ATH-DUBAI με EMIRATES

• Thread starter Thread starter akoufou
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

akoufou

Νέο μέλος (Tourist)
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
HLX
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGRP
Καλησπέρα και από εμένα, ένα νέο μέλος
της κοινότητας από τη Ρόδο.

Θέλω να βάλω μία σύντομη περιγραφή της εμπειρίας μου από και προς Ντουμπάι με την Emirates με Boeing 767-400 ή 777-400 νομίζω.
Νοέμβριος 2008 το ταξίδι.
Πρώτη εμπειρία εντυπωσιακή είσοδος και υποδοχή από ωραιότατες αεροσυνοδούς, μή ελληνόφωνες στην αναχώρηση από Αθήνα.
Οικονομική θέση και προσωπική τηλεόραση, ακουστικά, μαξιλαράκι, υπεράνετο κάθισμα και καλός χώρος.
Όχι ακριβώς τηλεόραση αλλά διαδραστική οθόνη αφής με ταινίες, μουσική, ασκήσεις γυμναστικής, flight info και video games και τηλέφωνο
με πιστωτική! Όλα καλά δηλαδή για να περάσει η ώρα.

Προσωπικό υπερεξυπηρετικό σε κάθε στιγμή και αναφέρω το εξής περιστατικό.

Κατά την επιστροφή είχε traffic στο διάδρομο απογείωσης από Dubai και καθυστέρησε η αναχώρηση τόσο ώστε μετα βίας να προλαβαίνω την ανταπόκριση
από Αθήνα για Ρόδο με την Aegean, δεδομένου και του ελέγχου αποσκευών από xtra-sengen πτήση.

Τηλεφωνώ από το δορυφορικό τηλέφωνο της θέσης στην αδελφή μου στη Γη και μιλάω και στην "ηγουμένη" που λέτε κ εσείς.
Σε λίγα λεπτά έρχεται και μου λέει "λάβαμε σήμα απότο έδαφος και θα βγείτε πρώτοι έξω" και μας πάει να κάτσουμε στην Executive Class Μπροστά,
με πλήρως ανακλονόμενα καθίσματα κτλ.

Κατεβαίνουμε όντως πρώτοι και "τρέχουν" να μας πάρουν να μπούμε στην Aegean λέγοντας αφήστε τις αποσκευές θα τις στείλουμε εμείς στη Ρόδο.
Προλαβαίνω την πτήση και σε 1 ώρα στη Ρόδο με πέρνουν τηλ και πάω να πάρω τις βαλίτσες που τις έστειλαν με RUSH με Ολυμπιακή.

Εκεί με περίμενε και μία γλυκύτατη τελωνειακό με ένα χαμόγελο και μία ερώτηση: "Εσείς ήλθατε από τα Εμιράτα;"
Η έκφρασή μου ήταν τέτοια που η κοπελιά μου λέει, τη μαγική φράση: Περάστε, εντάξει΄είμαστε!!!

Εκεί που η αεροπορική εταιρεία σκίζεται να σε εξυπηρετήσει ήταν και η Emirates. Χαλαλι τα λεφτά!

Σαν ιδιαίτερη περίοδο της πτήσης εκείνη που πέταξε στον εναέριο χώρο της Σαουδικής Αραβίας πάνω από την έρημο μέσα από τη Neutral Zone με το Ιρακ και διέκοψε την ευθεία πορεία λόγω αυτής της αλλαγής. Ιδιαίτερότητες της περιοχής!

Εν τέλει, 10/10 για τα μέχρι τώρα ταξίδια και παροχές σε economy που άλλοι δεν ονειρεύονται σε business ή executive class!

Στην επιστροφή λοιπόν μας έβαλαν αρχικά χωριστά (ας όψεται η υπάλληλος στο DXB, η "αραβίς" που λέει και
η Άντζελα Δημητρίου) αλλά με το που το διάπίστωσα μέσα στο σκάφος πιάνω μια αεροσυνοδό και
της λέω να μας αλλάξει σε κάτι Αγγλίκούλια και βλέπω μετά στο πέτο της την τιμημένη
Ελληνική Σημαία και της λέω: "κοπελιά, Ελληνίς;", οπότε μου λέει θα το κανονίσει
και πάει σε ένα γεράκο εμφανώς Ελληναρά που διάβαζε κάτι ελληνικό και του λέει:
"Excuse me, could you please sit here instead of there, thank you?"
και το χάσαμε εντελώς!

Βαβέλ!

Ευχαριστώ, πάντως το -400 ήταν σίγουρο γιατί το είδα πριν μπώ μέσα! :)

MHN επιμένεις. 777-400 ΔΕΝ υπάρχει, ούτε θα υπάρξει !!! 767 ΔΕΝ είχε ποτέ !!!

Κάτι άλλο ειδες και σου φανηκε 400. :mrgreen:

akoufou":37r630ys said:
Ευχαριστώ, πάντως το -400 ήταν σίγουρο γιατί το είδα πριν μπώ μέσα! :)

Εσυ το βιολι σου.......και τα ματια σου -400.

Κανε και μια επισκεψη στο σαιτ της Μποινγκ για καλο και για κακο !

Δεν υπαρχει Β777-400 μην επιμενεις !

Και μετα δηλωνεις και αεροπλανακιας :twisted:

Καλά βρε σεις τώρα το θέμα είναι αν είναι 400 ή όχι.

Μην κολλάτε με αυτό.

Αυτό είναι που λένε (δεν) τα είδα όλα! Ή (δεν) τα έχω 400!
Μάλλον κάτι θα με πλάνεψε guys, απολογούμαι για το λάθος!