ATH-CPH-ATH με DM και CPH-KEF-CPH με FI

• Thread starter Thread starter aakunz
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Συν το ότι παρά την παγκόσμια κατακραυγή στα διεθνή fora, είναι από τα λίγα κράτη που συνεχίζουν τη φαλαινοθηρία, μαζί με τους Ιάπωνες και τους Νορβηγούς.

Έχεις δίκιο για αυτό με τη "δημοκρατία". Και εμένα δε μου κάθεται καλά

Μπράβο ρε αακουνζ! Πολύ ενδιαφέρον το ταξιδάκι! :)
Και οι πληροφορίες για την χώρα γενικότερα, πολύ ενδιαφέρουσες. Σάν να πήγαμε κι εμείς εκεί! (ΟΚ, "σαν" είπα!)

Χαιρετώ

Αlex Gianisson :lol: :wink:
(πάντως, πρέπει να παίζει μεγάλο μπέρδεμα στον τηλεφωνικό τους κατάλογο!)

Thanks πάρα πολύ για αυτό το εξαιρετικό trip report!!!

Σήμερα το μεσημέρι στη δουλειά με ένα συνάδελφο είχαμε ακριβώς αυτό το θέμα με τα ονόματα στην Ισλανδία και μου είπε την ίδια ιστορία κι εγώ είχα μείνει μᤶ§£. Να που μου το επιβεβαίωσες τώρα κι εσύ (αυτό και αν δεν είναι σύμπτωση)!!! :P

Το ιδιο ακριβως ταξιδι καναμε με τη γυναικα μου στις 15 Φεβρουαριου εως και τις 22 και τα πραγματα ειναι ακριβως οπως τα λεει ο aakunz. Μερικα συμπληρωματικα:
Το φαγητο στην Ισλανδια ειναι φοβερο και το Ρευκιαβικ βριθει εστιατοριων. Τα μαγουλα ψαριου στην "Via Tjornina" ειναι απαικτα οπως και το αρνακι (τοπικη σπεσιαλιτε) στο "Raudara Steakhouse".
Προτεινω εκδρομη με τζιπ "Big Foot" :o :o ή με αεροπλανακι στους παγετωνες.
Παντου στην Ισλανδια παιρνουν πιστωτικες ακομα και στα ταξι , χωρις εξτρα χρεωση.
Κοπεγχαγη -συμφωνω- αισχος αλλα αν ζητησετε δυο μερες ακομα παραμονη στη Δανια, αξιζει να πατε Helsingor να δειτε και το καστρο του Hamlet και να φατε στο "Madam Sprunck" .
Την αλλη μερα αξιζει το Μαλμε και το Turning Torso στην εκπληκτικα διαμορφωμενη προβλητα με θεα την διασημη γεφυρα.
Απο ξενοδοχεια μακρια απο το Ibis Triton, συναδελφοι που εμειναν στο Mercure ειναι πολυ ευχαριστημενοι (μεχρι και πακετο τους εδωσαν το τελευταιο πρωινο για να προλαβουν την πτηση της Maersk).
Πληροφοριακα ο σιδ. σταθμος καθημερινη ηταν ανοικτος στις 5:30 αλλα οχι και τα εκδοτηρια, (μονο τα αυτοματα λειτουργουσαν)
Το ταξιδι παντως το προτεινω ανεπιφυλακτα. :D:D

P.S. Στο Ρευκιαβικ υπαρχει και το μοναδικο - συμφωνα με τον κατοχο του- Porsche taxi στον κοσμο.(Cayenne) :shock: :shock:

Και δεν είναι μόνο το Porsche Taxi! την Ισλανδία λειτουργεί και το μοναδικό στον κόσμο "Φαλλολογικό Μουσείο" με... εκθέματα από την πανίδα του Αρκτικού Κύκλου. Σύντομα τα "εκθέματα" θα εμπλουτιστούν και από το :5: του Homo Sapiens. Δεν το επισκέφθηκα για να σας μεταφέρω εντυπώσεις, καθώς βρίσκεται σε άλλη πόλη, αλλά μπορείτε να δείτε πληροφορίες στο http://www.phallus.is/

Φυσικά υπάρχει και ο νόμος που ισχύει και στις υπόλοιπες σκανδιναβικές χώρες, να είναι υποχρεωτική η χρήση των προβολέων στα αυτοκίνητα καθ' όλη τη διάρκεια του 24ώρου. Επιπλέον με εντυπωσίασε και το ότι τα περισσότερα αυτοκίνητα κυκλοφορούσαν με λάστιχα με καρφιά για τον πάγο.

Επιπλέον, στο Ρέυκιαβικ έφαγα και καταπληκτικό κεμπάπ στο KEBAPHUSIÐ (το Σπίτι του Κεμπάπ) στην ισλανδική του εκδοχή. Ιδιοκτήτρια είναι μία τουρκάλα η οποία παρ' ολίγον να λιποθυμήσει όταν με άκουσε να της μιλάω τουρκικά. Στην Κοπεγχάγη, μετάνοιωσα που δεν πήγα σε ένα μογγολικό εστιατόριο. Σύντομα θα σας ανεβάσω και άλλες φωτογραφίες.

aakunz":1cnxz31b said:
https://www.airliners.gr/community/album_page.php?pic_id=2850

Ευχαριστώ τον seven4seven για την ιδέα της τελευταίας...

Αμάν...και μόνο που την είδα...κρύωσα! Τί θερμοκρασίες είχε εκεί, αλήθεια?
BTW,οι αυτοπροσωπογραφίες σε τζάμια,καθρέφτες,παράθυρα,πόρτες κλπ δέν έχουν πολύ ενδιαφέρον? :wink:
Και οι υπόλοιπες φωτό, ωραίες! Θένξ! :)

Κοντά στη θάλασσα, οι θερμοκρασίες είναι αρκετά λογικές, περίπου 6-12 βαθμούς τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό οφείλεται στο Ρεύμα του Κόλπου. Τα πράγματα δυσκολεύουν όσο απομακρύνεσαι από τις ακτές προς το εσωτερικό και τις περιοχές κοντά σε παγετώνες. Εκεί όχι μόνο κάνει κρύο αλλά πνέεουν και αρκετά δυνατοί άνεμοι. Επίσης με εντυπωσίασε το ότι τη μία στιγμή είχαμε καθαρό ορίζοντα και ξαφνικά δεν έβλεπες τίποτα σε απόσταση μεγαλύτερη του χιλιομέτρου.

Και κάτι ακόμα: πηγαίνετε στο http://www.icelandexpress.com και εγγραφείτε στο newsletter μέχρι τέλος Μαρτίου. Παίζει ΚΛΗΡΩΣΗ ΓΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΗΝ ΙΣΛΑΝΔΙΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ