Από την Τρόικα στην Περεστρόικα!

  • Thread starter Thread starter Thanasis_U2
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Λίγη ιστορία για αρχή:

Η πλούσια ιστορία της Κόκκινης Πλατείας αντανακλάται σε πολλά έργα τέχνης, συμπεριλαμβανομένων πίνακες του Vasily Surikov, Konstantin Yuon και άλλων. Η πλατεία αποσκοπούσε στο να λειτουργεί ως η κύρια αγορά της Μόσχας. Επίσης χρησιμοποιήθηκε για διάφορες δημόσιες τελετές και διακηρύξεις και περιστασιακά ως ο χώρος της στέψης των Ρώσων Τσάρων. Η πλατεία σιγά σιγά γέμισε από κτίρια από τότε και χρησιμοποιείται για επίσημες τελετές από όλες τις Ρωσικές κυβερνήσεις από τότε που ιδρύθηκε.
Το όνομα Κόκκινη Πλατεία δεν προέρχεται ούτε από το χρώμα των τούβλων γύρω της (που στην πραγματικότητα ήταν ασπρισμένοι σε κάποια σημεία της ιστορίας) ούτε από την σύνδεση του κόκκινου χρώματος με τον κομμουνισμό. Μάλλον, το όνομα προήλθε διότι η Ρωσική λέξη красная (krasnaya) σημαίνει είτε «κόκκινο» είτε «όμορφο» (το δεύτερο είναι μάλλον αρχαϊκό, прекрасная, prekrasnaya). Αυτή η λέξη, με την σημασία «όμορφο» αρχικά χρησιμοποιήθηκε για τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Βασιλείου και ακολούθως ο όρος μεταφέρθηκε για την κοντινή πλατεία. Πιστεύεται ότι η πλατεία απόκτησε το πρόσφατο όνομα (αντικαθιστώντας το παλαιότερο Pozhar, ή «καμένο εξωτερικό μέρος») τον 17ο αιώνα. Πολλές αρχαίες Ρωσικές πόλεις όπως το Σούζνταλ, το Yelets, και το Pereslavl-Zalessky, έχουν την κύρια πλατεία τους με το όνομα Krasnaya ploshchad.


Το απόλυτο μέρος, που όσοι επισκέπτονται την Μόσχα, πρέπει να την επισκεφτούν. Εκεί που υπάρχει η καρδιά της Ρωσίας, το Κρεμλίνο και το μέρος, που κάθε χρόνο, στις 9 Μαϊού, παίρνει χώρα η παρέλαση στρατευμάτων, πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του Βερολίνου το 45 και συνάμα το τέλος του Β Παγκοσμίου πολέμου.

Στην είσοδο στην Κόκκινη Πλατεία, θα βρούμε το άγαλμα, του Στρατηγού Ζουκοβ,
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hp ... 8155_n.jpg
πάνω στο άλογο του, πατώντας κάτω τον Ναζιστικό Αετό, όπως και την Σπάστιγκα, μιας και τα στρατεύματα του, ήταν αυτά που μπήκαν πρώτα στο Βερολίνο.

Περνώντας την Ιβηρική Πύλη

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hp ... 7960_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hp ... 6467_n.jpg

στα αριστερά μας, ο Ναός Καζάν, με την Παναγία του Καζάν, χτισμένος γύρω στο 15 Αιώνα, ανακαινίστηκε μετά την πτώση της ΕΣΣΔ, κοντά στο 1993

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hp ... 9357_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hp ... 3793_n.jpg

και στα δεξιά μας, το Κρατικό Ιστορικό Μουσείο της Μόσχας

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hp ... 9374_n.jpg

Η Κόκκινη Πλατεία, είναι λίγο μικρότερη από αυτή της Πλατείας Συντάγματος, άλλα δε πάβει να βγάζει έναν θαυμασμό μόλις την δει κανείς. Από που να ξεκινήσεις και που να τελειώσεις. Το μαγευτικό ΓΚΟΥΜ (ΓYM), ο Ναός του Αγ. Βασιλείου, το Μαυσωλείο;

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hp ... 1614_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hp ... 9847_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hp ... 2624_n.jpg

Το κρύο που υπήρξε τότε (-11) και το ελάχιστο χιόνι, δε με άφησε αδιάφορο, και κατηφόρισα για το Μαυσωλείο του Λένιν. Η είσοδος για το Μαυσωλείο, γίνετε από την δεξιά αριστερή πλευρά του Κρατικού Μουσείου (όπως το βλέπουμε, από την Κόκκινη Πλατεία), αφήνοντας στην φύλαξη όλες τις φωτογραφικές μηχανές (όπως και κινητά με φωτογραφική μηχανή, λάπτοπ), και όλα με ένα άντίτιμο. Η κάθε μηχανή προς 20 ρούβλια, ή μια τσάντα (γεμάτη όσες μηχανές προς 60 ρούβλια). Μόλις παραδώσετε τις μηχανές, θα περάσετε έλεγχο αντιτρομοκρατικό, και μετά θα περπατήσετε στο τοίχο των διάσημων, πριν μπείτε στο Μαυσωλείο. Στην είσοδο του, 2 φαντάροι να φυλάνε σκοπιά, όπως και σε κάθε είσοδο σε κάθε κομνάτα του Μαυσωλείου. Μέχρι που φτάνεις στο βαλσαμωμένο Λένιν, να είναι ξαπλωμένος κάτω από το γυάλινο ενυδρείο. Μπορείς να κάτσεις εκεί μέχρι και 1 λεπτό, μετά ο φαντάρος θα σε διώξει (έχει δε έχει ουρά). Δε υπάρχει περίπτωση να βγάλεις φωτογραφία εκεί μέσα, όσο τζαναμπέτης και να σαι.

Οι μέρες λειτουργίας του Μαυσωλείου είναι: Τρίτη-Πέμπτη, και Σάββατο και Κυριακή από τις 10 μέχρι τις 13, εκτός από την πρώτη βδομάδα κάθε μήνα που είναι κλειστό.
 
Καθεδρικός Ναός Αγίου Βασιλείου

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hp ... 9847_n.jpg

Η στα Ρωσικά Собор Василия Блаженного. Το σημείο σύμβολο της Μόσχας, που θα το βρείτε σχεδόν παντού (μαγνητάκια, καρτ ποστάλ, ματριόσκες κτλ). Ο Ναός βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο της Κόκκινης Πλατείας, ακριβώς απέναντι από το Κρεμλίνο. Ο ναός, κτίστηκε μεταξύ το 1555 με 1561, από τον Τσάρο Ίβαν Δ' (Ίβαν ο Τρομερός) σε ανάμνηση της κατάκτησης του Χανάτου του Καζάν.

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hp ... 0140_n.jpg

Αποτελείται από εννέα παρεκκλήσια, κτισμένα γύρω από ένα κεντρικό κτίριο. Η αρχική ιδέα ήταν το κάθε παρεκκλήσιο να αφιερωθεί σε άγιο, στην ημέρα μνήμης του οποίου ο Τσάρος πέτυχε στρατιωτική νίκη. Οι χαρακτηριστικοί κρεμμυδόσχημοι τρούλοι του ακολουθούν την παραδοσιακή ρωσική ναοδομία και σε συνδυασμό με την πολυχρωμία τους διαμορφώνεται το τελικό εντυπωσιακό σύνολο. Ο θρύλος λέει ότι ο Ιβάν ο Τρομερός τύφλωσε τον αρχιτέκτονα Ποστνίκ Γιάκοβλεφ, μόλις τελείωσε ο Ναός, για να τον εμποδίσει να ξανακτίσει κάτι τόσο εντυπωσιακό.

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hp ... 9935_n.jpg

Ένα ενδιαθέρον μνημείο είναι, αυτό που βρίσκετε στον κήπο, ακριβώς μπροστά από το Ναό.
Το μπρούτζινο άγαλμα προς τιμήν των Ντμίτρι Ποζάρσκι και Κουζμά Μίνιν, εθελοντών στην αντίσταση ενάντια στους εισβολείς Πολωνούς (το μοναδικό Ευρωπαίκο Λαό που έφτασε και κατέκτησε την Μόσχα) στα τέλη του 16ου και αρχές του 17ου αιώνα. Αρχικά το άγαλμα είχε στηθεί στο κέντρο της Κόκκινης Πλατείας, αλλά η σοβιετική Κυβέρνηση θεώρησε ότι εμπόδιζε τις μεγαλειώδεις στρατιωτικές παρελάσεις και το μετακίνησε μπροστά στο Ναό το 1936.

H εκκλησία είναι ανοιχτή καθημερινά, το χειμώνα από τις 1100 μέχρι τις 1700 και το καλοκαίρι από τις 1000 μέχρι τις 1900. Η τιμή εισόδου είναι στα 250 ρούβλια το κανονικό και για τους κατόχους κάρτας ISIC 50 ρούβλια
 
Ах Арбат мой Арбат ты моя религия

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hp ... 3993_n.jpg

Αχ Αρμπάτ, Δικό Μου Αρμπάτ, είσαι σαν την θρησκεία!

Τα λόγια αυτά, αποτελούν τραγούδι του διάσημου Σοβιετικού τραγουδιστή Yuri Antonov, το Песенка об Арбате (Τραγούδι για το Άρμπατ)

http://www.youtube.com/watch?v=USTq9wBSIv8

Λίγο έξω από το Κρεμλίνο, βρίσκεται το Αρμπάτ/Арбат (ή Στάρυ Αρμπάτ), ένας πεζόδρομος στο Ιστορικό Κέντρο της Μόσχας. Η ονομασία του δρόμου, πιθανότατα προέρχεται από τα τις αραβικές λέξεις arbad/rabad (προάστια), την εποχή της Κυριαρχίας της Χρυσής Ορδής http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A7%CF% ... E%B4%CE%AE

Οι πρώτες αναφορές για τον δρόμο Αρμπάτ προέρχονται από το 1493, τότε όταν ο δρόμος αποτελούσε τμήμα του Κρεμλίνο - Σμόλενσκ. Το 18ο αιώνα, ο δρόμος, έγινε ένας από τους ποιο μοντέρνους δρόμους της πόλης αποκτώντας πάρα πολλούς διάσημους κατοίκους, όπως την οικογένεια Tolstoys, Gagarin, Kropotkins, Galitzines και την οικογένεια Sheremetev.
Το 1812 μια μεγάλη πυρκαγιά, κατά πάσα πιθανότητα από το στρατό του Ναπολέοντα καταστρέφει ένα μεγάλο μέρος της περιοχής, το οποίο το περιγράφει ο Τόλστοι στο Πόλεμος Και Ειρήνη 50 χρόνια μετά.

Το 1980, ο δρόμος πεζοδρομήθηκε και αποτελούσε το μέρος, στο οποίο απλοί άνθρωποι διαδήλωναν κατά της περεστρόικας.
Σήμερα αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μέρη για βόλτα και τουρισμό στην Μόσχα (αρκεί μην την μπερδέψετε με τον νέο δρόμο Νόβυ Αρμπάτ (Новый Арбат)

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hp ... 8343_n.jpg

Υπουργείο Εξωτερικών

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hp ... 3758_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hp ... 1406_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hp ... 0083_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hp ... 3821_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hp ... 1448_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hp ... 8989_n.jpg

Αλεξάνδερ Πούσκιν και Νατάλια Γκοντσαροβα

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... all_01.JPG

Ο Τοίχος του Τσόι

Ο Βίκτορ Τσόι ήταν από τους πρωτοπόρους της Ροκ μουσικής στην Σοβιετική Ένωση, και μαζί με το συγκρότημα Kino, απεκτήσε ένα μεγάλο κοινό στο πρώην Ανατολικό Μπλοκ. Πέθανε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα το 1990, και ο τοίχος αυτός, αποτελεί μέρος στο οποίο οι θαυμαστές περιγράφουν ή γράφουν σχόλια για τον Τσόι ή τους Κίνο

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hp ... 7862_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-
snc7/s720x720/420118_10150607940564706_1521840681_n.jpg
 
Το Κρεμλίνο είναι η Ρωσική λέξη για το «φρούριο», ή το «κάστρο» και αναφέρεται σε οποιοδήποτε μείζον οχυρωμένο κεντρικό σύμπλεγμα στις ιστορικές ρωσικές πόλεις. Αυτή η λέξη συχνά χρησιμοποιείται για να αναφερθεί στο καλύτερα γνωστό , το Κρεμλίνο της Μόσχας, ή την κυβέρνηση που εδρεύει εκεί.

(Δυστυχώς φωτογραφίες δε μπορώ να παραθέσω, μιας και δε έχω, γιατί για έναν περίεργο λόγο μας απαγόρεψαν να βγάζουμε φωτογραφίες την ημέρα εκείνη ;/ )

Το Κρεμλίνο χτισμένο πάνω στο Λόφο του Κρεμλίνου (πρώην ονομασία λόφος Borovitsky), δίπλα στο ποταμό Μόσκβα αποτελεί και αυτό ένα σημείο κατατεθέν της Μόσχας (έχει μπει στην παγκόσμια λίστα Ουνέσκο to 1990).

Οι πρώτες εργασίες δημιουργίας του Κρεμλίνου ξεκίνησαν το 1147 από τον Yuri Dolgorukiy, τον ιδρυτή της Μόσχας. Στο λόφο Borovitsky έχτισε ένα μεγάλο ξύλινο φρούριο για να προστατέψει την πόλη. Τον 14ο αιώνα, έγινε η έδρα των Δούκων της Μόσχας (μετέπειτα των Τσάρων), όπως και χτίστηκε ο αρχαιότερος ναός της Μόσχας ο Καθεδρικός Ναός του Σωτήρος στο Μπορ, το 1330, για να γιορτάσουν την χιλιετία από την ίδρυση της Κωνσταντινούπολης (το οποίο καταστράφηκε από τους Κομουνιστές το 1933)
Τον 15ο αιώνα χτίστηκε και ο τοίχος γύρω από το Κρεμλίνο με τούβλα σε σχήμα τριγώνου με 18 πύργους (μετά προστέθηκαν 2 το 17ο αιώνα). Ο μήκος του τοίχου είναι σχεδόν 2200 μετρά, ύψος 19 μέτρα και με ψυλότερο πύργο, τον Πύργο Troicki με 78 μέτρα. Το 1736 χτίστηκε το οπλοστάσιο και το 1787 το κτήριο της Γερουσίας επί την Κυριαρχία της Μεγάλης Αικατερίνης.

Το 1918 όταν η πρωτεύουσα της ΕΣΣΔ μεταφέρθηκε από το Petrograd (Αγία Πετρούπολη) στην Μόσχα, ο Λένιν έκανε μεγάλες αλλαγές στο Κρεμλίνο. Από όλους τους πύργους κατέβασαν το έμβλημα του Ρομανόβ το χρυσό αετό, και βάλανε τα Κόκκινα Αστέρια, το Κτήριο της Γερουσίας το έκανε κατοικία του, κατέστρεψε τους Καθεδρικούς ναούς μέσα κάνοντας τους σχολή στρατιωτικών ή κατοικίες. To Κρεμλίνο παρέμεινε κλειστό για τους τουρίστες μέχρι και το 1955 όταν ο Khrushchev το έκανε ανοιχτό μουσείο για τους τουρίστες.
 
http://www.kreml.ru/common/upload/pictu ... Przd-b.jpg

Για την άφιξη στο Κρεμλίνο, ο ποιο εύκολος τρόπος είναι κλασικά το Μετρό. Οι στάσεις “Borovitskaya”, “Biblioteka imeni Lenina”, “Aleksandrovskiy sad”, “Arbatskaya”, “Teatralnaya”, “Ploschad Revolyutsii” και “Okhotniy Ryad” είναι οι ποιο κοντινές στο Κρεμλίνο.

Το Κρεμλίνο είναι ανοιχτό καθημερινά εκτός Πέμπτης από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 5 το απόγευμα. Τις τιμές των εισιτηρίων θα τις βρείτε εδώ The Moscow Kremlin - Tickets for the Kremlin and its museums
μιας και οι τιμές ποικίλουν με το τι θέλετε να δείτε μέσα στο Κρεμλίνο.

Τα κυριότερα μνημεία του Κρεμλίνου

Соборная площадь
Sobornaya ploshchad

Το κέντρο του Κρεμλίνου (ονομαζόμενο και Καθεδρικό κέντρο), πήρε το όνομα του από τους Καθεδρικούς Ναούς που έχει γύρω του.

O Καθεδρικός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου/Успенский Собор (Uspensky sobor)

Ο ναός αυτός κτίστηκε το 1479 (με αρχιτέκτονα τον Aristotile Fioravanti
) ως κεντρικό Καθεδρικό ναό της Μόσχας, άλλα και το μέρος στο οποίο οι τσάροι Στεφόντουσαν. Επίσης αποτελεί και νεκροταφείο των Μητροπολιτών της Μόσχας.

Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου/Благовещенский собор (Blagoveschensky sobor)

Χτισμένος μεταξύ το 1484-1489 από αρχιτέκτονες της πόλης Πσκοβ ως μέρος της αναβάθμισης του Κρεμλίνου από τον Δούκα Ίβαν τον ΙΙΙ. Μέχρι και το 1917 (τότε που ξεκίνησε η Ρωσική Επανάσταση), ήταν η εκκλησία στην οποία βάφτιζαν ή παντρευόντουσαν τα μέλη της Τσάρικης Οικογένειας.

Καθεδρικός Ναός του Αρχάγγελου / Архангельский собор (Arkhangelsky sobor)

Ο Καθεδρικός Ναός του Αρχάγγελου Μιχαήλ αποτελεί την Νεκρόπολη των Τσάρων. Η εκκλησία σε αρχιτεκτονική Ρενεσάνς, χτίστηκε το 1333 από τον Ίβαν Ι Καλίτα και την σημερινή μορφή την απόκτησε το 1508.
Οι Τσάροι οι οποίοι έχουν ταφεί εκεί:
Ιβαν ο Τρομερός (IV)
H οικογένεια Ρομανόβ
και άλλοι

Οι άλλες δύο εκκλησίες Εκκλησία των Δώδεκα Αποστόλων (церковь Двенадцати Апостолов) και η Εκκλησία της εναπόθεσης της Robe (Церковь Ризоположения) αξίζουν απο μια βόλτα, για τις εικονογραφίες τους.

Καμπαναριό του Ίβαν του Τρομερού/Колокольня Ивана Великого

Ακριβώς στο γεωγραφικό κέντρο της Μόσχας και στην πλατεία βρίσκετε το καμπαναριό του Ίβαν του Τρομερού. Με ύψος 81 μέτρα, μέχρι και το 1916 ήταν το υψηλότερο κτήριο της Μόσχας. Με 24 καμπάνες, αποτελούσε ο συναγερμός της Μόσχας.

Η καμπάνα του Τσάρου / Царь–колокол (Tsar-kolokol)

Με ύψος τα 6,6 μέτρα και διάμετρο τα 6,14 μέτρα και βάρος τα 201944 κιλά, αποτελεί την μεγαλύτερη καμπάνα στο κόσμο.
Πρόκειται για την 3 καμπάνα η οποία φτιάχτηκε για το Κρεμλίνο. Η πρώτη το 1599, ζύγιζε 18000 κιλά, άλλα διαλύθηκε όταν έπεσε από το Καμπαναριό του Ίβαν. Η Δεύτερη Καμπάνα του Τσάρου δημιουργήθηκε το 1655 με τα κομμάτια από την προηγούμενη καμπάνα, και ζύγιζε 100000 κιλά. Δυστυχώς και αυτή διαλύθηκε μετά από πυρκαγιά.

Η Τρίτη και τελευταία, δημιουργήθηκε από την Αυτοκρατόρισσα Άννα Ιβανοβνα (ανιψιά του Μέγα Πέτρου), από ειδικούς στο Μόναχο. Το 1735 η καμπάνα ήταν έτοιμη και την μετάφεραν στο Κρεμλίνο. Το 1737 τεραστία πυρκαγιά ξέσπασε στο Κρεμλίνο, με συνέπεια να πάρει φωτιά η ξύλινη αποθήκη, στην Οποία βρισκόταν η Καμπάνα. Οι φύλακες την έσβησαν με παγωμένο νερό, το οποίο προξένησε διαστολή και 11 ρήγματα.To αποτέλεσμα ήταν να σπάσει ένα τεράστιο κομμάτι βάρους 11 τόνων. Η καμπάνα βρίσκεται τώρα πάνω σε ένα ειδικό υπερυψωμένο πέτρινο βάθρο.
 
Νεκρόπολη Τείχους του Κρεμλίνου/Некрополь у Кремлёвской стены
[править]

Περιμετρικά του τοίχους του Κρεμλίνου βρίσκετε η Νεκρόπολης των διάσημων Σοβιετικών. Πίσω από το Μαυσωλείο του Λένιν βρίσκονται οι τάφοι άλλων ηγετών του κομμουνιστικού κόμματος. Ανάμεσα σ’ αυτούς είναι οι διάδοχοι του Λένιν στην ηγεσία του κομμουνιστικού κόμματος Ιωσήφ Στάλιν, Λεονίντ Μπρέζνιεφ και Γιούρι Αντρόπωφ .

Επίσης θα βρούμε τους τάφους του πρώτου Αστροναύτη Γιούρι Αλεξέι Γκαγκάριν, Κρούπσκαγια, συζύγου του Λένιν, του συγγραφέα Μαξίμ Γκόρκι και του Αμερικανού δημοσιογράφου Τζον Ριντ συγγραφέας του πολυδιαβασμένου βιβλίου «Δέκα ημέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο» (1919), το οποίο αποτελεί χρονικό της Οκτωβριανής Επανάστασης στη Ρωσία.

Κήποι Αλεξάντερ/Александровский сад

Το τελευταίο μέρος του Κρεμλίνου θα το αφιερώσω στους κήπους τους Αλεξάντερ

Οι κήποι φτιάχτηκαν στο διάστημα 1819-1823 με διαταγή του Τσάρου Αλεξάνδρου Α, μετά την νίκη επί του Ναπολέοντα.

Το πάρκο χωρίζετε σε 3 επίπεδα

Το Πάνω Πάρκο, το Μεσαίο και το Κάτω

Το Πάνω Πάρκο​

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... Garden.jpg

Με την είσοδο στο Πάρκο, το πρώτο πράγμα που θα δείτε είναι το άγαλμα του Άγνωστου Στρατιώτη. Στην Μάχη της Μόσχας το 1941, δημιουργήθηκε ένας μαζικός τάφος στο 41ο χλμ από την Μόσχα με τους Σοβιετικούς Στρατιώτες που πέθαναν για την ΕΣΣΔ. 25 χρόνια μετά, για να τιμήσουν την νίκη επί του Ναζισμού, αποφασίστηκε να χτιστεί το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Τα εγκαίνια έγιναν στις 8 Μαιου του 1867 (μια μέρα πριν τον εορτασμό για την νίκη του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου).

Στην μέση του μνημείου υπάρχει η Αιώνια Φλόγα, την οποία την φέρανε από το Leningrad (Αγία Πετρούπολη), από τους Κήπους του Άρη (Marsovo Polye).

Συμφέρει να πάτε στο μνημείο πέντε με 10 λεπτά πριν την ολοκλήρωση της ώρας, για να δείτε την αλλαγή της Προεδρικής Φρουράς

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/ ... 7990_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/ ... 5460_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/ ... 5825_n.jpg

Λίγο ποιο κάτω, θα βρείτε το Μονοπάτι των Ηρωικών Πόλεων του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου: Leningrad, Kiev, Stalingrad, Odessa, Sevastopol, Minsk, Kerch, Novorossiysk, Tula, Brest, Murmansk και Smolensk

https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/ ... 6312_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/ ... 8681_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/ ... 0086_n.jpg

Ο Μεσαίος Κήπος

Το σημαντικότερο μνημείο του Κήπου αυτού είναι ο πύργος Κουτάφια (Кутафья башня), η οποία αποτελεί και είσοδο στο Κρεμλίνο αλλά και δίπλα στην στάση Μετρό.

Κάτω Πάρκο​

Το κατώτερο πάρκο του Αλεξάντερ, το οποίο βρίκσετε ακριβώς δίπλα στο δρόμο, και δίπλα στον πύργο Μποροβίτσκαια.

Δίπλα από το πάρκο υπάρχει και το εμπορικό κέντρο "Okhotny Ryad" στο πάρκο Manezhnaya. Στο εμπορικό κέντρο μπορεί κανείς να βρει διάφορα φαστ φουντ από τον Δυτικό Κόσμο άλλα και διάφορα Ρώσικα.

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/ ... 5089_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/ ... 4748_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/ ... 5090_n.jpg
 
Τι trip report, κανονικο trip εκανα με τις λεπτομερεστατες εξιστορησεις σου! Ωραιος! Συνεχισε ετσι!
 
Θαναση γι μενα καλο θα ηταν να εγγραφες ξεχωριστα σε ενα τοπικ για τα αεροδρομια της Μοσχας
Ενα απο αυτα νομιζω γι εμας το βασικοτερο ειναι το
/viewtopic.php?f=7&t=8181&start=0 Domodedovo Airport/аэропорт Домодедово

Συντονιστες εαν δεν ειναι δυσκολο μετα διαγραψτε αυτα που εγραψα.
 
Listening to the wind of change

Scorpions - Wind Of Change [Live @ Stocznia Gda

Μετά την βόλτα στο Κρεμλίνο, και σαν τελευταία μου στην Μόσχα, πείρα με τα πόδια την όχθη του ποταμού Moskva όπως μας τραγούδησαν οι Scorpions κάμποσα χρόνια πίσω.

Βγαίνοντας από την περιοχή του Κρεμλίνου, το πρώτο πράγμα που είδα ήταν αυτό το νέο δρομολόγιο των ΚΤΕΛ Νομού Μαγνησίας. Βόλος - Τρίκαλα - Ανώ Καλαμπάκα - Λαλάδικα - Μόσχα :p

H βόλτα ξεκίνησε από την οδό Берсеневская (Μπιερρσενεβσκαγια), με πρώτη φωτογραφίατους τοίχους του Κρεμλίνου, και την Большой Каменный мост ( Η Μεγάλη Πέτρινη Γέφυρα) από την προβλήτα των πλοίων.

Λίγα τετράγωνα ποιο κάτω θα βρούμε την υψηλότερη εκκλησία στον κόσμο, με ύψος 105 μέτρα, τον Καθεδρικό Ναό Του Χριστού Σωτήρα (Храм Христа Спасителя/Khram Khrista Spasitelya). O Ναός είναι χτισμένος σε αρχιτεκτονική Βυζαντινή-Ρωσική, υπό την διαταγή του Νικόλα Α', έχοντας σαν μοντέλο την Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη. Η κατασκευή της εκκλησίας ξεκίνησε στις 10 Σεπτέμβρη του 1839, και διήρκεσαν 44 χρόνια. Η κατασκευή του τρούλου τελείωσε το 1849, και τις σκαλωσιές τις μαζέψανε το 1860, με τις εσωτερικές εργασίες να τελειώνουν το 1880. To εσωτερικό της εκκλησίας ανατέθηκε σε ζωγράφους της Σχολής Καλών Τεχνών της Αγίας Πετρούπολης, όπως ο Vasily Surikov
, Ivan Kramskoi, Vasily Vereshchagin και άλλοι. Ένα χρόνο πριν τα εγκαίνια (20 Αυγούστου 1882), μέσα στην εκκλησία, παίχτηκε για πρώτη φορά, η οβερτούρα του Τσαϊκόφσκι 1812.

Την περίοδο του κομουνισμού, ο Στάλιν αποφάσισε να κατεδαφίσει τον ναό και να φτιάξει εκεί το Παλάτι των Σοβιετικών. Μια κατασκευή με ύψος 415 μέτρα και 100 ορόφους θα ήταν το μεγαλύτερο κτήριο στο κόσμο. Στο 415ο μέτρο, θα χτιζόταν ένα άγαλμα-κεραία του Λένιν με ύψος 80 μέτρα. Λόγο του 5 έτους προγράμματος και των πλημμυρών από το ποταμό Μόσκβα η κατασκευή έμεινε στα χαρτιά. Το 1930 ξεκίνησε η κατεδάφιση του ναού. Πρώτα ξεκίνησε το μάζεμα του χρυσού από τους τρούλους της εκκλησίας (20 τόνους χρυσού, εξαιρετικής ποιότητας!), και πολλά μάρμαρα, μεταφέρθηκαν στην δημιουργία σταθμών του Μετρό. Για πολλή καιρό, στην περιοχή αυτήν υπήρχε μια τεράστια τρύπα, και με διαταγή του Νικίτα Χρουστσόφ, στην μεγαλύτερη ανοιχτή πισινά.
Το 1995 ξεκίνησε η ανακαίνιση του Ναού, και τις 19 Αυγούστου του 2007 (Μεταμορφώσεως του Σωτήρος). Ναός είναι ανοιχτός κάθε μέρα, με δωρεάν είσοδο. Οι γυναίκες θα πρέπει να μπαίνουν με καλυμμένο το κεφάλι τους.
Στάση Μετρό: Kropotkinskaya, Κόκκινη Γραμμή (1)

To τελευταίο μνημείο, πριν το πάρκο του Γκόρκι, θα είναι το ποιο άσχημο κτήριο στο κόσμο (βάση του Virtual Tourist, Νοέμβρης 2008 και από το περιοδικό Foreign Policy 2010), το άγαλμα ύψους 98 μέτρων του Μέγα Πέτρου.. Σχεδιασμένο το 1997 για τα 300 χρόνια, του Ρωσικού Ναυτικού, από τον Zurab Tsereteli, αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες απορίες των Μοσχοβίτων. Γιατί χτίστηκε στην Μόσχα το άγαλμα, του Τσάρου, που μετέφερε την πρωτεύουσα στην Αγία Πετρούπολη.
Το Οκτώβριο του 2010, οι Αρχές τις Μόσχας, ρώτησαν αν θέλουν το άγαλμα στην Αγία Πετρούπολη, αλλά αυτή αρνήθηκε. Οι πόλεις που ενδιαφέρθηκαν για το άγαλμα ήταν το Αρχάγγελσκ και το Πετρόζαβοντσκ.

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/ ... 6358_n.jpg
 
Thanasis_U2":1juuqrom said:
Βγαίνοντας από την περιοχή του Κρεμλίνου, το πρώτο πράγμα που είδα ήταν αυτό το νέο δρομολόγιο των ΚΤΕΛ Νομού Μαγνησίας. Βόλος - Τρίκαλα - Ανώ Καλαμπάκα - Λαλάδικα - Μόσχα

Αγαπητέ Θανάση αμετανόητε πιστέ των U2, όπου κι αν πας μια Ελλάδα πάντα θα σε πληγώνει. Πάρε το 787 και εξαφανίσου πριν σε αναγκάσουν σε μερική απασχόληση στα ΚΤΕΛ..

δικός σου
 
Top