ATH-BKK μέσω BAH

• Thread starter Thread starter apmos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

apmos

Νέο μέλος (Tourist)
Χαιρετώ την όμορφη παρέα σας, το site είναι super, συνεχίστε έτσι!!

Είπαμε κι'εμείς σαν καλά παιδάκια να πάμε διακοπές μετά απο πολλά χρόνια (μας έχει φάει η δουλειά...)

Αποφασίσαμε να κινηθούμε προς ανατολάς και συγκεκριμένα Bangkok (συνδυάζοντας το με Pattaya και Phuket)

Οι πτήσεις που έχουμε κλείσει (με Gulf Air) είναι:

Αναχώρηση 25/09 ΑΤΗ-ΒΑΗ-ΒΚΚ
Επιστροφή 18/10 ΒΚΚ-ΒΑΗ-ΑΤΗ

Το λοιπόν...εχω κάποιες απορίες :)

Στο "πήγαινε" δεν υπάρχει πρόβλημα, οι πτήσεις είναι σχεδόν συνεχόμενες, ίσα ίσα προλαβαίνεις να κάνεις κανα τσιγάρο (αν βρεις χώρο να καπνίσεις τέλος πάντων..) και να ξεμουδιάσεις λίγο.

Στην επιστροφή όμως έχουμε κάποιες ώρες διαφορά και συγκεκριμένα φτάνουμε BAH γύρω στις 2 το μεσημέρι και φεύγουμε για ΑΤΗ την άλλη μέρα στις 9:50 το πρωί. Ο πράκτορας μας είπε οτι περιλαμβάνεται διανυκτέρευση, ισχύει ή μας έλεγε οτι να'ναι? Αν ναι, το ξενοδοχείο είναι της προκοπής η κανα πεταμένο? Εχω ακούσει αντικρουόμενες απόψεις, γι'αυτό ρωτάω. Επίσης, βρίσκεται μέσα στην πόλη ή είναι εκτός, κοντά στο αεροδρόμιο?

Επίσης... μας παραλαμβάνουν μόλις φτάσουμε και πάμε στο ξενοδοχείο ή πάμε αργότερα το βράδυ?

Επειδή θα έχουμε αρκετές ώρες στη διάθεση μας (όλο το απόγευμα στην ουσία) πιστεύετε οτι αξίζει για καμμιά βόλτα μέσα στην πόλη ή δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο να δούμε? Αυτό με την προυπόθεση φυσικά οτι θα μας έχουν μείνει λεφτά :)

Ευχαριστώ προκαταβολικά όλους και καλές διακοπές σε όσους δεν έχουν πάει ακόμα.

ΥΓ. Συγχαρητήρια στον φίλο που έγραψε την ιστορία με τον Χιούι, τον Λιούι και τον Ντιούι. Καταπληκτικό.. ένιωσα σαν να ήμουν εκει!

Καλωσόρισες στην παρέα.
Κανείς από το Forum δεν μπορεί να εκφέρει άποψη για το αν ισχύει αυτό που είπε ο πράκτορας σας η όχι.
Υποθέτω οτι όταν κλείσατε το ταξίδι σας έδωσαν ΓΡΑΠΤΩΣ το τι περιλαμβάνει καθώς και τα ονόματα των ξενοδοχείων που θα μείνετε.
Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να μπεις στο Internet και να ψάξεις να βρεις τα εν λόγω ξενοδοχεία για να έχεις ιδίαν άποψη για το αν είναι στην πόλη η έξω από αυτή , για το αν είναι τρώγλες η όχι κλπ.
Σαφώς και αξίζει η επίσκεψη στην πόλη (και στα malls της :mrgreen: ) ιδιαίτερα δε αν δεν έχεις επισκεφθεί ποτέ κάποια πλούσια Αραβική πόλη.

Περιμένουμε T.R :great:

Εδώ Χιούι...

Η διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο (πληρωμένη από την Gulf Air, όπως και η βίζα) ισχύει. Δεν έχει να κάνει με το πρακτορείο η συγκεκριμένη διανυκτέρευση. Είναι μέσα στην τιμή του εισητηρίου. Μη φοβάσαι. Τα ξενοδοχεία που συνεργάζεται η Gulf δεν είναι ούτε χλιδάτα, αλλά ούτε και χάλια. Περιλαμβάνεται η μεταφορά και το φαγητό. Είναι μια χαρά για ένα βράδυ.

Βόλτα αξίζει να κάνετε, γενικά είναι πολύ φτηνά στο Μπαχρέιν, θα είστε όμως τόσο κουρασμένοι που δεν θα έχετε κουράγιο για πολλά πράγματα.

Η ένστασή μου σχετικά με το ταξίδι σας είναι η επιλογή της εποχής και η επιλογή της Πατάγια.
Ότι πληροφορία θέλεις στείλε μου πμ.

Καλημέρα

Το συγκεκριμένο δρομολόγιο το έκανα το Σεπτέμβριο του 2005.
Τα πράγματα είναι όπως σου τα είπε ο πράκτορας. Δεν χρειάζεται να σας δώσει τίποτα, μιας και δεν σας κλείνει
αυτός ξενοδοχείο. Αυτό είναι πρακτική της Gulf και το μόνο που θα σας ζητήσουν είναι εισητήρια (ή κάρτες επιβίβασης).

Στην επιστροφή θα πρέπει να πάτε στο transfer της Gulf, για να ζητήσετε την διανυκτέρευση, όπου θα σας δώσουν μια 24ωρη visa
και θα σας πουν σε ποιό ζενοδοχείο θα διανυκτερεύσετε.
Στην έξοδο από τις αφίξεις θα πρέπει να βρείτε τον κατάλληλο άνθρωπο της Gulf (ισχύει εδώ το ρητό "ρωτώντας πας στην πόλη")
που κανονίζει τις μεταφορές στα ξενοδοχεία. Στην περίπτωση μας κυκλοφορούσε στον χώρο πριν τις εξόδους του κτηρίου του
αεροσταθμού.

Ίσως χρειαστεί να περιμένετε λίγο να έρθει πουλμανάκι, το οποίο αφού γεμίσει θα σας μεταφέρει σε κάποιο ξενοδοχείο
στην πόλη (διαδρομή στην δική μου περίπτωση περίπου 15 λεπτά). Στο (αξιοπρεπέστατο) ξενοδοχείο πήραμε voucher
για δείπνο το οποίο αποτελούνταν από έναν ωραιότατο μπουφέ με ευρωπαικές και (σλουρπ) ανατολικές γεύσεις.

Το πρωί μια από τα ίδια, αναμονή μετά το πρωινό, για επιβίβαση στο γνωστό πουλμανάκι και αναχώρηση για το αεροδρόμιο.

Καλό ταξίδι
bgm

Ευχαριστώ σε όλους για τις γρήγορες και πολύ σαφείς απαντήσεις.

Εχω διαβάσει πολύ άσχημες κριτικές στο ιντερνετ για την Gulf Air, γι'αυτό και το σκέφτομαι πως θα είναι. Εχω διαβάσει για πολύ άσχημη συμπεριφορά των αεροσυνοδών και για πολύωρες καθηστερήσεις (αλήθεια... αν υπάρχει καθυστέρηση και χάσουμε το επόμενο αεροπλάνο, στην περίπτωση μας πχ το ΑΤΗ-SKG με Aegean, τί γίνεται?)

Επίσης, γατί η ένσταση όσον αφορά την Πατάγια και συγκεκριμένα την εποχή? Ξέρω οτι δεν είναι και η καλύτερη εποχή απο άποψη καιρού αλλά δε νομίζω να είναι και τόσο χάλια... άλλωστε δε με ενδιαφέρει να είμαι αραχτός όλη μέρα στην παραλία και να λιάζομαι, τόσα χρόνια αυτό κάνω στις διακοπές μου.

Πάντως οι τιμές των αεροπορικών έχουν ξεφύγει εντελώς. Ελπίζω τουλάχιστον αν κάποια στιγμή αρχίσει να πέφτει το πετρέλαιο, να επανέλθουν στα φυσιολογικά επίπεδα και να μην συνεχίσουν την ανοδική πορεία.

Ευχαριστώ όλους και πάλι, υπόσχομαι ενα πλήρες trip report με φωτογραφίες απο την νέα μου Canon G9 :)

apmos":37tzleo8 said:
Εχω διαβάσει πολύ άσχημες κριτικές στο ιντερνετ για την Gulf Air, γι'αυτό και το σκέφτομαι πως θα είναι. Εχω διαβάσει για πολύ άσχημη συμπεριφορά των αεροσυνοδών και για πολύωρες καθηστερήσεις
Μια χαρά εταιρεία είναι η Gulf Air. Δεν είναι φυσικά η καλύτερη, αλλά ούτε από τις χειρότερες. Όσες πτήσεις έκανα μέχρι τώρα (συγκεκριμένα 13), δεν μπορώ να πω ότι είχα παράπονο από τις αεροσυνοδούς. Δεν ξετρελάθηκα από τη συμπεριφορά τους, αλλά ούτε μπορώ να πω ότι είχα παράπονο.
apmos":37tzleo8 said:
Επίσης, γατί η ένσταση όσον αφορά την Πατάγια και συγκεκριμένα την εποχή?
Έχω την ένστασή μου σχετικά με την εποχή, επειδή έχω συνδυάσει αυτή τη χώρα με μπάνια και ήλιο. Θα με χαλούσε αν έβρεχε στις καλοκαιρινές μου διακοπές. Φαντάσου να θες να κάνεις μια εκδρομή στο νησί, μια βόλτα με ελέφαντα ή κάτι άλλο και να βρέχει "παπάδες".
Όσο για την ένστασή μου σχετικά με την Πατάγια... αν κρίνω από αυτά που μου έχουν μεταφέρει άλλοι Έλληνες που συνάντησα στο Πουκέτ, οι οποίοι είχαν επισκεφτεί την Πατάγια, έχω να πω το εξής:
ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΕΙ.
Μου έχουν πει τα χειρότερα. Πρώτα απ' όλα δεν μπορείς να κάνεις μπάνιο στη θάλασσα. Είναι πολύ βρώμικα. Σα να πας για μπάνιο πχ στο Φάληρο, ή στο Θερμαϊκό. Μόνο πισίνα. Επίσης μας είπαν ότι αυτό το μέρος είναι μόνο για σεξοτουρίστες. Το πιο πιθανό είναι να ξενερώσετε... Μήπως να σκεφτείτε την περίπτωση να αφαιρέσετε την Πατάγια από το πρόγραμμά σας, όσο είναι νωρίς?