Ανοιχτες συσκευες κατα την διαρκεια της πτησης

• Thread starter Thread starter sotiris_6
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Ακριβώς (όπως άλλωστε είπε πιό πάνω και ο 747).Περιμένεις τόν Κ1 να αναγγείλη στό ΠΘΕ νά πάρη θέσεις γιά απογείωση/προσγείωση,ήτοι "παλουκωθείτε κάτω" καί βγάζεις τίς φωτογραφίες και τά βιντεάκια σου ανενόχλητος.

Πάντως,κατά την ταπεινή μου άποψη,θά ήταν καλύτερο άν υπήρχε αναγραφή πάνω στο εισιτήριο τής ένδειξης ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΓΕΙΩΣΗ,ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΡΟΧΟΔΡΟΜΗΣΗ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΜΟΝΟ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟΚΑΜΕΡΩΝ,ώστε καί να γίνεται γρήγορα η δουλειά τού ΠΘΕ και να μην καίγωνται τά χλωρά (κάμερες,που δέν εκπέμπουν κανένα σήμα) μαζί μέ τά ξηρά (κινητά,που εκπέμπουν σίγουρα,ή laptop που μπορεί να εκπέμπουν,αλλά αφού δέν ξέρουμε πότε,άς τά έχουμε κλειστά γιά να μήν καταλήξουμε με ανοιχτό το κεφάλι).

Προσωπικά πάντως βρε παιδιά όσα βιντάκια προσγείωσης έχω τραβήξει έχω ξεκινήσει πριν κάτσει το πλήρωμα και κανείνς δεν μου έχει πει κάτι. :D

Hastaroth":1lq670zn said:
θά ήταν καλύτερο άν υπήρχε αναγραφή πάνω στο εισιτήριο τής ένδειξης ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΓΕΙΩΣΗ,ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΡΟΧΟΔΡΟΜΗΣΗ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΜΟΝΟ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟΚΑΜΕΡΩΝ
Καταλαβαίνεις βέβαια ότι μετά θα υπήρχε ο μόνιμος διάλογος "μα κυρά μου είναι σε flight mode το κινητό μου που σημαίνει ότι πλέον δεν είναι κινητό τηλέφωνο αλλά pda ή ψηφιακή φωτογραφική μηχανή άρα επιτρέπεται να το έχω ανοιχτό", "μα κύριέ μου δε γίνεται να ελέγξω όλα τα κινητά σας για να δω ποια είναι όντως σε flight mode", "και τι με νοιάζει εμένα, δηλαδή αν κάποιος είναι πλούσιος μπορεί να πάρει video την προσγείωση ενώ εγώ που δεν έχω λεφτά να πάρω ψηφιακή δε μπορώ, είστε φασίστες" κλπ κλπ κλπ. Με λίγα λόγια είναι λογικό το να υπάρχουν απλοί κανόνες. Άλλωστε όταν ο κανόνας είναι "δεν περνάμε με κόκκινο στο φανάρι" είναι απλός στην ακολούθησή του. Αν το κάναμε "δεν περνάμε με κόκκινο εκτός εάν δεν έρχεται κανείς κάθετα ή ο κάθετος δρόμος είναι κλειστός για εργασίες, ή ο οδηγός από την άλλη πλευρά μας έχει κάνει νόημα ότι δεν πειράζει ας περάσουμε" απλά δε θα υπήρχε τελικά ο κανόνας. :wink:

btw, δεν εννοώ ότι δεν παίρνω φωτογραφίες/video. Απλώς κατανοώ την ανάγκη να υπάρχει ένας ΠΟΛΥ απλός κανόνας, εντελώς foolproof ας πούμε.

Τό κατανοώ αυτό,όμως οι πολύ απλοί κανόνες είναι και πολύ περιοριστικοί άνευ λόγου.

Γι'αυτό θά πρέπη και το πλήρωμα να έχη την κατάλληλη εκπαίδευση καί το δικαίωμα νά κρίνη "κατά περίπτωσιν" όπου απαιτείται.

Γιά παράδειγμα,οι αεροσυνοδοί μπορούν να διευκρινίζουν οτι επιτρέπεται η χρήση αυτούσιων ψηφιακών καμερών αλλά όχι κινητών σέ flight mode.Φυσικά,θά πρέπη εκ τών προτέρων να τό έχουν "διδαχθεί" κατά τήν εκπαίδευσή τους.

Αλλά ακόμα και μέ τόν τρόπο που λέω εγώ,πάλι μπορεί να γίνη.Απλά,αυτό που θά γράφη στό εισιτήριο είναι:"ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΓΕΙΩΣΗ,ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΡΟΧΟΔΡΟΜΗΣΗ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΜΟΝΟ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟΚΑΜΕΡΩΝ-ΟΧΙ LAPTOP KAI ΚΙΝΗΤΩΝ ΣΕ FLIGHT MODE".Πάλι ο κανόνας είναι απλός:μπορείς να χρησιμοποιήσης ΑΥΤΟ αλλά όχι ΕΚΕΙΝΟ.

Εφ'όσον η ψηφιακή φωτογραφική μηχανή ή βιντεοκάμερα ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να εκπέμψη ποτέ κάποιο σήμα αφού δέν έχει κάποιον πομπό μέσα της,ο γενικός κανόνας "ΚΑΜΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΣΚΕΥΗ" είναι υπερβολικά περιοριστικός.

Οπως και στόν κανόνα μέ τόν ερυθρό σηματοδότη,όπου ο μέν κανόνας είναι "δέν περνάμε με κόκκινο" αλλά άν ο κάθετος δρόμος είναι κλειστός γιά εργασίες,ο κανόνας είναι άχρηστος διότι δέν υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος,ώστε να τόν αποτρέψη.
Διαφορετικά μπορεί να βάλη ένας αστυνομικός έναν ερυθρό σηματοδότη στην έρημο και να μαζεύη πρόστιμα από αυτούς που τον "παραβιάζουν".

Τό δέ επιχείρημα "δηλαδή αν κάποιος είναι πλούσιος μπορεί να πάρει video την προσγείωση ενώ εγώ που δεν έχω λεφτά να πάρω ψηφιακή δεν μπορώ",δέν νομίζω οτι στέκει ιδιαίτερα την σήμερον ημέραν.Μιά βόλτα σέ οποιοδήποτε gadgetάδικο επιβεβαιώνει τού λόγου το αληθές....

Hastaroth":1h2esfra said:
Τό δέ επιχείρημα "δηλαδή αν κάποιος είναι πλούσιος μπορεί να πάρει video την προσγείωση ενώ εγώ που δεν έχω λεφτά να πάρω ψηφιακή δεν μπορώ",δέν νομίζω οτι στέκει ιδιαίτερα την σήμερον ημέραν.Μιά βόλτα σέ οποιοδήποτε gadgetάδικο επιβεβαιώνει τού λόγου το αληθές....

Τελείως λάθος:
Αν είσαι πλούσιος, παίρνεις θέση στην buisiness, άρα κάθεσαι πιο μπροστά και σε βλέπουν ευκολότερα οι αεροσυνοδοί και σου βάζουν χέρι, άρα, δεν έχει βίντεο.
Εμείς που ανήκουμε στην πλέμπα, καθόμαστε σχεδόν γαλαρία, δε μας βλέπει άνθρωπος (και δε νιάζεται να μας δει αφού είμαστε φτωχοί) και τραβάμε ότι γουστάρουμε.

To θεμα ειναι οτι εκεινη τη στιγμη δεν οφελει αν σου πουν να κλεισεις το κινητο να συζητας τους κανονισμους κι αν ειναι σε flight mode δεν θα τους αλλαξετε επιτοπου με τον/την αεροσυνοδο , ουτε εσυ ουτε αυτοι το αποφασισαν.
Αποψη μου ειναι οτι συσκευες που δεν εκπεμπουν ( ψηφιακη φωτογραφικη) θα επρεπε να εξαιρουνται απο απαγορευσεις σε ολες τις φασεις της πτησης.
Αλλα οι κανονισμοι λενε "κλειστες ΟΛΕΣ οι ηλεκρονικες συσκευες κατα την απογειωση προσγειωση" ασπρο μαυρο ? ναι δυστηχως.

Hastaroth":3dxq22a8 said:
Τό δέ επιχείρημα "δηλαδή αν κάποιος είναι πλούσιος μπορεί να πάρει video την προσγείωση ενώ εγώ που δεν έχω λεφτά να πάρω ψηφιακή δεν μπορώ",δέν νομίζω οτι στέκει ιδιαίτερα
Προφανώς δε διαφωνώ. Εννοώ ότι ο καθένας μπορεί να αρχίσει να λέει το μακρύ του και το κοντό του. Όσο απλούστερος ο κανόνας τόσο απλούστερη και η επιβολή του. Προφανώς συμφωνώ ότι είναι μπούρδα να μας "απαγορεύουν" να τραβάμε video, απλώς εννοώ ότι κατανοώ τους λόγους που ο κανόνας είναι όπως είναι. :)

Hastaroth":10ns2w34 said:
η ψηφιακή φωτογραφική μηχανή ή βιντεοκάμερα ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να εκπέμψη ποτέ κάποιο σήμα αφού δέν έχει κάποιον πομπό μέσα της

Και όμως υπάρχουν κάμερες με Bluetooth, με GPS (Δέκτης σίγουρα, πομπός δεν ξέρω), και επίσης υπάρχουν wifi cameras. Αυτό σίγουρα περιπλέκει τον κανόνα σου. Οπότε έχουμε την περίπτωση του απλά να ακολουθήσεις τους κανόνες και να μην βγάλεις φωτογραφίες, ή να περιμένεις και να βγάλεις, αφού είσαι σίγουρος οτι δεν τίθεται θέμα ασφάλειας. Είναι "παράνομο" αλλά είναι ηθικό. (Σε αντίθεση με το νομιμος αλλα ανήθικος στην πολιτική ζωή του τόπου) :lol:

By the way, προσγείωση με θέα τον τροχό του Dash είναι ωραία στο φακό.

Οπως έγραψα και πιό πάνω,οι πάρα πολύ απλοί κανόνες μάς δυσκολεύουν την ζωή αντί να τήν κάνουν απλούστερη,ακριβώς γιατί η ίδια η ζωή κάποιες φορές πρέπει να είναι πολύπλοκη (νά που αρχίσαμε και τά φιλοσοφικά τώρα...)

Αν,λοιπόν,στό εισιτήριο που αγοράζει ο επιβάτης,αναγράφεται ΑΚΡΙΒΩΣ ποιές συσκευές επιτρέπεται νά χρησιμοποιή στο αεροπλάνο και ποιές όχι (όπως αναγράφεται ποιά αντικείμενα επιτρέπεται να μεταφέρη και ποιά όχι,αντί να γράφη απλώς "εκτός απ'τά ρούχα μας,απαγορεύεται να βάζουμε ο,τιδήποτε άλλο στίς αποσκευές μας"),τά πράγματα θα είναι καλύτερα γιά όλους.

Αν αναγράφεται π.χ.ότι δέν επιτρέπεται να χρησιμοποιούμε κάμερες μέ wifi,κανείς δέν είναι χαζός ώστε να χρησιμοποιήση αυτήν που έχει (καί ξέρει οτι έχει wifi),βάζοντας σέ κίνδυνο την ίδια την ζωή του.Θά πάρη μαζί του μιά απλή ψηφιακή κάμερα ή -άν φοβάται ακόμα και γι'αυτήν- μιά αναλογική κάμερα,μέ φίλμ.....

Με το ρίσκο να κουράζουμε λίγο την κουβέντα, θα διαφωνήσω. Το "κανείς δεν είναι χαζός ώστε να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή του" δυτυχώς δεν ισχύει. Κάτσε μια μέρα σε ένα φανάρι να χαζέψεις πόσοι περνάνε με κόκκινο με τη λογική "σιγά μη μου συμβεί" και θα αναγκαστείς, φοβάμαι, να συμφωνήσεις... :( :(