Απογειώσεις και προσγειώσεις της Aegean

• Thread starter Thread starter BOEING737
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

BOEING737

Νέο μέλος (Tourist)
Περιοχή
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
YAHOO
beary09576@yahoo.gr
Γειά χαρά σε όλους!

Θα ήθελα να εκφράσω μια απορία μου. Έχοντας πετάξει αρκετές φορές με την aegean το τελευταίο διάστημα και χωρίς να έχω γνώσεις στις πτήσεις,παρά μάνο την εμπειρία μου απο τα ταξίδια που έχω κάνει, μου έχει φανεί οτι τόσο οι απογειώσεις και πολύ περισσότερο οι προσγειώσεις της ειναι πολύ απότομες. Έχει κάποια δόση αλήθειας αυτό ή απλά μου έχει φανεί?

Mα φυσικα! Στην Αεγεαν φροντιζουν γι αυτο, για να χαριζουν περισσοτερη αδρεναλινη στους επιβατες τους!

σ.σ. Σου εχει φανει. Καμμια δοση αληθειας.

Μα αυτό δεν έχει σχέση με την εταιρία, είναι καθαρά θέμα πιλότου...
Το πώς θα προσγειω/απογειωθεί!!!
Πάντως ένας θείος μου που είναι άπειρα χρόνια πιλότος στη Π.Α., σε μια παρόμοια ερώτηση για απότομες προσγειώσεις, μου είπε το εξής-> " Είναι πιο σίγουρη μια "απότομη" προσγείωση, από το να κάνει(ο πιλότος) κάμποση ώρα να το κάτσει (μαλακά) το αεροπλάνο".
Ελπίζω πλέον να νιώθεις πιο ασφαλείς!

Από προσωπική εμπειρία σαν επιβάτης, τις πιο smooth προσγειώσεις τις κάνουν τα Avro ενώ τα Boeing (ανεξαρτήτως εταιρίας) φαίνεται να είναι πιο... ζόρικα! 8)

Σίγουρα όλοι εδώ κάνουμε πλάκα! Σωστά; :shock:

Θα συμφωνήσω κ γω οτι τα Avrακια κανουν καλες κ ησυχες προσγειωσεις... κ περισσοτερο 'αθορυβες' μιας κ δεν εχουν reverser. Ωστοσο παντα ειναι θεμα καιρου... Εχω τυχει κ σε αψογη προσγειωση με 737 της Aegean αλλά και της Ολυμπιακης.

Συνηθως οσο μεγαλυτερο διαδρομο εχουν, τοσο δινεται η δυνατοτητα να το τρεναρουν το ζητημα κ να 'φανε' καποια μετρα για να εχουν πιο smooth landing.

Εξαιρετικες προσγειωσεις κανει η British Airways επισης (την καλυτερη προσγειωση που εχω βιώσει ever στο LGIR, με 737 - 800). Κ επισης με απαισιο καιρο κ πολλες αναταραξεις, 767 της BA εκανε εξαιρετικη προσγειωση στην Κωσταντινούπολη...[/u]

takeoff

Δεν ξέρω παιδιά πάντως ένα έχω να πώ προχθές που πετόυσα για Αθήνα με την aegean ο πιλότος νόμιζε ότι ήταν στο airshow της Τανάγρας αλλά ήταν διασκεδαστικό έκανε κατακόρυφη απογείωση και έκανε εν ώρα αναρίχισεις κινήσεις ενός F-16 block 52+ άρχιζε και πραγαματοποόύσε ελιγμγούς μέχρι που έφτασε η ώρα της προσγείωσης και το πουλάκι μου δεν μπορόυσε να επιταχύνει και ανακοίνωσε νομίζω failyre landing gears!!

Παντως και με το Α320 το ιδιο αποτομη μου φανηκε η προσγειωση

Re: takeoff

Aristoteles":2i6r0rlr said:
Δεν ξέρω παιδιά πάντως ένα έχω να πώ προχθές που πετόυσα για Αθήνα με την aegean ο πιλότος νόμιζε ότι ήταν στο airshow της Τανάγρας αλλά ήταν διασκεδαστικό έκανε κατακόρυφη απογείωση και έκανε εν ώρα αναρίχισεις κινήσεις ενός F-16 block 52+ άρχιζε και πραγαματοποόύσε ελιγμγούς μέχρι που έφτασε η ώρα της προσγείωσης και το πουλάκι μου δεν μπορόυσε να επιταχύνει και ανακοίνωσε νομίζω failyre landing gears!!

σοβαρά μιλάς???

Aistoteles ðñïóðÜèçóá íá äéáâÜóù ôï mnm óïõ áëëá áðü êÜðïéï óçìåßï êüëëçóá k äåí âãÜæù ôßðïôá. Ç "áíáññé÷Þóåéò" ôùí áåñïóêáöþí äåí íïìßæù íá èåùñïýíôáé ðáé÷íßäé áðü ôïõò ðéëüôïõò éóá éóá ðïõ 8ewrite ßóùò ôï ðéï óçìáíôéêü êïììÜôé ôçò ðôÞóçò. ÅíäåéêôéêÜ óïõ ëÝù äõï ðåñßðôùóéò.

:arrow: Aìá ôï áåñïðëÜíï åßíáé åëáöñý åßôå åðåéäÞ äåí Ý÷åé ðïëëïýò åðéâÜôåò åßôå ëüãù ëßãùí áðïóêåõþí / êáõóéìùí, ÅÐÉÂAËËÅÔÁÉ ìéá ãñçãïñç áíáññß÷çóç èõìÜìáé óå ìéá áðåëðéóôéêÜ Üäåéá ðôÞóç ðñéí äõï ÷ñïíéá ðïõ üôáí ñþôçóá ôïí ðéëüôï ðïóï Þôáí Þôáí ôï vs ôïõ a/ó óôï climb ìïõ áðÜíôçóå üôé Ýöôáóå áêüìá k ôá 4000!!

¼óï ãéá ôéò ìáíïýâñåò:
:arrow: ÓêÝøïõ ìïíï Ýíá ðñÜãìá crosswind Þ/k wind gusts.

Âåâáéá õðÜñ÷åé k ç ðåñßðôùóç ï ðéëüôïò ôïõ áåñïóêÜöïõò íá åßíáé ðñþí ðéëüôïò ðïëåìéêÞò áåñïðïñßáò k íá óïõ êáíåé êáìéá êùëïôïýìðá óôïí áÝñá (ëÝìå ôþñá) áëëá ðÜëé íïìßæù üôé ç êÜèå åôáéñßá åðéâÜëåé óôïõò ðéëüôïõò ôéò ôï passenger comfort first.

¼óï ãéá ôçí äßêéá ìïõ ÷åéñüôåñç ðñïóãåßùóç Þôáíå óôçí óôï÷üëìç ðñéí 5 ÷ñïíéá ðåñßðïõ üôáí åß÷å ðéÜóåé óöïäñÞ ÷éïíïèýåëëá ðÜíù áðü ôçí ARL k Þìáóôáí ç ôåëåõôáßá Üöéîç ðñéí êëåßóåé ôï áåñïäñüìéï. Aìá åß÷åò shaker ðÜíù óïõ ôïí öñáðÝ ôïí åß÷åò Ýôïéìï óôçí prosghwsh

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.