ATH-BTS + ΜΙΑ ΕΚΠΛΗΞΗ

• Thread starter Thread starter COMPUTERISE
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

COMPUTERISE

First-Class-Member
Θεωρώ δεδομένη την ψύχωση όλων μας με τα αεροπλάνα και κατ επέκταση με τα ταξιδία, αλλά δεν ξέρω πόσο φυσιολογική πρέπει να θεωρηθεί η επιλογή των ταξιδιών με βάση την εταιρία και τον τύπο των αεροσκαφών.Κρίνω αναγκαία αυτή την εισαγωγή με όσα θα περιγράψω παρακάτω.

Αρχές Ιουνίου λοιπόν αποφασίζω να εκμεταλλευτώ τις φοβερές τιμές της SKYEUROPE και να πετάξω γιά BTS. Πράγματι το εισητήριο μετά φόρων μου κόστισε 99ευρωπουλάκια με επιστροφή!! Η μέρα της κρίσης λοιπόν έφτασε και την Παρασκευή 30/09 πουρνό πουρνό φτάνω στο Βενιζέλος κατα τις 04:00 τον αξημέρωτο!!

ΠΤΗΣΗ NE1311 ΑΤΗ-ΒΤS 05:00

Η γραμμή στο check inn μεγαλούτσικη, δίπλα δίπλα με την εξίσου μεγαλούτσικη γραμμή της Βουδαπέστης του ομόσταυλου αεροπλάνου. Είναι βέβαιο ότι επιτέλους ξυπνάει ο Ελληνας και εκμεταλλεύεται τα δωράκια των loco.

Εκπλήξεις 2 για μένα.Πρώτον, οι θέσεις στο αεροπλάνο είναι αριθμημένες και όχι όπως στην EZY ή την WIZZ που κάθεσε όπου θέλεις και δεύτερον ήταν η πρώτη φορά στην καριέρα μου στο Βενιζέλο που έφυγα από τον δορυφόρο!! (Πολύ περπάτημα βρε παιδί μου πρωινιάτικα!!)
Το αεροπλάνο το κλασσικό 737-500 της ΝΕ σχεδόν γεμάτο, η πτήση στην ώρα της, τα καθίσματα ιδιαίτερα στριμωγμένα (loco βλέπεις).
Φτάσαμε ΒΤS 10 λεπτά περίπου νωρίτερα απο το προγραμματισμένο.

Για όσους ίσως δεν ξέρουν η BTS απέχει από την VIE μόλις 55 χλμ. Αυτό κυρίως εκμεταλλεύεται η SKY EUROPE και έκανε HUB της το M.R.STEFANIΚA όπως είναι το επίσημο όνομα του αεροδρομίου. Το αεροδρόμιο είναι βέβαια μικρό (από τον καιρό της ενιαίας Τσεχοσλοβακίας ήταν πάντα το φτωχό αδελφάκι του RUZYNE της PRG) αλλά προσφατα το 2000 ανακαινισμένο. Εκτός της ΝΕ πετάει η EZY η SU η LΗ η AIRSLOVAKIA η SLOVAKAIRLINES και σιγουρα μερικές άλλες απίθανες ανατολικές που ξεχνάω ή δεν ξέρω.Από αεροπλάνα εκτός της sky europe είδα 2 IL-76 και 1 TU-154 αγνώστου εταιρίας. Αυτές σε λίγες γραμμές οι εντυπώσεις μου από το αεροδρόμιο της BTS.

To σαββατοκύριακο πέρασε γρήγορα και μοιραία έπρεπε να πάρω το δρόμο του γυρισμού.Επιστροφή στην ΑΤΗ 2/10 με

ΠΤΗΣΗ NE1310 ΒΤS-ΑΤΗ 23:30

Πραγματικά τίποτε μα τίποτε δεν προμήνυε αυτό που θα επακολουθούσε.
Το αεροδρόμιο σχεδόν ερημο περίμενε τους τελευταίους επιβάτες της ημέρας που ήταν η πτήση γιά ΑΤΗ δηλ. της πτήση μας.Αυτή την φορά μου είπε η κοπέλλα στο checkinn η πτήση είναι μισογεμάτη αλλά θα φύγει στην ώρα της.Ρίχνοντας μια φευγαλέα ματιά στον πίνακα αναχωρήσεων είδα με λύπη

GM 555 BTS-ATQ 21:30

Η ώρα ήταν 22:15 ,γαμώτο σκέφτηκα έχασα την φάση!! ΑΤQ είναι το ΑMRITSAR και η GM είναι μιά από τις ελάχιστες μη Ινδικές εταιρίες που έχουν slots και πετάνε κατευθείαν από ευρώπη για Β.Ινδια.Ετυχε και ήξερα τον κωδικό από την αγαπημένη μου ΗΥ που πετά καθημερινά από την TAS στο ATQ!!

Πέρασα τον έλεγχο και βρέθηκα σε ένα άδειο terminal όπου έπρεπε να σκοτώσω περίπου μιά ώρα.Το καλό ήταν ότι είχες θαυμάσια ορατότητα της πίστας όπου εκείνη την ώρα τροχοδρομούσε ένα 737 της ΑΙRSLOVAKIA (GM).Αργότερα έμαθα ότι ήταν η καθυστεριμένη άφιξη της
GM 511 BΗΧ-BTS. Είδα επίσης και ένα 757 της GM έτοιμο για αναχώρηση που με παραξένεψε γιατί δεν υπήρχε άλλη αναχώρηση στον πίνακα εκτός της δικής μας και του AMRITSAR που έπρεπε να είχε φύγει στις 21:30.

Όλοι ίσως έχουμε δει παλιές ταινίες τρόμου όπου δειλά δείλα στην αρχή και μετά με καταιγιστικούς ρυθμούς οι πρωταγωνιστές δέχονται την επίθεση εντόμων ή πτηνά. Ετσι ακριβώς και το αεροδρόμιο γέμισε όχι με έντομα ή πτηνά αλλά με συμπαθείς ΙΝΔΟΥΣ!! Αλλο να σας το λέω και άλλο να το βλέπετε!!Παντού ΙΝΔΟΙ!!! Ελυσα όμως το μυστήριο σχετικά εύκολα.

Η GM 511 BΗΧ-BTS είχε καθυστέρηση με αποτέλεσμα η καθυστέρηση της να μεταφερθει στην ανταπόκριση της με την GM 555 BTS-ATQ 21:30 που τους περίμενε!! Γιά την ιστορία το αεροπλάνο που εκτελεί την πτήση BTS-ATQ θα έφευγε αμέσως μετά απο μας δηλ.στις 23:45 περίπου.
Αυτή η φάση με τους Ινδούς εκτός του γέλιου μου θύμισε μια ίδια κατάσταση το 1988 στο Bελιγράδι.Στα πρώτα μου ταξίδια τότε είχα ξαναδεί ένα αεροδρόμιο γεμάτο Ινδους καθώς περίμενα την πτήση μου για ΑΤΗ με την JAT.Tότε η Jat πέταγε μία η δύο φορές την βδομάδα κατευθείαν από Βελιγράδι για Βομβάη και μάζευε Ινδους από όλη την Ευρώπη και τους έστελνε Ινδία με τα θρυλικά της DC-10!! Το θυμάτε αυτό άραγε κανένας??

Θυμίζοντας σας τον πρόλογο μου πρέπει να σας πω ότι με τρώει να πετάξω με το 757 της GM για Ινδία .Κανένας άλλος γιά Amritsar??

Για Amritsar ε??? :wink: κακό παιδί... :twisted:
...και επιστροφή με την Uzbekistan που γεμίζει τις πτήσεις της για ATH με ινδούς από το Αmritsar... :idea: :twisted:
Έχουμε αρχίσει να ξεφεύγουμε επικίνδυνα και αυτό αποκτά τρελλό ενδιαφέρον... :lol: :lol: :lol: