ATH-CDG-ATH, AIR FRANCE

• Thread starter Thread starter jerry
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

jerry

Concorde-Class-Member
Website
www.air-born.gr
Στα πλαίσια των διακοπών μου (με γονείς :x ) αποφασίσαμε να πάμε στο Παρίσι, οπότε σε μένα έπεσε ο κλήρος να κανονίσω τα αεροπορικά, γιατί αν δεν τα κανόνιζα θα τους σκότωνα... Αποφάσισα να πετάξουμε με Air France για να πετάξω πρώτη φορά με Α320/Α321. Έχουμε και λέμε :

ΑΤΗ-CDG 18/7/2003, 12:35, AF2433, AIRBUS A320, 26Α

11:00 - Άφιξη στο Ελ.Βενιζέλος (αργά λίγο, αλλά δυστυχώς δεν ξυπνούσα με τίποτα).
- Πηγαινουμε στα check-in της ΑF (νομίζω 20-24) και βλέπουμε δύο καταπληκτικά τεράστιες ουρές μπροστά
στα 2 γκισέ της Economy Class (ενώ το γκισέ της Espace(διακεκριμένη) ήταν άδειο...)
- Καθώς περιμέναμε στην ουρά εντύπωση μου έκανε ότι υπήρχε υπάλληλος (ο οποίος βέβαια δεν έβγαζε
μιλιά και γενικά ήταν σαν να του έχουν σκοτώσει τη μάνα) ο οποίος έλεγχε τις χειραποσκευές (πόσες έιναι, μέγεθος κ.τ.λ.) και έβαζε σε κάθε μία, από μία ταμπελίτσα που έλεγε CABINE (η οποία τελικά δεν κατάλαβα που χρησίμεψε γιατί κανένας δεν ασχολήθηκε μαζί τους...
11:30 -Μετά από αναμονή μισής ώρας στα γκισέ 11:30 καταφέραμε να τσεκάρουμε (ενώ όμως τα γκισέ της Economy
είχαν γίνει από δύο, ένα γιατί ο υπάλληλος μάλλον έπρεπε να πάει στην... υποδοχή του α/c.. Ο υπάλληλος που
μας έκανε το check-in ήταν ανέκφραστος και ούτε καν είπε και καλό ταξίδι!!!
12:00 -Πηγαίνουμε στο gate B03, το a/c προσγειώθηκε στην ώρα του από Παρίσι
-Κοντά στο gate διατίθεντο δωρεάν εφημερίδες(γαλλικές και ελληνικές), ενώ κάτι που μου έκανε εντύπωση
ήταν ότι εκεί που περιμέναμε να αρχίσει η επιβίβαση από τη φυσούνα πέρασαν από μπροστά μας επιβάτες ενός
α/c της ΟΑ που είχε σταθμεύσει στο Β05 για να πάνε στις αφίξεις... (Δηλαδή αν θέλαμε να επιβιβαστούμε και
μεις τι θα γινόταν??)
12:10 -Έναρξη επιβίβασης (μικρή καθυστέρηση γιατί υπήρχαν κάποιοι...ανάπηροι γάλλοι τουρίστες να μπουν πρώτοι)
12:45 -Ολοκλήρωση επιβίβασης
-Επίδειξη μέσων ασφαλείας κ.τ.λ. κατά τα γνωστά, δεν υπήρχε κάτι να σου κεντρίσει την προσοχή
12:55 -Απογείωση
-Κατά τη διάρκεια της πτήσης, οι αεροσυνοδοί, παρά το ότι ήταν εξυπηρετικές, απλά δε χαμογελούσαν
-Εντύπωση μου έκανε, ότι δεν υπήρχαν τα μεγάλα μπουκάλια κόκα-κόλα,σπράιτ κ.τ.λ. αλλά μικρά,ατομικά για
κάθε επιβάτη
-Φαγητό : Κρέας με μακαρόνια
15:00 -Προσγείωση στο Paris-CDG (Τerminal 2)-τοπική ώρα
-Αναμονή για λίγο σε πλάγιο διάδρομο γιατί από τον βασικό απογειώνονταν a/c και μόλις ολοκληρώθηκαν οι
απογειώσεις, το βασικό διάδρομο διέσχισε το δικό μας Α320 και ένα Β747cargo της AF.
-Κατεύθυνση προς το χώρο στάθμευσης (όχι σε φυσσούνα προς μεγάλη μου έκπληξη γιατί έξω από το a/c
περίμενε άλλο πλήρωμα να αναλάβει υπηρεσία)
15:20 -Αποβίβαση έγινε μόνο από την μπροστινή πόρτα και αρκετή αναμονή για το αναγκαίο 2ο λεωφορείο
-Η είσοδος μας στο κτίριο του αεροσταθμού έγινε από μία μισόκλειστη πόρτα (μόνοι μας την ανοίξαμε) και
αμέσως μετά έπρεπε να αποφύγουμε μία… σκούπα, παρατημένη στη μέση. Κάποιος υπεύθυνος πουθενά…
-Ακολούθησε ένα μικρό χάσιμο στο terminal γιατί παραλαβή αποσκευών, check-in βρίσκονται πάνω-κάτω στον
ίδιο χώρο(ΝΑΙ,ΝΑΙ) αλλά η παραλαβή των αποσκευών έγινε σχετικά γρήγορα…

CDG-ATH 21/7/2003, 13:20, AF1532, AIRBUS A321, 26D

11:35 -Άφιξη στο CDG-Terminal 2D
-Οι οθόνες πληροφόρησης έδειχναν ότι η πτήση δεν έχει ανοίξει ακόμα, οπότε δε μπορούσαμε να κάνουμε
check-in και τριγυρνούσαμε με τις βαλίτσες….(Σημείο 1ο)
11:50 -Οι οθόνες πληροφόρησης μας ενημερώνουν για το αντίστοιχο check-in counter, πηγαίνουμε και βλέπουμε μία
υπάλληλο, η οποία περίμενε κάποια συνάδελφό της….(Σημείο 2ο)Η συνάδελφός της ήρθε μετά από λίγο,
οπότε και οι 2 πολύ χαλαρές ξεκίνησαν το check-in, στο οποίο δεν περιμέναμε πολύ…
12:00 -Κοιτώντας τις οθόνες παρατήρησα πως όταν φτάσαμε η έξοδος ήταν η D56,αλλά στην πορεία άλλαξε σε
D54…(Σημείο 3ο)
12:10 -Τα 3 σημεία που προανέφερα με βοήθησαν στο να καταλάβω ότι κάτι δεν πάει καλά με την πτήση μας…
12:12 -Οι οθόνες πληροφόρησης άλλαξαν το status της πτήσης από a l’heure(Οn Time) σε retarde(Delayed)..
Επιβεβαιώθηκα πανηγυρικά
-Εκείνο που μου έκανε εντύπωση είναι πως το μέγεθος της καθυστέρησης δε γινόταν γνωστό μέσα από τις
οθόνες και ο μόνος τρόπος να το πληροφορηθείς ήταν από το monitor του gate.
12:55 -Άφιξη στο gate D54. Το μόνιτορ δεν ανέφερε καν την πτήση… Οι εφημερίδες άφθονες (και δωρεάν…) όπως
και το περιοδικό της AF
-Δεν υπήρχε καν Α321 εκεί, παρά μόνο 1Β737 και 1 Α320 για Lisbon
13:10 -Στο μόνιτορ αναγράφεται πως η επιβίβαση θα ξεκινήσει 13:40
13:20 -Άφιξη στο gate του Α321
13:55 -Έναρξη της επιβίβασης έπειτα από αλλεπάλληλες ερωτήσεις και σπάσιμο νεύρων των συνοδών εδάφους
14:30 -Ολοκλήρωση επιβίβασης
-ΕΝΤΥΠΩΣΗ : Το πλήρωμα ήταν όλο άντρες (πρώτη φορά το βλέπω αυτό). Παρόλα αυτά ήταν το ίδιο εξυπηρετικοί με τις γυναίκες (Αχχχ, που είναι οι πανύψηλες ξανθιές αεροσυνοδοί της ΟΑ με το δίσκο που έχει πορτοκαλάδες και καφέ…)
14:35 -Ο πιλότος μας μιλά και μας λέει ότι η καθυστέρηση οφείλεται σε απεργίες των ελεγκτών εναέριας
κυκλοφορίας, ώστε το Α321 να αργήσει να έρθει από Μαδρίτη. Μας είπε επίσης ότι θα περιμένουμε ακόμα
στο αεροπλάνο γιατί η καθυστέρηση συνεχίζεται…
14:55 -Ενημέρωση από τον πιλότο ότι ξεκινάμε…
15:00 -Και εκεί που τροχοδρομούσαμε…στο διάδρομο γινόταν το αδιαχώρητο!!! Μέσα σ’όλα :
-Το Α300 της ΟΑ (SX-BEL) ακριβώς μπροστά μας απογειώθηκε πιο πριν (Κανονική ώρα ήταν επίσης 13:20)
-Το Α320 της T4 (SX-BVB) περίμενε πίσω μας…Δεν ξέρω τι ώρα έφυγε (Κανονική ώρα ήταν η 13:50)
15:25 -ΑΠΟΓΕΙΩΣΗ!!!!
-Πληροφορήθηκα από το πλήρωμα ότι δεν κάνουν πωλήσεις σε αυτή την πτήση γιατί ήθελα να αγοράσω κάτι μοντέλα της HERPA (ένα Α321 και ένα Β777). Μου έκανε εντύπωση γιατί σε πτήση που είχε κάνει ο πατέρας μου με Alitalia ΑΤΗ-ΜΧP-ΑΤH πουλούσαν επίσης Α321 και Β777 της HERPA (και φυσικά μου τα αγόρασε…)
-Επίσης, μου είπαν ότι στην πτήση αυτή δε μοιράζουν ούτε ακουστικά για μουσική…
-Άνετα ήταν τα μαξιλαράκια στο κεφάλι που είχαν κάτι σαν «πτερύγια» οπότε «έχωνες» το κεφάλι σου μέσα και κοιμόσουν πιο άνετα…
-Γενικά και στο Α320 και στο Α321 τα καθίσματα ήταν πολύ κομψά και ωραία χρωματισμένα, ακόμα και οι ζώνες άλλαζαν χρώμα από κάθισμα σε κάθισμα (μπλε-κόκκινο)
-Κατά τα άλλα η επιστροφή χωρίς απρόοπτα. Φαγητό : Ψάρι με ρύζι
19:23 -Προσγείωση στο Ελ.Βενιζέλος
19:28 -Άφιξη στο gate B03 και αποβίβαση (οι επιβάτες που αναχωρούσαν περίμεναν με ανυπομονησία…)
-Παραλαβή των αποσκευών άμεσα…

*Να σημειωθεί ότι και στις δύο πτήσεις τα a/c είχαν αρκετές κενές θέσεις και οι Έλληνες ήταν λιγοστοί….
*Έχω πετάξει εξωτερικό με ΟΑ για Λονδίνο και Κων/πόλη και με Alpi-Eagles για Βενετία και τώρα με AF. Δε νομίζω ότι το service της ΟΑ υστερεί σε κάτι από αυτό της AF, εκτός αν η ΟΑ είναι χειρότερη στο service στο Αθήνα-Παρίσι από ότι είναι για LON-IST[/u]

hi jerry

shmasia exei an telika perases kala sto parisi
8) 8) 8)

oso gia ena shmeio pou eipes: Ακολούθησε ένα μικρό χάσιμο στο terminal γιατί παραλαβή αποσκευών, check-in βρίσκονται πάνω-κάτω στον
ίδιο χώρο(ΝΑΙ,ΝΑΙ) αλλά η παραλαβή των αποσκευών έγινε σχετικά γρήγορα…

einai para polla ta aerodromia pou oi afikseis kai oi anaxorhseis einai ston idio orofo , an phges sto aerodromio tou muc , einai etsi . ( auto den enoouses ? )
kai na po thn alitheia otan eipean oti to el venizelos tha to kanoun germanoi , pistepsa oti tha ginei me anaxorhseis kai afikseis mazi .
tespa

Εντύπωση μου έκανε, ότι δεν υπήρχαν τα μεγάλα μπουκάλια κόκα-κόλα,σπράιτ κ.τ.λ. αλλά μικρά,ατομικά για
κάθε επιβάτη : ontos arxise nea moda
tora me ta anapshktyka , to kanei auto hdh h cyprus , h oa den ksero , kai malista to anakalypsa auto xtes .

Το πλήρωμα ήταν όλο άντρες (πρώτη φορά το βλέπω αυτό: na sou po oti se mia filh mou pou erxotan apo lgw me oa to plhroma htan mono antres .
8)

ena tha po , h oa mporei na einai oti na einai alla san thn oa den yparxei kai pisteuo na symfoneis e ?

Kai poios den pernaei kala sto Parisi....

Gia to aerodromio afto akrivos ennoousa... Ston idio orofo kai dipla-dipla anaxoriseis kai afixeis...

Gia tin OA Standard!!!! San aftin kammia....se olous tous tomeis....

Μιας και δεν έχω εμπειρία από AF ακόμα, έχω να ρωτήσω τις εντυπώσεις σου για κάποια πράγματα.

Καταρχάς, έχει κυκλοφορήσει η φήμη ότι τα πληρώματα της AF δεν μιλούν καλά Αγγλικά ή ότι δεν σε εξυπηρετούν το ίδιο καλά όταν τους μιλήσεις σε άλλη γλώσσα εκτός από τα γαλλικά. Φήμη ή πραγματικότητα από την εμπειρία σου :?:

Και κάτι για το service εν πτήσει. Είπες ότι στην επιστροφή δε μοιράστηκαν ακουστικά. Έχουν τα αεροσκάφη τους οθόνες προβολής video ή έχουν μόνο εγκατάσταση για μουσική και τι είδους πρόγραμμα μουσικής διατίθεται :?:

Η AF είναι νομίζω η μόνη (ή έστω από τις ελάχιστες) εταιρίες που προσφέρουν δωρεάν σαμπάνια στην Οικονομική Θέση. Ισχύει ακόμα αυτό :?:

Και κάτι τελευταίο. Θα συνιστούσες τελικά σε κάποιον να πετάξει με Air France :?:

George":4bwg18n0 said:
Καταρχάς, έχει κυκλοφορήσει η φήμη ότι τα πληρώματα της AF δεν μιλούν καλά Αγγλικά ή ότι δεν σε εξυπηρετούν το ίδιο καλά όταν τους μιλήσεις σε άλλη γλώσσα εκτός από τα γαλλικά. Φήμη ή πραγματικότητα από την εμπειρία σου :?:

De nomizo...Ta agglika ta milousan arketa kala, tora oson afora sto service an tous milouses agglika (kai oxi gallika) :
a. Mia aerosinodos sto ATH-CDG pou tis zitisa nero (sta agglika) den eipe tipota kai to idio egine kai me kapoion allo pou kathotan brosta mou (pou kati allo tis zitise) kai afti efige xoris na pei tipota kai girise fernontas afto pou ithele.. Alla prepei na prokeitai gia memonomena peristatika...

Είπες ότι στην επιστροφή δε μοιράστηκαν ακουστικά. Έχουν τα αεροσκάφη τους οθόνες προβολής video ή έχουν μόνο εγκατάσταση για μουσική και τι είδους πρόγραμμα μουσικής διατίθεται :?:
Ta a/c tous den exoun tileorasi alla exoun ipodoxi gia music...Tora den xero ti programma mousikis diatithetai giati oute sto ATH-CDG oute sto CDG-ATH moirastikan akoustika!

Η AF είναι νομίζω η μόνη (ή έστω από τις ελάχιστες) εταιρίες που προσφέρουν δωρεάν σαμπάνια στην Οικονομική Θέση. Ισχύει ακόμα αυτό :?:

OXIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

Και κάτι τελευταίο. Θα συνιστούσες τελικά σε κάποιον να πετάξει με Air France :?:

Nai! De nomizo oti einai kaki etaireia! Apla den einai toso teleia oso to onoma tis mporei na fantazei se kapoious...
To service diladi den itan teleio(alla arkountos ikanopiitiko), kathisteriseis exei(alla ipirxe sinexeia enimerosi gia tin kathisterisi kai pote tha exoume neotera) alla einai mia etaireia i opoia parexei kalo "proion" stous epivates tis!

Thanks jerry.

Η λογική λέει ότι μια εταιρία του μεγέθους της Air France δεν είναι δυνατό να έχει αεροσυνοδούς που δεν μιλούν καλά αγγλικά... Παρόλα αυτά σε ρώτησα, επειδή έχω ακούσει κάποιες φορές παράπονα από επιβάτες της AF για το θέμα αυτό, παρόμοια με αυτό που ανέφερες, ότι δηλαδή τους ζητάς κάτι και κάνουν ότι δε σε άκουσαν. Μετά από λίγο σε εξυπηρετούν όμως. Εξάλλου (όπως ίσως κι εσύ να διαπίστωσες) πολλοί Γάλλοι ξέρουν αγγλικά, αλλά λίγοι τα μιλάνε κιόλας. Γι΄αυτό και είχα κάποιες επιφυλάξεις και για την Air France.

Νομίζω, όμως, ότι το σημαντικότερο μειονέκτημα της AF είναι οι καθυστερήσεις της :!: Συχνά τα τελευταία χρόνια παρακολουθώ τις αφίξεις και αναχωρήσεις των δρομολογίων προς/από Αθήνα και βλέπω ότι η AF είναι ίσως η μόνη από τις "μεγάλες" εταιρίες που έχουν συχνές καθυστερήσεις, σε αντίθεση με LH, BA, KLM κ.λ.π. (άνετα μπορεί να συγκριθεί με την Alitalia στον τομέα αυτό). Ειδικά η πρωινή πτήση CDG-ATH έχει σχεδόν πάντα αρκετή καθυστέρηση στην αναχώρηση από Παρίσι :!: Αλλά είναι σημαντικό το να ενημερώνουν τους επιβάτες τους στις περιπτώσεις αυτές, όπως συνέβη και σε εσάς. Δυστυχώς, η Ολυμπιακή δεν είναι τόσο καλή στο θέμα αυτό. Ο επιβάτης ενημερώνεται ααααααν και εφόσον ο κυβερνήτης έχει την καλή θέληση να πει αναλυτικά το λόγο της καθυστέρησης...

Einai gnostos tois pasi o sovinismos ton Gallon me ti glossa tous!
Tis proalles diavaza oti tha ipoxreothoun oloi oi Galloi na mi xrisimopoioun to "e-mail" alla ton oro "courrier electronique" to opoio me sintomografia to lene "couriel" i kapos etsi...

Afto me tis kathisteriseis to exo paratirisei kai ego (kai to ezisa kiolas...)
Ekeino pou me peiraxe omos itan oti i kathisterisi fainotan mono sto monitor tou gate kai se kanena allo monitor....... Diladi an den eftanes sto gate, de tha ixeres ti ora tha figei i ptisi sou... Kata ta alla osi ora perimename sto a/c o kivernitis mas enimerone taktika gia tin ....proodo tis kathisterisis!