Αναγκαστική προσγείωση Ιδιωτικού στο LGAV με επίστρωση αφρου

• Thread starter Thread starter alex96
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Re: Αναγκαστική προσγείωση Ιδιωτικού στο LGAV με επίστρωση α

Ένα Dornier 228 της Ολυμπιακής ήταν το οποίο είχε πρόβλημα στο ριναίο τροχό.

Από ότι θυμάμαι, αφρός υπήρχε στο Ελ.Βενιζέλος αλλά εκείνη τη στιγμή δεν μπορούσαν να τον βρουν για να τον απλώσουν.

Εγω απ'οτι θυμαμαι, δεν υπηρχε καν το Βενιζελος τοτε. Στο Ελληνικο πηγαινε το Dornier. Μαλιστα ειχε διαρρευσει και μια συνομιλια που καποιος (δυστυχως επιχειρησιακος) εξυπνακιας ελεγε "Και τι θελουν τωρα; Αφρο ξυρισματος;"

Όντως ήταν πριν την ολοκλήρωση του Ελ.Βενιζέλος.Και πήγε στην Τανάγρα.Θα ψάξω το αρχείο περιοδικών του αδερφού μου να βρω την είδηση.

Ήταν 24/9/1997.Έχω τα ρεπορτάζ διάρκειας μίας τουλάχιστον ώρας.(Ήξερα ότι έπρεπε να τα γράφω).Εδειχναν τήν προσγείωση ξανά και ξανά. Αναλώθηκαν όλοι τους σε μία ατέλειωτη συζήτηση γιατί το ειδικό μηχάνημα επίστρωσης αφρού στο Ελληνικό αφού είχε βλάβη δεν είχε από καιρό αντικατασταθεί,γιά να βγεί σιγά-σιγά στην επιφάνεια ότι το αεροδρόμιο διέθετε αφρό από έξι οχήματα πυροσβεστικά τα οποία τον έστρωσαν τελικά αλλά από κακή συνεννόηση ο πιλότος αποφάσισε να πάει στην Τανάγρα,όπου καί εκεί όμως πυροσβεστικό αφρό είχαν στρώσει (ένα πυκνό στρώμα).Τελικά η υπουργός παραδέχτηκε ότι η έγκριση για τήν αγορά τού πανάκριβου μηχανήματος είχε σκαλώσει σε υπηρεσίες πιό ψηλά από τήν ΥΠΑ...