Αρχάριος, απορία για CPL

• Thread starter Thread starter PresaCanario(K9)
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

PresaCanario(K9)

Νέο μέλος (Tourist)
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
DLH
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGAV
Καλησπέρα,
είμαι καινούργιος στο forum και σε ότι έχει να κάνει με την πολιτική αεροπορία, αλλά λόγω του ότι πάντα ήθελα να γίνω πιλότος και τώρα βρήκα τα χρήματα που θα χρειαστώ περίπου, έχω αρχίσει κάποιο σχετικό ψάξιμο σχετικά με σχολές, διπλώματα κλπ. Κατά την διάρκεια του προαναφερθέντος ψαξίματος, διάβασα σε μερικές ιστοσελίδες ελληνικών σχολών ότι για την απόκτηση του CPL ο υποψήφιος θα πρέπει να είναι κάτοχος του PPL με τις απαιτούμενες πτητικές ώρες κλπ, και επίσης να έχει στοιχειώδη γνώση Φυσικής Γ' λυκείου. Αυτό που δεν κατάλαβα και θα ήθελα να με βοηθήσετε, αν κάποιος γνωρίζει, είναι το εξής:
αν πάω για CPL, θα εξεταστώ στην Φυσική πρίν ξεκινήσω την εκπαίδευση με κάποιο γραπτό test ή κάτι παρόμοιο και αν περάσω θα με δεχθούν να ξεκινήσω ή
απλά θα πρέπει να έχω γνώσεις στοιχειώδους Φυσικής? Δεν είναι ότι δεν έχω τις απαιτούμενες γνώσεις αλλά λογικό είναι αν περάσουν κάποια χρόνια από το λύκειο δεν τα θυμάμαι και όλα, να ξέρω αν είναι να κάνω κανένα refresh στην φυσική.

καλησπερα και καλως ηρθες
δεν περνας κανενα τετοιο τεστ.απλα για να μπορεσεις να διαβασεις και να κατανοησεις τις εννοιες σε καποια μαθηματα πρεπει να εχεις ικανοποιητικες γνωσεις φυσικης και μαθηματικων.η φυσικη Γ εχει εφαρμογη στη Μετεωρολογια κυριως αλλα δεν ειναι κατι πια τοσο δυσκολο

Οκ, σ'ευχαριστώ! Δεν είπα ότι είναι και δύσκολο, αλλά αν ήταν για γραπτή εξέταση δεν ξέρω αν θα μπορούσα χωρίς κάποια επανάληψη να δώσω με επιτυχία, αν και έχω διδαχθεί μετεωρολογία (αλλά όχι με εφαρμοργές στην αεροναυτιλία). Εχω να ρωτήσω και κάτι άλλο, μήπως γνωρίζει κανείς αν υπάρχει όριο ηλικίας για CPL και ATPL? Δηλαδή, επειδή είμαι Πλοίαρχος Γ' Ε.Ν. δουλεύω στο εξωτερικό για αρκετούς μήνες (6-8) οπότε όπως καταλαβαίνεται θα αργήσω κάπως να πάρω τα διπλώματα (αν βέβαια μπορέσω να τα πάρω, από άποψη εξετάσεων, ,μαθημάτων, πτήσεων κλπ) επειδή δεν θα είμαι συνέχεια στην Ελλάδα.

οριο ηλικιας δεν υπαρχει εφοσον εισαι ικανος να παρεις ιατρικο(οριο ηλικιας για να μπορεσεις να πετας τα 65 χρονια).απο κει κ υστερα πρεπει μεσα σε 18 μηνες να εχεις ολοκληρωσει τη θεωρια σε 6 sittings κ η θεωρια αυτη εχει ισχυ 3 χρονια.δηλαδη αν θες να αποκτησεις fatpl(CPL+IR) πρεπει να τα εχεις παρει απο τον μηνα που τελειωσες τις θεωρητικες εξετασεις σου και μαχ μεχρι τα επομενα 3 χρονια

Ευχαριστώ και πάλι Tolisshow για τις άμεσες απαντήσεις σου. Αν και σας έχω ζαλίσει προφανώς με τις συνεχόμενες ερωτήσεις μου, θα ρωτήσω και κάτι ακόμα. Πόσο δύσκολο είναι να αποκτήσεις τα διπλώματα, όλα, από την αρχή μέχρι το τέλος, δηλαδή PPL-IR-CPL-fATPL-ATPL-MCC και Type Rating, (από μερικές πρόχειρες πληροφορίες αυτά βρήκα, δεν ξέρω αν υπάρχουν κι άλλα)? Ρωτάω από πλευράς μαθημάτων, εξετάσεων, εκπαιδευτικών πτήσεων κλπ και όχι από πλευράς κόστους. Κι αν γίνεται αυτό στην Ελλάδα, δηλαδή αν υπάρχει κάποια σχολή που να τα παρέχει όλα.

Μια χαρά σου τα λέει ο tolis ως προς αυτά που αρχικά ρώτησες. Επειδή όμως η μια ερωτηση/απάντηση φέρνει την επόμενη αν μπορείς να μας πεις την ηλικία σου θα σου πω κι εγώ την γνώμη μου γενικότερα απαντώντας και στην ερώτησή σου περί δυσκολίας κλπ!

Εχεις δίκιο, ξέχασα να πω ότι είμαι 23 ετών.

Αν θέλεις στείλε μου καλύτερα πμ να τα πούμε αργότερα.

εισαι στην καταλληλη ηλικια για να αρχισεις..οι σχολες πολλες στην ελλαδα και στο εξωτερικο.αν θελεις περισσοτερα και απο μενα,ευχαριστως με πμ

Στο μυαλό μου είσαι φίλε PresaCanario(K9) ? :)