Aπορία από flight info

• Thread starter Thread starter kostis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
εντάξει φίλε μου, έχεις δίκιο.. :great:

Ξέρει κανείς τους κωδικούς πτήσης που χρησιμοποιεί η Aegean? π.χ ΑΕΕ41ΧΧ, ΑΕΕ42ΧΧ = charter, και ΑΕΕ61ΧΧ, ΑΕΕ62ΧΧ είναι repositioning/positioning flights αν δεν κάνω λάθος; Υπάρχει συγκεκριμένα νούμερα πτήσης για training flights με τα Α320 ή γίνονται όλα στο sim;

Κάποτε είχαν γραφτεί όλοι οι αριθμοί αλλά δεν μπορώ να εντοπίσω το πόστ. Επι τι ευκαιρεία, ο διψήφιος υποδηλώνει κάτι? Είχα πετύχει μια Α370 από SKG, μάλλον πήγαινε Κύπρο, το άφησα πάνω απ' τη Ρόδο...

Οι διψήφιοι κωδικοί δεν χρησιμοποιούνται από την Α3. Στο FR24 εμφανίζονται κάποιες πτήσεις έτσι για τον ίδιο λόγο (τον οποίο δεν γνωρίζω) που άλλες εμφανίζονται με γράμματα. πχ η A3651 που εμφανίζεται και ως Α35CO.
Η Α370 που λες πρέπει να'ναι όντως η Α3920 (SKG-LCA)

Πολύ ενδιαφέρον .pdf, είχα και εγώ την ίδια απορία... όντως, έχουν αλλάξει πάρα πολλά callsigns, είναι συγκεκριμένες οι εταιρίες που έχουν συνεργαστεί σε αυτό το πρόγραμμα (αν είναι πρόγραμμα φυσικά) , γιατί κάποιες εταιρίες δεν έχουν αλλάξει καθόλου τα callsigns, π.χ Cyprus Airways... Αλλά από παλιά θυμάμαι SHT, BAW, DLH, AFR να έχουν alphanumeric callsigns, και απο το .pdf αν δεν κάνω λάθος ο dispatcher της εταιρίας το ορίζει αυτό το συγκεκριμένο το callsign με συνεργασία και approval απο το Eurocontrol ή το Eurocontrol τους δίνει τα νεα alphanumerical callsigns;

A3970":1fyve17v said:
Η Α370 που λες πρέπει να'ναι όντως η Α3920 (SKG-LCA)
Σωστός, είδα ότι είναι μόνιμο στο SKG-LCA, Α370 όταν κατεβαίνει και Α350 όταν ανεβαίνει...

Απ΄ότι έχω δει, οι περισσότεροι γκράντε σαλαμοκόφτες εμφανίζονται στο FR24, ωστόσο δεν είναι regulars. Επίσης, στο FR24 αρκετές φορές εμφανίζεται και χάνεται μια πτήση με DH4 ενώ είναι σε crusing altitude. Γνωρίζει κανείς γιατί αυτές οι ανωμαλίες; :7:

Νομίζω ότι είχα διαβάσει κάποτε εδώ στο σάιτ ότι η ελάχιστη απόσταση σε υψόμετρο 2 αεροσκαφών είναι 2 ή 3 χιλάδες πόδια. Παρ' όλα αυτά κοιτάζοντας σήμερα το fr24 είδα 2 πτήσεις με συγκλίνουσες πορείες που τελικά συναντήθηκαν με μόλις 1000 πόδια διαφορά. Αυτό είναι σύμφωνο με τους κανόνες ασφαλείας?