ath-fra-ath με lufthansa

• Thread starter Thread starter B747-284B
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

B747-284B

Low-Cost-Class-Member
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
AEE
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGAV
leg 1 ATHENS-FRANKFURT
ημερομηνία 08/08/2008
πτήση LH 3385
αναχώρηση 06.00
άφιξη 08.00
αεροσκάφος AIRBUS A300-600
νηολόγιο D-AIAH
όνομα αεροσκάφους LINDAU/BODENSEE

ώρα 5 το πρωί στο Βενιζέλο

κυριολεκτικά με τη τσίμπλα στο μάτι έφτασα στο βενιζέλο. καθώς πήγαινα προς τις αναχωρήσεις πρόσεξα τα a320 της aegean στο δορυφορικό να φορτώνουν για τις πρωινές πτήσεις. Ο βενιζέλος είχε αρκετό κόσμο, ο οποίος εκείνη την ώρα βασικά περίμενε τις πρωινές της ολυμπιακής και της aegean για τα νησιά. έκανα γρήγορα check-in και προχώρησα προς τα μέσα. Το gate μου ήταν το Β09. Μετά το χάζεμα στα καταστήματα, πήγα στο gate μου. Εκεί πρόσεξα το Α300 να περιμένει φορώντας υπερήφανα τα χρώματα της lufthansa. Ένιωσα ένα δέος που το έβλεπα να στέκεται εκεί δυναμικά μετά από 21 χρόνια υπηρεσίας στην ίδια εταιρία. Νομίζω ότι εκτός από το παλαιότερο Α300 στο στόλο, είναι και το παλαιότερο στο στόλο της lufthansa (αν κάνω λάθος παρακαλώ διορθώστε με). Στη συνέχεια παρατήρησα ότι δύο gates αριστερά φόρτωνε το BKG για κάπου που δε θυμάμαι. Αυτό που θυμάμαι είναι ότι είχε καθυστερήσει, γιατί είχε γίνει ένα μπέρδεμα με τις βαλίτσες. Τότε παρατήρησα πως η σημερινή πτήση ήταν πραγματικά ΓΕΜΑΤΗ. Μπροστά στο gate γινόταν χαμός από οικογένειες και ηλικιωμένους. Εκτός από αυτό θυμάμαι ένα νεαρό που έψαχνε επίμονα τη τσάντα του, ψάχνοντας να βρει το χαρτί που έγραφε τι ώρα φεύγει η συνδετική που είχε με τη lufthansa για Νέα Υόρκη. ο φίλος του, του έλεγε να μην ανησυχεί γιατί θα μάθουν τι ώρα φεύγει η συνδετική. Αυτός πάλι δεν τον άκουγε. Στις 5.30 ξεκίνησε η επιβίβαση. Αμέσως σχηματίστηκε ουρά μπροστά από τη φισούνα. η θέση μου ήταν η 42Κ. Μπαίνοντας στο αεροπλάνο μας υποδέχτηκαν οι ορεξάτες αεροσυνοδοί της lufthansa. Πάνω στις θέσεις μας, μας περίμεναν όμορφα άσπρα μαξιλαράκια και κουβερτούλες. Αφού τελείωσε η επιβίβαση, λίγο αργότερα κάναμε pushback και ξεκινήσαμε για τον 03 αριστερό. Περάσαμε από τις υπόλοιπες πύλες, όπου θαύμασα θυμάμαι το 320 της air france, το 320 της tunisair και τα δύο 340 της ολυμπιακής, που ετοιμαζόντουσαν για τις υπερατλαντικές σε μερικές ώρες. Στη συνέχεια περάσαμε από το δορυφορικό όπου θαύμασα τα 747 της ΗΙΑ και στίψαμε παράλληλα στο διάδρομο με κατεύθυνση προς τα κάτω. Τότε απογειώθηκε το ΒΚΕ και μετά από μερικά λεπτά βρεθήκαμε στην ουρά του διαδρόμου. Απογειωθήκαμε πίσω από το 321 της aegean για Λονδίνο στις 6.30. Μετά την απογείωση μας μοιράστηκε το πρωινό. Νοστιμότατο!!! Η θέση μου ήταν αρκετά καλή με άνετο χώρο για τα πόδια. Η ώρα πέρασε αρκετά γρήγορα και στις 7.50 ακουμπήσαμε στη Φρανκφούρτη. Πραγματικά η φρανκφούρτη είναι το τσιφλίκι της lufthansa. Παντού lufthansa!!!!! Παρκάραμε στο gate και προχωρήσαμε για τις βαλίτσες. Το μόνο παράπονο μου είναι ότι περιμέναμε κάπου ένα τέταρτο για τις βαλίτσες.
Και τώρα η στιγμή της κρίσεως

Βαθμολογία 9/10 γιατί υπήρχε καθυστέρηση στη παραλαβή αποσκευών.

Περιμένω τα σχόλια σας και θα ανεβάσω σύντομα φωτογραφίες.

B747-284B":1t50kat1 said:
Νομίζω ότι εκτός από το παλαιότερο Α300 στο στόλο, είναι και το παλαιότερο στο στόλο της lufthansa (αν κάνω λάθος παρακαλώ διορθώστε με).
Δεν έπεσες και πολύ έξω. Μόλις ένα αεροσκάφος της Lufthansa είναι παλαιότερο του D-AIAH. Είναι ένα Β737-300 που έκανε την πρώτη του πτήση στις 05/11/1986, δηλ. περ. δύο μήνες νωρίτερα. Είναι το D-ABXL. :wink:

Για Λάρνακα το 321 παρακαλώ,στην πτήση AEE900 στις 6 το πρωί :D

leg 2 FRANKFURT-ATHENS
ημερομηνία 15/08/2008
πτήση LH 3382
αναχώρηση 13.50
άφιξη 17.30
αεροσκάφος AIRBUS A321-200
νηολόγιο D-AISB
όνομα αεροσκάφους HAMELN

Μετά από μια εβδομάδα στη Φρανκφούρτη έφτασε η μέρα της επιστροφής! θα ομολογήσω πως στο αεροδρόμιο έφτασα πριν τις 10! Η βαρεμάρα μας έκανε να πάμε στο αεροδρόμιο και η πτήση μας δεν ήταν φυσικά καν στους πίνακες. Επειδή δεν υπήρχε περίπτωση να περίμενα δυο ώρες για check-in πήγα στη lufthansa και εκεί μου είπαν πως μπορούσα να κάνω check-in από τα μηχανήματα στη μέση. Εκεί ο υπάλληλος που βοηθούσε ήταν Έλληνας και έτσι η θέση μου ήταν η 7F. Ήταν η πρώτη της economy εκείνη την ημέρα. 1-6 είχαν businness. Έτσι χάζεψα στα καταστήματα (και μιας και το θυμήθηκα τη πρωινή της ολυμπιακής για Φρανκφούρτη την έκανε το ΒΚΕ) και προχώρησα προς το Α28. Στο δρόμο για το μακρινό Α28 είχα την ευκαιρία να χαζέψω ξανά τη 'νίκη' της lufthansa με αεροπλάνα παντού γύρω μου (που και που πεταγόταν και καμιά united). Στο Α28 περίμενε ένα Α320 για μια προηγούμενη πτήση και έτσι (αφού ήταν ήδη νωρίς) γύρισα όλο το χώρο και έβγαζα φωτογραφίες. Τελικά αφού πέρασε αρκετήηηηηηηηηηηηηη ώρα στο gate μου έφτασε και το 321. Αφού άδειασε κ.τ.λ. γύρω στις 13.45 ξεκίνησε (κάπως καθυστερημένα το boarding). Τότε πρόσεξα και μια γερμανίδα γιαγιά η οποία είχε μαζί της τα 3 (προφανώς εγγόνια της) και τα είχε βάλει να βλέπουν καρτούν στο λάπτοπ. Αυτά ήταν πολύ ήσυχα. Από την άλλη μια ελληνίδα είχε δύο τα οποία σίγουρα μπορούσαν να ξυπνήσουν μέχρι και το πιο κοιμησμένο άνθρωπο του κόσμου. Τελικά αφού μπήκαμε κάπου στις 13.55 το 321 ξεκόλλησε από το gate και γνωρίσαμε όλοι οι επιβάτες σίγουρα το πιο πολυλογά κυβερνήτη. Μετά από 5 λεπτά ομιλίας προχωρήσαμε (περνώντας το 320 της aegean) για το διάδρομο 18, αφού είχε ξεκινήσει ήδη να ψιχαλίζει. Μόλις ξεκολλήσαμε από το έδαφος (14.10) άρχισε αυτός ο ενοχλητικός θόρυβος που νομίζω κάνουν μόνο τα airbus (μήπως γνωρίζει κάποιος τι το προκαλεί?). Μόλις έσβησαν οι ζώνες οι αεροσυνοδοί ξεχύθηκαν στους διαδρόμους. Μόλις μας έδωσαν τους δίσκους στη πρώτη σειρά ξεκίνησαν αναταράξεις, άναψαν οι ζώνες και μετά από κανα 10λεπτο οι αναταράξεις σταμάτησαν και το service συνεχίστηκε. Η πτήση κατά τα άλλα ήταν αρκετά ήσυχη. Τελικά στις 17.45 ακουμπήσαμε στον 03R και επιτέλους φτάσαμε! Μόλις βγήκαμε από τον αεροδιάδρομο σταματήσαμε στο σημείο ανάμεσα στα gates και τη πίστα που παρκάρουν τα atr της ολυμπιακής. Τότε ο πολυλογάς πιλότος μας ενημέρωσε ότι θα περιμένουμε λίγο γιατί κάποιο άλλο αεροπλάνο έχει παρκάρει στο gate μας. Μετά από 5 λεπτά φτάσαμε στο gate. Οι βαλίτσες στην ώρα τους και όλα καλά.

Βαθμολογία 9/10 για το πολυλογά πιλότο.