Aπεργία στην ΥΠΑ

• Thread starter Thread starter SARIDAKIS VASILIS
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Το βάζω εδώ λόγω σχετικότητας...

Σε συνέδριο που έλαβε χώρα στη Ρόδο, ο Νομάρχης κατα τον χαιρετισμό του έδωσε μια εικόνα της κατάστασης, ζητώντας απ' τους ΕΕΚ να διασφαλίσουν την ομαλή διακίνηση της τουριστικής κίνησης. Ο πρόεδρος των ΕΕΚ διαβεβαίωσε ότι θα βοηθήσουν με σύνεση και υπευθυνότητα...
:arrow: http://www.rodiaki.gr/article.php?id=35960&catid=1&subcatid=8

Λόγω της απεργίας της περασμένης εβδομάδας έλαβαν χώρα σκηνές που δεν τιμούν κανέναν μας. Χαρακτηριστικά τα παραδείγματα της Μυτιλήνης και της Κεφαλονιάς.

Μάλιστα, ένας απ' τους μεγαλύτερους διακινητές Σκανδιναβών, η Apollo/Novair της Kuoni, ετοιμάζεται να την κάνει ενώ και η TUI διοχετεύει πελάτες με κλεισμένα πακέτα στην Ελλάδα σε άλλες χώρες...

Στις 20/5 οι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προκύρηξαν απεργία. Εκείνη τη μέρα πετάω οικογενειακώς για Κύπρο. Γνωρίζει κανείς αν θα συμμετάσχει η ΥΠΑ ή οι ΕΕΚ ? Θα επιθυμούσα μια απάντηση από κάποιον που γνωρίζει υπεύθυνα για να έχω το χρόνο να αναπροσαρμόσω το ταξίδι

Ευχαριστώ.

Μα καλά 20/5 βρήκαν να κάνουν απεργία που ο κόσμοσς θα θέλει να φύγει καμιά βόλτα?ξέρει κανείς τίποτα για την ΥΠΑ?

Mε κάθε επιφύλαξη και μιλώντας μόνο για τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας γνωρίζω ότι πρόθεση τους είναι να ΜΗΝ συμμετάσχουν στην απεργία μαζί με την ΑΔΕΔΥ.Και αυτό με γνώμονα ότι θέλουν να βγούν μπροστάρηδες και να αναλάβουν τις ευθύνες τους για να μη χειροτερέψει και άλλο η κατάσταση στον ελληνικό τουρισμό.Και αυτό ισχύει γενικώς για όλο το καλοκαίρι.
Είναι καλός οιωνός αυτός επαναλαμβάνω όμως με κάθε επιφύλαξη το μεταφέρω.Τις επόμενες μέρες που προφανώς θα συνεδριάσουν τα αρμόδια όργανα θα ξέρουμε με σιγουριά.

Το έγκαιρο postαρισμα του φίλτατου nclpao13 έλυσε κάθε απορία και άγχος! Ταξιδέψτε ελεύθερα! :great: (τουλαχιστον στην παρούσα απεργία...)

Πρώτον, θα ήθελα να εκφράσω την λύπη μου που γράφτηκα στο φόρουμ μόνο και μόνο για να κάνω μια ερώτηση (ίσως και περισσότερες, βλ. παρακάτω), αλλά με έχει φάει η αγωνία...

Δεύτερον, επειδή πετάω την 20/05 για Τουρκία (THY μάλλον - πακέτο εκδρομής έχω πάρει και αυτήν είχαν στο φυλλάδιο) για την Πόλη, θα ήθελα να ρωτήσω τι σημαίνει ότι οι ΕΕΚ δεν κάνουν απεργία; Ξέρω ότι αν έκαναν, δεν υπήρχε περίπτωση να πετάξω. Αλλά τώρα δεν υπάρχει περίπτωση να απεργήσουν οι υπόλοιποι της ΥΠΑ; Μήπως τυχόν απεργία της ΥΠΑ επηρεάζει μόνο τις εγχώριες πτήσεις;

Τρίτον, δεν αποκλείεται να επανέλθω και σε άλλο θέμα, καθώς έχω μια τρέλα με ότι έχει σχέση με το αεροπλάνο και το φόρουμ μου φαίνεται λουκούμι.

Ευχαριστώ πολύ!

Η απορία είναι δικαιολογημένη. Οι αφίξεις και αναχωρήσεις στο LGAV δεν επηρρεάζονται από ενδεχόμενη απεργία των εργαζομένων στην ΥΠΑ. όταν όμως απεργεί η Εναέρια Κυκλοφορία δεν πετάει τίποτα. Στην περίπτωσή σου λοιπόν θα πετάξεις κανονικά. Σίγουρα υπάρχουν πολλά "οξύμωρα" και "παράξενα" στο γιατί κάτι λειτουργεί και κάτι άλλο όχι σε τόσες διαφορετικές version...!!! Αν ψάξεις λίγο στο forum θα καλυφθείς από ερωτήσεις/απαντήσεις κατά το παρελθόν.
Επί της ουσίας... θα ταξιδέψεις (και καλό ταξίδι...)

Ευχαριστώ πολύ! Έχω διαβάσει όλες τις σελίδες του thread. Αν κατάλαβα καλά, σε προηγούμενη απεργία (διαβάζοντας και σχετικές ανακοινώσεις της ΟΣΥΠΑ από το site της), υπάρχει πρόβλημα μόνο σε συγκεκριμένα περιφερειακά αεροδρόμια είτε γιατί δεν έχουν ελεγκτές (οπότε απεργώντας η ΥΠΑ δεν υπάρχει άνθρωπος να δώσει landing clearance, αν έχω καταλάβει καλά :oops:) είτε γιατί δεν υπάρχει προσωπικό πυρασφάλειας και διάσωσης. Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι αν ισχύει για κάθε απεργία αυτό (που από ότι καταλαβαίνω και από την απάντησή σου μάλλον ισχύει) και τον ρόλο κάποιων άλλων συλλόγων της ΟΣΥΠΑ, όπως π.χ. των τηλεπικοινωνιακών και το κατά πόσο μπορούν να ματαιώσουν διεθνείς πτήσεις από LGAV ή LGTS για παράδειγμα... :doubt: Ξέρω ότι το βασικό είναι ότι πετάω, αλλά γενικά μου αρέσει να ψάχνω και το γιατί. Και πάλι ευχαριστώ πάντως. :great:

Ακριβώς έτσι είναι. Ματαιώσεις δεν μπορούν να προκληθούν στο LGAV λόγω απεργίας της ΥΠΑ. Υπάρχουν κάποια θεματάκια, που είναι όμως συμπληρωματικά ως προς την εκτέλεση μιας πτήσης και δεν αποτελούν λόγο ακύρωσής της. Π.Χ ο Αερολιμενικός μπορεί να πει ότι δεν σφραγίζει το General Declaration (το γενικό Δηλωτικό) σε μέρα απεργίας, ή δεν εισπράττει Τέλη προσγειώσεως και παραμονής για πτήσεις που θα πρέπει να πληρώσουν με το σύστημα "cash on the spot".
Κομμάτι "ευαίσθητο" αποτελούν οι ηλεκτρονικοί ακόμα και στο LGAV... γιατί σε περίπτωση που τα Ραδιοβοηθήματα παρουσιάσουν τεχνικό πρόβλημα, τότε πιθανό είναι να υπάρξουν σοβαρά προβλήματα.
Για LGTS που όλες οι υπηρεσίες είναι κρατικές προκύπτουν σοβαρότερα λειτουργικά προβλήματα (όπως ενημέρωση των πινάκων πληροφοριών, καθοδήγηση αεροσκαφών, ορισμός θέσεων στάθμευσης και άλλα) οι εταιρείες το ξέρουν αυτό, αλλά το πιθανότερο είναι ότι εκτελούν τις πτήσεις τους, αφού τα βασικά λειτουργούν. Είναι πολύπλοκο πάντως και σκέψου τι να πουν και οι εταιρείες (ειδικά του εξωτερικού) που προσπαθούν να καταλάβουν τις ιδιαιτερότητες ανά αεροδρόμιο!