Απώλεια winglet εν πτήσει!!!

Μασσαλής Ιωάννης

Economy-Class-Member
http://www.jetphotos.net/viewphoto.php? ... 472&nseq=0 :shock: :shock:

Πόσο πιθανό είναι πράγματι να συμβεί κάτι τέτοιο; Μου είναι δύσκολο να φανταστώ ανάλογο ενδεχόμενο, οφειλόμενο αποκλειστικά στις καιρικές συνθήκες, χωρίς την ταυτόχρονη ύπαρξη δομικής αστοχίας.

Ο όρος "δομική αστοχία" δεν περιγράφει το σπάσιμο, ανεξαρτήτως της αιτίας; Δε νομίζω πως σημαίνει απαραίτητα "κατασκευαστικό πρόβλημα".

Αυτό που ρωτάει ο Γιάννης, είναι αν μπορεί ένας κεραυνός από μόνος του να σπάσει ένα winglet, χωρίς να υπάρχει ήδη ή χωρίς να δημιουργήθηκε εκείνη τη στιγμή, περίπτωση δομικής αστοχίας. Δηλαδή, παίρνουμε μια πτέρυγα με winglet και της πετάμε κεραυνούς. Έχουν τόση δύναμη οι κεραυνοί να σπάσουν το winglet από μόνοι τους, ή αν η πτέρυγα ήταν 100% fit, αυτό δεν γίνεται με τίποτα? Εγώ δεν γνωρίζω και αναμένω με ενδιαφέρον αν κάποιος έχει κάποια άποψη να την παραθέσει.

Τα πάντα μπορούν να γίνουν. Ένα αεροσκάφος είναι 100% fit μόνο την ώρα που βγαίνει από την γραμμή παραγωγής. Μετά την πρώτη πτήση, μην πω το πρώτο start-up, κάτι έχει χάσει. Αν έχει κάνει και κανα-δυο χιλιάδες κύκλους σίγουρα δεν είναι σε 100% fit.

95% λόγω τέλειας συντήρησης μπορεί να είναι, 100% όχι...

θα λεγα οτι ακομα και μολις βγει απο την παραγωγή δεν είναι 100% κάποιες φορές..παρολα τα τεστ που τα κανουν,καμια φορα κάτι μικρό κ ασημαντο μπορεί να τους ξεφύγει και να είναι 99% τέλειο