Αγαπητοί φίλοι συμφορμίτες,
δεν μπορώ να καταλάβω πως κάποιοι πέφτουν μέσα στην παγίδα του κοινωνικού αυτοματισμού- της κόντρας δηλαδή μιας ομάδας με μια άλλη ή άλλες - δεχόμενοι έτσι χωρίς καμμία δεύτερη σκέψη την κατηγορία που εκτοξεύεται κάθε φορά που προκηρύσσει κάποιος απεργία.
Οτι δηλαδή : τώρα βρήκαν ? να χαλάσουν την τουριστική περίοδο ? μέσα στις γιορτές ? το Πάσχα ? την περίοδο που οι αγρότες μετακινούν τα προιόντα τους ? την περίοδο των πανελληνίων ? το ένα ? το άλλο?
Δεν εξετάζουν όμως οτι κάποιοι έχουν να πάρουν τα δεδουλευμένα τους ( αρκετό ποσοστό απο το συνολικο τους μηνιαίο εισόδημα) εδώ και 4 μήνες. δεν εξετάζουν αυτό που γράφτηκε στην εξαγγελία, οτι δηλαδή δεν θα πάρουν δεδουλευμένα όλη την υπόλοιπη χρονιά κλπ... ποιοί ? οι βολεμένοι δημόσιοι υπάλληλοι που βάλλονται πανταχόθεν γιατί το μισθό τους τον έχουν σίγουρο, λεει !!
Είμαι σίγουρος οτι κανείς δεν άρχισε να διαμαρτύρεται απο τον πρώτο μήνα καθυστέρησης, αυτό είναι συνηθισμένο φαινόμενο, κυρίως για γραφειοκρατικούς λόγους. Είμαι σίγουρος οτι απο το 2ο-3ο μήνα άρχισαν να πέφτουν τηλέφωνα απο τους συνδικαλιστές για να μάθουν τους λόγους του προβλήματος.. και είμαι σίγουρος οτι δεν προκηρύχτηκε τέτοιου είδους διαμαρτυρία ( δεν είναι απεργία αλλά αποχή απο εργασία που δεν πληρώνεται, δηλαδή επίσχεση εργασιας ) πρίν βρούν τοίχο απέναντί τους !!!
Ξέρουμε όλοι μας πολυ καλά οτι πολλές φορές για να πέσει μια υπογραφή πρέπει να έχεις ήδη εξαντλήσει κάθε άλλο ήπιο μέσο και να προχωράς σε "θεαματικές" για την TV κινήσεις, ώστε να σε πάρουν στα σοβαρά ! Αυτό άλλωστε φάνηκε απο την αντίδραση της κυβέρνησης και την ανακοίνωση - δέσμευση του Υπουργείου.
Οταν λοιπόν έχουν να πάρουν λεφτά για νυχτερινά και αργίες απο το Μάρτη, τί πρέπει να κάνουν, να αφήσουν να περάσει και το καλοκαίρι και απο Νοέμβρη βλέπουμε ???
Επίσης γνωρίζουμε πολύ καλά οτι η δικαστική οδός θα βγάλει μια απόφαση - όταν καθαρογραφεί- και ουσιαστικά δεν υποχρεώνει το δημόσιο να πληρώσει άμεσα. Εκτός αν κάθε φορά που αργεί να πληρώσει, προσφεύγουν την αμέσως επόμενη μέρα στη δικαιοσύνη !!
Τέλος, θά ήθελα να προσθέσω οτι θα πρέπει να καταλάβουν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα οτι ο συνδικαλισμός του δημοσίου είναι αυτός που κρατάει και τους ίδιους όρθιους ακόμα. Γιατί οταν χάνει ή αδρανεί ο δημόσιος, την επόμενη χάνει και ο ιδιωτικός υπάλληλος. Μην το ξεχνάμε αυτό.. η πολυτέλεια της απεργίας στο Δημόσιο, σώζει και τους υπολοίπους !