Αμστερνταμ τον Ιουλιο

• Thread starter Thread starter Thanasis_U2
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
μιας και πιασαμε με γενεικη ομιλια για το Αμστερνταμ, δε μου λετε και κανα καλο και φθηνο εστιατοριο? μη την βγαζω σε φαστ - φουντο ολο το καιρο :P

Έχει κάποιες ελληνικές ταβέρνες σε ένα στενό κοντά στο Bulldog coffe shop, στο κέντρο. Απο εκεί και πέρα πολλές μπυραρίες σερβίρουν και φαγητό. Κοίτα τις τιμές έξω απο το μαγαζί και διάλεξε. Δεν θυμάμαι συγκεκριμένα μέρη να προτείνω. Πάνε κάποια χρόνια που είχα πάει. Μπορεί κάποιος άλλος να είναι πιο ακριβής και να δώσει συγκεκριμένα ονόματα.

Λοιπόν..θα πας οπωσδήποτε σε πατατάδικα!
φαστ φουντ είναι αλλά πολύ ολλανδικό!
θα πας και σε αυτά με τις κροκέτες που έχουν τα φαγητά σε βιτρινάκια..
έχω κολλήσει και δεν θυμάμαι το όνομα!πολύ dutch και αυτό το φαγητό..
και απο εκεί και πέρα προτείνω τις πάμπ που έχουν φαγητό αλλα και τα διάφορα μαγαζιά στην Damrak..

Τωρα τελευταια που ψαχμω για on-line booking engines για ξενοδοχεια, επεσα πανω στο http://www.yeego.com το οποιο εχει καταπληκτικες τιμες σε καποια ξενοδοχεια.
Το εχει χρησιμοποιησει κανεις? Ειχε ποτε προβληματα?
Στο tripadvisor που το σχολιαζουν γενικα δεν υπαρχει καποιο προβλημα εκτος απο καποιες μεμονομενες περιπτωσεις που δεν ειχε παει η κρατηση απο το site στο ξενοδοχειο.
Αν καποιος εχει καποια εμπειρια θα ηθελα να την μοιραστει, γιατι μπορει να φαινεται too good to be true αλλα μη φαμε και τα μουτρα μας.

Λοιπόν, καθώς ο συμφορουμίτης θα μένει στο κέντρο (πιο κέντρο δε γίνεται), πιστεύω πως η Strippenkaart είναι εντελώς ασύμφορη. Για τόσο λίγες φορές που θα χρησιμοποιήσει ΜΜΜ καλύτερα να βγάλει μεμονωμένο εισιτήριο (νομίζω υπάρχει chipkaart για απεριόριστες διαδρομές μέσα σε μία ώρα). Επιπλέον, μακριά από τα ταξί. Μη σας ξεγελούν τα ωραία οχήματα (είναι η μόνη πόλη που έχω δει ταξί Bentley), οι ολλανδοί ταξιτζήδες έχουν φήμη αντίστοιχη μ' αυτή των ελλήνων (κοινώς, έχουν ειδίκευση στο να γδέρνουν τουρίστες).

Όσον αφορά το φαγητό, ποτέ δεν κατάλαβα αυτούς που ταξιδεύουν και καταλήγουν να τρώνε σε ελληνικές ταβέρνες. Η επαφή με τις γεύσεις του τόπου είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία σ' ένα ταξίδι. Οπότε, καλύτερα σε πατατάδικο (οι πατάτες συνοδεύονται συνήθως από μαγιονέζα και όχι από την... πατροπαράδοτη κέτσαπ) παρά σε ελληνική ταβέρνα.

Τέλος, για ξενοδοχείο, το Park Hotel στη Stadhouderskade έχει τακτικά καλές προσφορές (κάτω από 80 - 90 ευρώ), αρκεί να γίνει νωρίς η κρατηση. Αν η τοποθεσία δεν παίζει σημαντικό ρόλο, τότε προτείνω ανεπιφύλακτα το Mercure aan de Amstel. Είναι μακριά από το κέντρο (αν και υπάρχει τραμ και σταθμός του μετρό πολύ κοντά), καινούριο και έχει ωραία δωμάτια με όλες τις ανέσεις ενός καταλύματος 4 αστέρων. Α... και μία προειδοποίηση προς τους θεριακλήδες: δωμάτια καπνιστών δεν υπάρχουν παρά μόνο σε ελάχιστα ξενοδοχεία. Οπότε, δύο οι επιλογές σας: είτε θα παρανομήσετε, είτε ετοιμαστείτε να βγαίνετε έξω κάθε φορά που θέλετε να κάνετε τσιγάρο.