ATH - CDG ME OA

• Thread starter Thread starter GIORGOS PARROS
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

GIORGOS PARROS

Low-Cost-Class-Member
Περιοχή
CHIOS GREECE
Αποφάσισα να γράψω κι εγώ μια ταξιδιωτική μου εμπειρία χωρίς να έχω τις γνώσεις πάνω σε θέματα αεροπορικά όπως εσείς οι περισσότεροι και σας ζητάω λίγη κατανόηση εκ των προτέρων. Τα τελευταία 3 χρόνια κάθε Νοέμβριο πάω ταξίδι εξωτερικό λόγω μειωμένων τιμών στα εισιτήρια στα ξενοδοχεία και επειδή δε θέλω να γίνεται χαμόςεκεί που πάω.Αποφάσισα να πάω Παρίσι. Βρήκα εισιτήριο με ΟΑ τελική τιμή 185 euro έναντι 190 euro της AIR FRANCE και της hellaς jet kai 186euro της ΑLITALIA.Επειδή είμαι από Χίο έφυγα στις 5/11/2004 το απόγευμα με ΑΕGEAN στις 17,20 από Χίο με AVRO όπως κάθε πτήση της και φτάσαμε στην Αθήνα στις 18,00. Το ταξίδι ήταν χωρίς ιδιαίτερες αναταράξεις.Το αεροσκάφος γεμάτο λόγω Παρακευής απογεύματος. Η ΟΑ έχει πτήση Χίο Αθήνα στις 17,00 και στις 17,20 που φύγαμε δεν είχε έρθει ακόμη Χίο.Ενα καλό της ΑEGEAN.Η τιμή του ειστηρίου ήταν 61 euro λόγω ότι δεν πλήρωσα τα 12 euro φόρων έναντι 56 των OA.Από Αθήνα έφευγα με την 201 στις 9.50 το πρωί της 6/11/2004 ημέρα Σάββατο. Η κοπέλα στο check ήταν πολύ ευγενική της ζήτησα παράθυρο μου έδωσε το 28 Α .Το αεροπλάνο Α300-600 με όνομα AΘΗΝΑ έκανε πίσω από την φυσούνα στις 10,05.Απογειωθήκαμε από τον διάδρομο που βρίσκεται προς την πλευρά της θάλασσας με κατεύθυνση προς Ραφήνα.Στο αεροπλάνο ήταν γεμάτα τα δύο δεξιά και δύο αριστερά καθίσματα προς τα παράθυρα και τα μεσαία τέσσερα ήταν όλα άδεια.στην διακεκριμένη θέση κάθονταν 6 άτομα.Η απογείωση ήταν χωρίς κανένα κούνημα. Από ότι θυμάμαι γιατί είχα πάει Παρίσι άλλες τρεις φορές το 1996 και 1997 πάλι με ΟΑ (τότε πήγαινε στο orly) πάει μέχρι Πάτρα μετά Κέρκυρα ανεβαίνει την Αδριατική περνάει πάνω από τις ΆΛΠΕΙΣ και από την dijon αρχίζει την κάθοδο. Ο πιλότος δε μας μίλησε καθόλου σε όλη τη διαδρομή.΄Δεν έβλεπα και πολύ κάτω διότι είχε σύννεφα.Μετά από μία ώρα στις 11,00 ώρα Ελλάδος σερβίρησαν το πρωινό. Ομελέτα με λουκάνικα (3 μικρά) και μανιτάραι άλλα 3 ψωμί και γλυκό.Πέρασαν και δύο φορές για καφέ και τσάι. Το πλήρωμα αν εξαιρέσεις ένα άντρα ο οποίος ήταν πολύ φιλικός και ευγενέστατος ήταν σαν δημόσιοι υπάλληλοι.Έκαναν τη δουλειά τους αλλά χωρίς όρεξη νόμιζες και χωρίς διάθεση για πολλά πολλά.΄Το ταξίδι μέχρι τις 12,20 ώρα Ελλαδος ήταν χωρίς ούτε μία ανατάραξη και τότε άναψε το προσδεθείται επειδή όπως μας είπε η αεροσυνοδός είχαμε μπει σε περιοχή αναταράξεων.Σε δέκα λεπτά έσβησε πάλι.Στις 1,00 ώρα Ελλάδος (12 ώρα Γαλλίας) προσγειωθείκαμε και μπήκαμε σε φυσούνα στο SATELLITE νούμερο 6. Έπειτα από πολύ περπάτημα σε κυλιόμενους διαδρόμους φτάσαμε στο σημείο που πέρναμε τις αποσκευές. Οι αποσκευές ήρθαν στις 12,35. Θεωρώ ότι ο τρόπος που βγαίνουν από την πόρτα και πέφτουν στο ιμάντα είναι λάθος διότι αν έχεις κάρτι μέσα μπορεί να σπάσει εύκολα. πειτα ξανά περπάτημα μετά το ασανσέρ για να κατεβούμε στις αναχωρήσεις και να πάρουμε το εσωτερικό λεωφορείο για το σταθμό του RER.
Φύγαμε στις 13,13 με το RER και στο ξενοδοχείο φτάσαμε στις 15,30. Η τιμή του εισιτηρίου από το cdg για την PLACE ITALIA για όποιον ξέρει από Παρίσι ήταν 7,50 euro.
Επιστροφή στις 9/11/2004 ημέρα Τρίτη με την 206 των ΟΑ.
Πήραμε το rer στις 15,45 για το cdg .Όμως τώρα φτάσαμε πολύ γρήγορα στις 16,50 ήμασταν στο σταθμό πήραμε το εωτερικό λεωφορείο πάλι και πήγαμε στο terminal 1 .Το check των ΟΑ άνοιγε στις 17,15.Η πτήση είχε αναχώρηση στις 19,25.Λίγο μας έπρηξαν εκεί (αν φτιάξαμε τισ τσάντες εμείς, αν είναι δικές μας, να δουν τη χειραποσκευή και να βάλει πάνω ένα καρτελάκι cabin).Μετά περάσαμε να πάμε στο υπόγειο που έχει μαγαζιά (3 καφέ και mac donalds) τα οποία ήταν άθλια από άποψη θέας (δεν έβλεπες τίποτα). Φύγαμε και περάσαμε στο SATELLITE 6 που ήταν η αναχώρηση μας. Μαγαζί για καφέ ούτε για δείγμα.Έίχε μία καντίνα μέσα στις πύλες του 6 και για να μπείς περνούσες από τον έλεχγο και αν ήθελες τουαλέτα έπρεπε να βγείς και μετά πάλι να ξαναπεράσεις από τον έλεγχο. Είχε ένα Α 320 της loufhtansa για Μόναχο, ένα 737-300 για FRA και ένα canadair αν είδα καλά για DUS.Οι ΟΑ έφτασαν με 20 λεπτά καθυστέρηση στις 18,55 και η αναχώρηση καθυστέρησε κατά 20 λεπτά.Το 737-400 (δε μπόρεσα να δω ποιό ήταν επειδή ήταν σκοτεινά και εμπόδιζε και η φυσούνα) γεμάτο γεμάτη ήταν και η διακεκριμένη πρέπει να είχε συνολικά άδεια περίπου 15 καθίσματα η οικονομική. Μετά από 10 λεπτα που τροχοδρομούσαμε απογειωθείκαμε στις 19,55. Στις 20,35 έβγαλαν το φαγητό (κοτόπουλο με κάτι σαν ζυμαρικό πολύχρωμο) και γλυκό και μία χάλια σαλάτα.Στις 21,10 μας μίλησαν από πιλοτήριο και μας είπαν ότι μόλις περάσαμε πάνω από Βενετία θα κατεβαίναμε από τις ακτές της Κροατίας όπου θα είχαμε ελαφρές αναταράξεις μετά Πρίντεζι και έπειτα άραξο και μετά Αθήνα. Αναταράξεις δεν ήταν άξιες λόγου και προσγειωθήκαμε στην Αθήνα πάλι από το διάδρομο που είναι προς τη θάλασσα αφού περάσαμε πάνω από Σαρωνικό στις 23,50.Δηλαδή 2 ώρες και 55 λεπτά πτήσης. Οι αποσκευές ήρθαν πολύ γρηγορότερα από ότι στο cdg στις 00,05.Οι εντυπώσεις ηταν πολύ καλές για την OA αλλά όχι για το cdg. Μου φάνηκε παλιό αχανές χωρίς ένα δύο μαγαζιά να περάσεις ευχάριστα την ώρα σου.Σας ευχαριστώ και ζητώ συγνώμη για την άγνοια μου σε τεχνικά αεροπορικά θέματ και ορολογία.

Φίλε μου άρεσε το report σου και μην ανησυχείς για την άγνοιά σου σε τεχνικά θέματα (αν αυτή όντως υπάρχει).

Αναμένουμε περισσότερα trip reports :wink: