Αρμοδιότητες πληρωμάτων καμπίνας

• Thread starter Thread starter Petros_Olympic
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

Petros_Olympic

Low-Cost-Class-Member
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
OAL
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGAV
Γεια σας φιλοι μου,

Ονομαζομαι Πετρος και ειμαι Ι/Φ στις ΟΑ.

Ανοιξα αυτο το "τοπικ" για οποιον ενδιαφερετε να μαθει ποια ειναι η δουλεια μας και τι ακριβως κανουμε πανω σε αεροπλανο.

Διστιχως διαβαζα σε αλλα τοπικς οτι μερικοι ανθρωποι μας θεωρουνε σερβιτορους κλπ.Το να εχεις αεροπορικη παιδεια ειναι κατι που λειπει στον ελληνα πολιτη και ειναι κατι που το βιωνουμε καθημερινα.

Για να μην σας κουρασω απο εμενα θα ηθελα να μαθω αν υπαρχουν ατομα που δουλευουν στον ιδιο χωρο με τον δικο μου και γιατι οχι να κανονισουμε ενα meeting στο Ελ.βενιζελος

Καταπληκτικο το φορουμ

Γεια χαρα σε ολουσ :banana:

εγώ προσωπικά ξέρω τη δουλειά σας, αλλά νομίζω ότι θα ήταν καλό να μας γράψεις για να το δουν όλοι και να μείνει ως reference για το μέλλον

Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα πληρώματα καμπίνας δεν είναι "γκαρσονάκια". Η βασική μας αρμοδιότητα είναι η ασφάλεια των επιβατών και η αντιμετώπιση καταστάσεων ανάγκης. Δυστυχώς ο ανταγωνισμός των εταιρειών μας έφτασε στο σημείο να μας βλέπουν κάποιοι σαν σερβιτόρους.

Συμφωνω και εγω με τους παραπανω βλεπουν ολοι τα πληρωματα καμπινας σαν να ειναι ενα τιποτα.Λιγοι καταλαβαινουν οτι ειμαστε για την ασφαλεια τους

Re: Προσλήψεις Ιπτάμενων Συνοδών

καλή επιτυχία και απο εμένα σε όσες κοπέλες κληθούν στις συνεντεύξεις. απο προσωπική εμπειρία θα έλεγα οτι το να πεις οτι θες να κάνεις ευτυχισμένους τους επιβάτες δεν ήταν καλή απάντηση. αυτό που περιμένουν να ακούσουν είναι οτι το πλήρωμα καμπίνας βρίσκεται εκεί για την ΑΣΦΑΛΕΙΑ των επιβατών. όταν είχα πάει και εγώ σε συνέντευξη ευτυχώς μια κοπέλα που ήδη δούλευε με είχε ενημερώσει. σίγουρα βρισκόμαστε εκει για να εξυπηρετήσουμε αλλά πάνω απο όλα το πλήρωμα φροντίζει για την ασφάλεια.
εύχομαι να πάνε όλα και να έχετε όλες σύντομα θετική απάντηση.

flygirl007":19ogo61b said:
Also, I’m a person who likes to take care of people. I just want to make them happy, and I feel very proud and delighted when I see their smiles.

με πρόλαβε η dragonlady. Αυτό παραπέμπει ...αλλού :mrgreen:

Αν ήμουν recrouiter θα σου έλεγα "ευχαριστώ" και θα πήγαινα στην επόμενη. Ο πρωταρχικός ρόλος του πληρώματος καμπίνας επιβατών είναι η ασφάλεια. Όλα τα άλλα έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Τι να το κάνω αν μου φέρνεις την πορτοκαλάδα χαμογελώντας αν δεν μπορείς να ανοίξεις την πόρτα όταν χρειάζεται, να επιβληθείς σε έναν προβληματικό επιβάτη, να ξεμπλοκάρεις το διάδρομο όταν πιάσει φωτιά το αεροπλάνο για να βγω πρωτος εγώ και μετά εσύ ?

Θαμπώνεστε όλες σας από την Εmirates και την πασαρέλα της και χάνετε την ουσία...

Μην ξεχνάτε όμως ότι την Aegean δεν την ενδιαφέρει πάντα πρωτίστως η ασφάλεια. Πρόσφατα πέταξα μαζί τους και προέκυψε τεχνικό πρόβλημα στην τροχοδρόμηση. Ενώ περιμέναμε μέσα στο αεροπλάνο μέχρι να έρθουν οι τεχνικοί και να λυθεί το πρόβλημα, το πλήρωμα έβγαλε τρόλλεϋ με αναψυκτικά στο διάδρομο, πράγμα που σε άλλες εταιρείες απαγορεύεται δια ροπάλου. Πιο πολύ λοιπόν τους ενδιέφερε η ικανοποίηση του πελάτη και όχι τόσο η ασφάλεια, διότι σε περίπτωση που προέκυπτε ανάγκη εγκατάλειψης του αεροσκάφους θα υπήρχε σοβαρό κώλυμα. Οπότε, για να περάσουμε στην ουσία, σταματήστε να παριστάνετε τους ειδικούς. Ας εκτιμήσουμε την ειλικρίνεια του μέλους flygirl007, ας το ευχαριτήσουμε για τις πληροφορίες που μας έδωσε κι ας αφήσουμε τους ανθρώπους που του πήραν συνέντευξη να λάβουν την απόφαση. Λίγος σεβασμός δε βλάπτει.

ΥΓ: Αγαπητό μέλος flying Doc, περιμένουμε αγωνιωδώς την ημέρα που θα γίνεις recrouiter και θα κρίνεις το μέλλον μας, παίρνοντάς μας συνέντευξη στη «γλαροφωλιά». Στο μεταξύ, όσο ο όρος recrouiter παραμένει ανύπαρκτος, είμαστε ασφαλείς.

Cross,κάνεις μεγάλο λάθος.Η προσφορά ειδών κατά τη διάρκεια παρατεταμένης παραμονής στο έδαφος είναι μια εγκεκριμένη διαδικασία και εφαρμόζεται από πολλές εταιρείες.περιλαμβάνεται στα εταιρικά εγχειρίδια και φυσικά διεξάγεται υπό προϋποθέσεις και έγκριση του κυβερνήτη.

Δεν κάνω κανένα λάθος. Δεν αμφισβήτησα τη δυνατότητα προσφοράς ειδών στο έδαφος σε περίπτωση καθυστέρησης, προτιμώ όμως τη φιλοσοφία των εταιρειών που πραγματικά ενδιαφέρονται για την ασφάλεια των ανθρώπων που επιβαίνουν στα αεροσκάφη τους και απαγορεύουν την παρουσία τρόλλεϋ στο διάδρομο πριν απογειωθεί το αεροπλάνο και οι συνθήκες το επιτρέψουν. Ας έβγαιναν με δίσκους, δεν ήταν ανάγκη να κλείσουν το διάδρομο με τρόλλεϋ. Το θέμα μας όμως δεν είναι αυτό και χρησιμοποίησα το εκτός θέματος παράδειγμα για να καταλήξω στην εντός θέματος άποψή μου. Ας μην ξεφεύγουμε.

Έγραψες αυτό
πράγμα που σε άλλες εταιρείες απαγορεύεται δια ροπάλου.
Ε.και;
Επειδή θέτεις θέμα ασφάλειας,το εγχειρίδιο που το επιτρέπει είναι εγκεκριμένο με γνώμονα την ασφάλεια.H ασφάλεια δεν αναιρείται με προσφορά ειδών στο έδαφος.-
Άσε που το επιχείρημα για το δίσκο δεν ισχύει γιατί είναι πολύ δυσκολότερη η αντίδραση σε μια τέτοια ανάγκη σε σχέση με το τρόλλεϋ.Αν ο Flying Doc δεν είναι"ειδικός,recruiter κλπ",άσε και εσύ ειδικότερους για το θέμα αυτό να μιλήσουν γιατί έχεις 100% σφάλμα.