ATH - BRU και BRU - ATH

• Thread starter Thread starter MerNion
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Η πιο φτηνή μέχρι τώρα που έχω βρει ειναι η VE.. Το θέμα είναι αν η τιμή της Ολυμπιακής όταν βγάλει την προσφορά θα είναι εκεί κοντά ή δεν θα αξίζει να περιμένω...

Επίσης το ξέρω οτι αν είναι να πας καπου καλύτερα να παρω direct πτήση, αλλά αν πάρω με ενδιάμεσο σταθμό, θα έχω την ευκαιρία να μπω σε ακόμα 2 αεροπλάνα (ελπίζοντας σε διαφορετικό τύπο) και να δω και αλλο 1 αεροδρόμιο (με οτι αεροπλάνα μπορεί να έχει εκεί...) Και αφού πάω για διακοπές και δεν με νοιάζει να αργήσω και 4 ώρες να φτάσω, σκέφτομαι να το κάνω έτσι...

Ευχαριστώ όλους.. Τελικά βρήκα την λύση και ελπίζω σήμερα-αύριο να τα κλείσω..

Επειδή θα είμαι Παρίσι 22-29 Νοεμβρίου, σκέφτηκα να πάω κατ'ευθείαν μετά Βρυξέλες και να μην γυρίζω Ελλάδα. Το μόνο "πρόβλημα" είναι οτι έχω ήδη κλείσει τα εισητήρια της easyjet για ATH-SXF-ORY, ORY-SXF-ATH.
Οπότε σκέφτομαι απλά να στον γυρισμό να πάω κανονικά ORY-SXF και να αλλάξω το εισητήριο SXF-ATH (θα πληρώσω 22 ευρώ βέβαια) για SXF-CIA. Από CIA με Ryanair θα πάω BRU και τέλος από τις Βρυξέλες όταν είναι να φύγω θα φύγω με VEX (βρήκα με 49 ευρώ εισητήριο, μαζί με φόρους).

Ο λόγος που το κάνω όλο αυτό και παω μέσω Ρώμης, είναι οτι απλά δεν υπάρχει φτηνή πτήση από SXF για BRU απ' ευθείας (τουλάχιστον εγώ δεν βρήκα).

Το μόνο που θέλω να ρωτήσω τους πιο έμπειρους είναι το εξής.
SFX-CIA Dep: 17:20, Arr: 19:25 (Easyjet)
CIA-BRU Dep 20:40, Arr: 22:40 (Ryanair)
Με προβληματίζει το 19:25 (άφιξη με easyejet) και το 20:40 (αναχώρηση Ryanair). Είναι 1 ώρα και ένα τέταρτο... Πολύ τσίμα τσίμα... Θα προλάβω να πάρω τα πράγματά μου και να κάνω checkin στην ryan;;

MerNion":3dqxt17k said:
Ο λόγος που το κάνω όλο αυτό και παω μέσω Ρώμης, είναι οτι απλά δεν υπάρχει φτηνή πτήση από SXF για BRU απ' ευθείας (τουλάχιστον εγώ δεν βρήκα).

θα σε μαλωσω... :lol: :lol:
τσεκαρες εισητηριο με virgin expres apo bru-ath και δεν ειδες οτι εκτελει και το sxf-bru?!?!?
ασε τα ρισκα με τα τρανσιτ με την ryan και κλεισε με virgin aπ'ευθειας....61eurosμε φορους...

no frills":1pbjfn7m said:
MerNion":1pbjfn7m said:

θα σε μαλωσω... :lol: :lol:
τσεκαρες εισητηριο με virgin expres apo bru-ath και δεν ειδες οτι εκτελει και το sxf-bru?!?!?
ασε τα ρισκα με τα τρανσιτ με την ryan και κλεισε με virgin aπ'ευθειας....61eurosμε φορους...

Το είχα δει αλλά αν το κάνω έτσι, "χάνω" το 1 εισητήριο της Easyjet (SXF-ATH) το οποίο το έχω ήδη πληρώσει... :(
Βέβαια έτσι (αν και είναι τα ίδια χρήματα) δεν θα έχω το άγχος μην έχει καθυστέρηση κλπ..

Και γιατί δεν παίρνεις το Thalys από Παρίσι να πας άνετος μέσα σε 1:30 ώρες στις Βρυξέλλες; Προσοχή όμως το oneway εισιτήριο πάει στα 74,50 EUR ενώ αν κόψεις με επιστροφή θα πληρώσεις μόνο 49 EUR ;)

http://www.thalys.com

Επίσης το κενό 1 ώρα και 15 λεπτών είναι πολύ μικρό. Προσωπικά δεν θα το ρίσκαρα γιατί μια μικρή καθυστέρηση μπορεί να σε βγάλει offside και να ξεμείνεις CIA. Για easyjet μιλάμε εδώ και οι καθυστερήσεις είναι συχνός επισκέπτης ;) (μη βαράς no frills ... έπρεπε :D)

ασε τα τρενα στο εδαφος!εδω μιλαμε για αεροπλανα...λοιπον κλεισσε με virgin. το εισητηριο με την easy με 20κατι euros μετεφερε το σε αλλη ημερομηνια και σε αλλη ρουτα.η πεταξε το.η χαρισε το. ειναι κριμα να ρισκαρεις να μεινεις στη ρωμη......ο ακις εχει δικιο...η easy τελευταια κανει καθυστερησεις (στους οπαδους της airberlin)...αλλα το μεγα προβλημα ειναι ηryan που ετσι και κλεισει to check δεν σε βαζει μεσα που να χτυπιεσαι κλαιγοντας...φιλος μου ξεμεινε στο st. ettien....επειδη εφτασε στο αεροδρομιο την ωρα που το check εκλεινε...

Ωραία.. Τότε έχω ένα εισητήριο SXF-ATH με Easyjet για τις 29/11.. Αν το θέλει κάποιος... :P (Ονομα μπορείς να αλλάξεις χωρίς χρέωση νομίζω..)

Τελικά κλείνω με VEX απο SXF για BRU..
Εχει επιλογή θέσης για 2.5 ευρώ.. Απ' ότι κατάλαβα τα αερπολάνα της είναι 737-300 και -400 και το seating chart είναι κάπως έτσι:
http://www.worldwidecharter.com/about/a ... ng_737.pdf
Επειδή δεν έχω ξαναπετάξει με VEX θέλω να μου πείτε αν αξίζει να δώσω 10 ευρώ για επιπλέον χώρο ποδιών που λέει οτι έχουν οι σειρές 1-7 και που αξίζει να κάτσω (εννοείτε παράθυρο..) αμέσως πίσω από το φτερό ή πιο πίσω; (Δεν παιζει και πολύ ρόλο γιατί η πτήση είναι 9 παρά το βράδυ αλλά από δεξιά ή αριστερά; :P)

το αν ειναι καλυτερα μπρος η πισω απο το φτερο δεν εχει να κανει με την virgin αλλα με τις προτιμισεις σου... εγω προσπαθω να καθομαι... πανω στο φτερο...αλλα ισως ειναι προσωπικη διαστροφη αυτο... :D :D

σε jet θα εισαι οποτε...δεν εχει και τεραστια διαφορα μπρος η πισω απο το φτερο απο πλευρας θορυβου.....σε αντιθεση με τα turboprops....

οπως και να εχει μιλαμε για πτηση..μιας ωρας....αν δεν εισαι διμετρος θα χωρεσεις στο καθισμα σου μια χαρα...

Εκλεισε..

Το ταξίδι μου θα είναι το εξής:

22/11: ATH - SXF - ORY (Easyjet)
29/11: ORY - SXF - BRU (Easyjet, VEX 17A)
06/12: BRU - ATH (VEX 18F)

Εννοείτε οτι θα μαζέψω υλικό για το ανάλογο trip report.

Ευχαριστώ όλους για την βοήθειά τους!