Απρόοπτο με πτήση της Α3

• Thread starter Thread starter mimithem
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

mimithem

First-Class-Member
Περιοχή
Ιωάννινα - Παραμυθιά/Θεσπρωτία
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
HEJ
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGIO
Άργησα λίγο να το αναφέρω,αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ.Τη Δευτέρα 13/11,η πρωινή πτήση της Α3 για Κέρκυρα ακυρώθηκε,λόγω βλάβης του ενοικιασμένου ATR που πετάει για την Α3 στο συγκεκριμένο προορισμό.Η εταρία όμως δεν παραδόθηκε!Μάζεψε τους λιγοστούς επιβάτες που πετούσαν από Κέρκυρα για Αθήνα,τους έβαλε σε λεωφορίο,με καράβι τους πέρασε Ηγουμενίτσα κι από κει Γιάννενα για να έρθει ένα 737 να τους παραλάβει,μαζί τους επιβάτες της καθημερινής πτήσης ΙΩΑ-ΑΘΗ Α3-415 στις 14:25!!!Η πτήση καθυστέρησε περίπου 1:30 ώρα,αλλά η πράξη αυτή μόνο δυσαρεστημένους δεν άφησε τους Κερκυραίους επιβάτες!Μπράβο στην Aegean!Πραγματικά μπράβο!
:laola:

Πράγματι ήρθε ένα Β733, το SX-BGW το οποίο και παρέμεινε εδώ για αρκετές ώρες με κλειστές τις πόρτες. Θα ανεβάσω σύντομα φωτογραφία. Παρόλα αυτά, δεν ήξερα ότι ήρθε για αυτό το λόγο...

https://www.airliners.gr/community/album_page.php?pic_id=9174

Απορία τού γνωστού κεντροαριστεροδεξιού ψάλτου (χωρίς βήχα):γιατί δέν πήγε το ίδιο το BGW φεύγοντας από τά Γιάννενα νά μαζέψη καί τους επιβάτες από την Κέρκυρα,και να γυρίση στην Αθήνα;

Νομίζω πως έτσι η καθυστέρηση τών επιβατών τής Κέρκυρας θά ήταν μικρότερη.

Hastaroth":3gj31z98 said:
γιατί δέν πήγε το ίδιο το BGW φεύγοντας από τά Γιάννενα νά μαζέψη καί τους επιβάτες από την Κέρκυρα,και να γυρίση στην Αθήνα;

Με τι? Με αγκυρα στην προσγειωση και ρακετες στην απογειωση? :twisted: :twisted: :twisted:

Φιλε Hastaroth, στο "Ιωαννης Καποδιστριας" λογω εργων, αυτη την περιοδο το πιο βαρυ που μπορει να επιχειρησει απο εκει ειναι το ATR...! (Καπου το εχουμε ξαναπει :wink: )

Sorry παίδες,δέν το ήξερα αυτό (κι'άν το είχατε ξαναπεί,προφανώς δέν το πρόσεξα.Το γάρ γήρας ούκ έρχεται μόνον,όπως είχε πεί και ο Κομφούκιος...).

Πάντως μπράβο στην Α3 που πραγματικά υπήρξε συνεπής στην εκ τού νόμου υποχρέωσή της να μεταφέρη (ναί,έτσι αναφέρεται καί στο κείμενο που υπάρχει σέ όλα τά εισιτήρια όλων τών αεροπορικών εταιρειών στόν κόσμο) τους επιβάτες της στον προορισμό τους,παρά το πρόβλημα που δημιουργήθηκε μέ την βλάβη τού ATR,ενώ θά μπορούσε νά τους επιστρέψη απλώς τά λεφτά τους λέγοντας οτι αδυνατεί να εκτελέση το δρομολόγιο.Ενώ έτσι,δέν έχασαν ούτε κάν μιά μέρα.

Πρόβλημα ξανά στα Χανιά.

Σήμερα 27/1/ στην πρωινή πτήση της Α3 από Χανιά για Αθήνα.
Επιβίβαση κανονικά στο ΑVRO RJ 100, SX-DVE. Τροχοδρόμηση κανονικά στον διάδρομο 11, και hold short.
Επί 25 λεπτά ο κάπταιν έδινε γκάζια και ξανά χαμήλωνε με τα φρένα armed, χωρίς να κινούμαστε.
Στο μισάωρο μας ειδοποιεί ότι γυρνάμε στο terminal.
Τελικά μετά από ένα 10 λεπτο έλεγχο, στις αριστερές τουρμπίνες, απογειωθήκαμε (οι μισοί στο σκάφος τα χαν κλάσει).
Πτήση στα 16000 πόδια, αντί 20-23.000 ως συνήθως.
Στην έξοδο ρωτάω τον πιλότο τι συνέβει.
-Μου λέει είχα κακή ένδειξη, αλλά τελικά ήταν μόνο ένδειξη.
-Και γιατί πετάξαμε στα 16000?
..μου σκάει ένα χαμόγελο και δεν απαντάει.
Αυτά για σήμερα από την Α3..

hmmm proswpika den mborw na kserw apla mia upwthesi kanw oti isws itan ta bleeds tou kinitira/wn (den kserw ta sustimata twn RJ genika anaferwmai) ta opoia exoun na kanoun me to duct pressure to opoio dinei airconditioning (kai alla) kai to airconditioning exei sxesi me tin sumbiesi tis kambinas... lew egw twra kai gia auto isws na petouse xamila......

υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ταν αυτό το ενδεχόμενο, διότι κατά τη διάρκεια των δοκιμών που κανε στο hold short, τα αυτιά μας πιεζόντουσαν κι ανοίγαν κατά διαστήματα..

Re: Πρόβλημα ξανά στα Χανιά.

leandros":2x0s2r3v said:
Σήμερα 27/1/ στην πρωινή πτήση της Α3 από Χανιά για Αθήνα....Πτήση στα 16000 πόδια, αντί 20-23.000 ως συνήθως.
Στην έξοδο ρωτάω τον πιλότο τι συνέβει.
-Μου λέει είχα κακή ένδειξη, αλλά τελικά ήταν μόνο ένδειξη.
-Και γιατί πετάξαμε στα 16000?
..μου σκάει ένα χαμόγελο και δεν απαντάει.
Νομίζω ο φίλος SkyHawk έκανε σωστή διάγνωση. Ο πιλότος πέταξε χαμηλά προληπτικά, ώστε σε περίπτωση εμφάνισης προβλήματος στη συμπίεση της καμπίνας να μη χρειαστεί να μπεί σε απότομη κάθοδο.