Απορίες ATPL

• Thread starter Thread starter chris_cpt
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Re: ΑΠΟΡΙΕΣ ATPL

Παιδια ξερετε πως γινεται να μου εμφανιζει στο ερωτηματολογιο της bristol ολες τις ερωτησεις και οχι εναν συγκεκριμενο αριθμο που μου οριζει στο site?

Κάπου αναφέρει στην βοήθεια.
This option is limited to a maximum of 200 questions at any one time. Experience has shown us that limiting the number of questions allows the system to function more efficiently and students are better protected if their internet goes down for any reason.

Στείλε ενα email μήπως γνωρίζουν κάτι περισσότερο mailto:support@atplonline.co.uk

Ναι αλλα αμα κανω το τεστ με τις 200 και μετα βαλω αλλες 200 καποιες δεν θα επαναλαμβανονται? Πως θα ειμαι σιγουρος οτι θα δω ολες τις ερωτησεις στο τελος?

Αν έχεις τικαρισμένο εκεί που λέει only show unseen questions , και επιλέξεις το 2ο τέστ (που καθορίζεις εσύ το πλήθος των ερωτήσεων), θα διαπιστώσεις οτι μετά το τέλος του κάθε τέστ, ο αριθμός των ερωτήσεων μειώνεται.
Αυτό μέχρι να τελειώσουν όλες οι ερωτήσεις.

Εχει ασχοληθεί κάποιος με τις βάσεις, του e-atpl.com και του dauntless ATPL theory exam preparation ?

Επίσης κυκλοφορεί κάπου το question bank 15 ή οι ερωτήσεις του συγκεκριμένου database προσθέτονται σιγά-σιγά στις ήδη υπάρχουσες τράπεζες ερωτήσεων απο τα feedback των μαθητών ?

Ευχαριστώ.

Παιδια αν καποιος δωσει για γραπτα atpl και ειναι κατοχος ppl, και δεν παρει cpl χανει τα γραπτα? Και αν ναι σε ποσο καιρο τα χανει?

JAR–FCL 1.495 Acceptance period
(c) A pass in the ATPL(A) theoretical
knowledge examination will remain valid for a
period of 7 years from the last validity date of a
type rating entered in a F/E licence.

Δεν γνωρίζω αν είναι αυτό που ψάχνεις.

Φίλε Asterixx στο σωστό άρθρο είσαι, αλλά αυτή η παράγραφο αφορά την έκδοση Flight Examiner Rating, όχι CPL και IR. Παρακάτω είναι όλο το άρθρο.

JAR–FCL 1.495 Acceptance period
(a) A pass in the theoretical knowledge
examinations given in accordance with JAR–FCL
1.490 will be accepted for the grant of the
CPL(A) or IR(A) during the 36 months from the
date of gaining a Pass in all the required
examination papers.

(b) Provided that an IR(A) is obtained in
accordance with (a) above, a pass in the
ATPL(A) theoretical knowledge examination will
remain valid for a period of 7 years from the last
validity date of the IR(A) entered in the CPL(A)
for the issuance of an ATPL(A).
(c) A pass in the ATPL(A) theoretical
knowledge examination will remain valid for a
period of 7 years from the last validity date of a
type rating entered in a F/E licence.
[Amdt.1, 01.06.00; Amdt.3, 01.07.03]

Δηλαδή με λίγα λόγια, έχεις 3 χρόνια από όταν ολοκληρώσεις τα ATPL theory subjects μέχρι να βγάλεις το CPL MEP και IR. Όταν με το θεό μαζέψεις ώρες και δουλεύεις ώστε να ξεπαγώσει το fATPL σου και γίνει ATPL, μπορείς να μείνεις ανενεργός χωρίς να ανανεώνεις το δίπλωμα σου μέχρι 7 χρόνια. Μετά θα πρέπει για την ανανέωση να ξαναδώσεις τα ATPL :oops:

Άρα εσένα σε αφορά το γεγονός ότι έχεις 18 μήνες (από την ημερομηνία που έδωσες το πρώτο μάθημα) να ολοκληρώσεις τα ATPL theory, και από τότε έχεις 3 χρόνια να βγάλεις το fATPL σου.

Δικός σου,

Μιχάλης

ΑΠΟΡΙΕΣ ATPL

Καλησπέρα.

Θέλω να ρωτήσω στα dvd της Bristol ή της Oxfordis που είναι για το Atpl εάν υπάρχει τρόπος να βάλω ελληνικούς υπότιτλους.

Ευχαριστώ.

Αν καποιος εχει περασει το FΑΑ ATP written μπορει να παρει credit για καποιο-α απο τα subject του JAA ATPL?

Kαι κατι αλλο...Εχω βρει κατι μεταχειρισμενα βιβλια της oxford σε πολυ καλη τιμη αλλα ειναι λιγο παλια...εκδοση 2005...ποσο διαφορετικες ειναι οι πληροφοριες σε σχεση με την τελευταια εκδοση? Κατανοω οτι σιγουρα το air law θα ειναι διαφορετικο αλλα γενικως αξιζει να το παρω???