Αριθμος Εργαζομενων????

  • Thread starter Thread starter aggelosk1990
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Το 4 χρόνια το αναφέρεις επειδή είναι κατά τη γνώμη σου πολύ; Ο σκοπός (ο οποίος κατά τη γνώμη μου είναι τελείως λάθος, για άλλους λόγους), είναι επειδή η Ικάρων θεωρείται ομότιμη με ΑΕΙ και δεν μπορεί ως τέτοιο να διαρκεί λιγότερο από 4 χρόνια. Δεν είναι η πτητική εκπαίδευση που διαρκεί τόσο, είναι το σύνολο.
 
Ναι το αναφέρω ως όχι απλά πολύ αλλά ως υπερβολικό. Για εμένα είναι μέγα λάθος για τις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές να εισάγεσαι μέσα από πανελλαδικές. Ο όρος ως ακαδημίες ταιριάζει γάντι γιατί κατά την ταπεινή μου γνώμη θα έπρεπε να μπορεί να μπεί ο καθένας με κριτήρια ανάλογα των ακαδημιών Αμερικής, Καναδά κτλπ. Φίλε vassdel είχα την ευκαιρία να μπω στα ερωτιάρικα F-18 Super Hornet της αεροπορίας του Καναδά παίρνοντας υπηκοότητα αλλά με κέρδισε το civil aviation ακόμα το σκέφτομαι αλλά ας είναι.
 
vassdel":bwn7muxk said:
Η αλήθεια είναι πως - φυσικά - μίλησα αστειευόμενος, μιας και στη δουλειά μου, αυτό που μετράει είναι οι ώρες αναμονής και όχι οι ώρες πτήσεως. Εμείς περιμένουμε να πετάξουμε αν χρειαστεί, ενώ οι χειριστές των αερογραμμών έχουν συγκεκριμένο πτητικό έργο που πρέπει να καλύψουν. Έτσι, ενώ πραγματικά παραπονιέμαι για τον υψηλό αριθμό υπηρεσιών και τον χαμηλό αριθμό πληρωμάτων, στην ουσία γνωρίζω πως αν αυξηθούν τα πληρώματα στη μοίρα μου, θα έχουμε σοβαρότατο πρόβλημα λόγω χαμηλής διαθεσιμότητας ελικοπτέρων για πτήσης εκπαίδευσης και συντήρησης.

Οπως είπα και ανωτέρω,η γκαμήλα κάτι ήξερε που μίλαγε περί "ίσιου δρόμου".Σίγουρα θα πρέπη να υπάρχη ένα optimum ratio αριθμός ελικοπτέρων/αριθμός πληρωμάτων ώστε αφ'ενός να μήν σάς βγαίνη ο πάτος,αφ'ετέρου να γίνεται πλήρης "εκμετάλλευση" τών ελικοπτέρων.

vassdel":bwn7muxk said:
Hastaroth, αυτό με τα αεροπλάνα που τα "χρεώνονταν" οι χειριστές, μόνο στις ταινίες τις αμερικάνικες το έχω δει. Ούτε εκεί ξέρω αν αληθεύει, μιας και το να αγοράσεις πανάκριβα πτητικά μέσα και να μην τα πετάς όλα όποτε θελήσεις (λόγω crew rest, κόπωσης, αδειών, κλπ), ενώ μπορείς να αποκτήσεις πάμφθηνους και αναλώσιμους χειριστές για αυτά, ακούγεται πολύ large, ακόμα και για τους Αμερικάνους :mrgreen:

Αυτό μού το είχε πεί πρό πολλών ετών -γύρω στό 1996- ένας υποσμηναγός μέ τόν οποίο είχαμε συζητήσει κάποιες φορές διαδικτυακά (αλλά ξέρω ότι ήταν πράγματι υποσμηναγός,το είχα διασταυρώσει).Τουλάχιστον έτσι το είχα καταλάβει εγώ.Τώρα,άν ίσχυε κάποτε και καταργήθηκε μετά,δέν το ξέρω.

Στίς αμερικάνικες ταινίες τό έχω δεί κι'εγώ,γράφουν μάλιστα πάνω στά αεροπλάνα (κάτω από τήν καλύπτρα) τά ονόματα καί τούς βαθμούς τών χειριστών στούς οποίους είναι χρεωμένα.Προφανώς κάποια δόση αληθείας πρέπει να έχη,αλλιώς δέν υπήρχε λόγος οι σκηνοθέτες τών ταινιών να το δείχνουν.Μού φαίνεται μάλιστα ότι έχω δεί τέτοιες επιγραφές σέ φωοτγραφίες αεροπλάνων σέ αγγλικά βιβλία που πραγματεύονται θέματα τής πολεμικής αεροπορίας τών ΗΠΑ-και οι φωτογραφίες αυτές σίγουρα είναι "real life" και όχι σκηνοθετημένες γιά τό εκάστοτε βιβλίο.Τώρα βέβαια,μπορεί και εκεί να ίσχυε μέχρι κάποια στιγμή και μετά να άλλαξε τό καθεστώς.Ακόμα και στάς ΗΠΑ,δέν ενεργούν όλοι πάντοτε ώς καλοί μάνατζερς επιχειρήσεων........
 
Top