final part of the approach - not fun to do in bad weather, and not fun to do with a 737 type aircraft, which does not react very well to turbulence...

Τι λέτε οι σχετικοί?

not fun to do with a 737 type aircraft, which does not react very well to turbulence...
Συγνώμη για το semi off-topic, αλλά ως άσχετος να ρωτήσω: does not react very well to turubulance... σε σχέση με άλλα αντίστοιχα αεροσκάφη (a320 κλπ) ή σε σχέση με μεγαλύτερα αεροσκάφη;

Μερικες ακομα πιο εξιδικευμενες πληροφοριες σχετικες με της συνθηκες του ατυχηματος και φωτογραφιες υπαρχουν εδω (Η βιβλος των αεροπορικων συμβαντων) http://avherald.com/h?article=424a11b1&opt=2304

AirNewZealand":ps68u170 said:
Το γεγονός ότι ξεπέρασε τα όρια του διαδρόμου απο/προσγείωσης δεν νομίζω ότι ισοδυναμεί και με συντριβή...

Για να είμαι πιο σαφής και να μην παρεξηγούμαι, εννοούσα ότι δεν έπεσε από τον ουρανό και προσέκρουσε στο έδαφος. Όπως και να έχει βέβαια, δεν παύει να είναι ένα σοβαρό ατύχημα, ευτυχώς χωρίς θύματα.