ATH-GVA & PAR-ATH - Ρίχτε ιδέες

• Thread starter Thread starter SuperTrunksZ
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Ελβετία μόνο με διαβατήριο στάνταρ. Όμως όλα παίζονται εγώ πέρασα απο Ιταλία γιά Ελβετία και δεν μου ζητήσανε τίποτα μόνο λεφτά.καλή τύχη καλές διακοπές.

Οπωσδηποτε διαβατηριο Εγω με αλλους τρεις με γερμανικες πινακιδες (ενοικιασμενο) και μολις ειδαν Ελληνες φαγαμε 10 λεπτο check για επιβεβαιωση στοιχειων (διαβατηρια) ενω οι υπολοιποι περνουσαν αερατοι. Καλα να περασεις

Τον Γεναρη που ημουνα ΖRΗ ζητησαν μονο το διαβατηριο και μεσα σε 10" ημουνα στην αλλη πλευρα... ;)

Μιας και μιλαμε για Ζυριχη: ΧΡΗΣΤΟΟΟΟΟ!!! Αλλους 10 μηνες πως τους αντεχουμε ρεεεεε? :mrgreen:

Άν και φαντάζομαι ότι είναι αργά θα σου πρότεινα να μην πάρεις το ρίσκο. Παρ'όλο που αντικατέστησα την ταυτότητά μου πριν από λίγα χρόνια με τις καινουριες που αναγράφουν τα στοιχεία και στα αγγλικά ποτέ δεν την έχω χρησιμοποιήσει. Στην ΟΑ μου είχαν πει ότι ναι μεν δε θα υπάρξει πρόβλημα φεύγοντας από Αθήνα αλλά θα ήταν αδύνατο να πιστοποιηθεί στο εξωτερικό μια ταυτότητα με ελληνικούς χαρακτήρες μόνο. Πολύ λογικό εκτός κι αν πέσεις σε Έλληνα τόσο στο check in όσο και στον έλεγχο.

Εδώ που τα λέμε όπως προανέφεραν και άλλοι ακόμα και το (ελληνικο) διαβατήριο αντιμετωπίζεται με πολύ καχυποψία. Θυμάμαι χαρακτηριστικά κάποια φορά που ήθελα να διασχίσω τη Μάγχη με καράβι από Γαλλία στην Αγγλία. Δε γινόταν απολύτως κανένας έλεγχος ούτε στους επιβάτες που έμπαιναν στο πλοίο ούτε στις αποσκευές τους, μία τελωνειακή υπάλληλος κοίταζε εξ' αποστάσεως (προσοχή, δεν έλεγχε) τα εξώφυλλα των διαβατηρίων και τις κάρτες επιβίβασης.

Για κακή μου τύχη παρατήρησε ότι το δικό μου διαβατήριο δεν είχε τα ίδια σχέδια με αυτά που περνούσαν και είχε συνηθίσει. Πήρε ένα στραβωμένο βλέμμα, με φώναξε και τότε πλησίασαν και δύο αστυνομικοί και στήθηκαν δίπλα μου.

Τα ελληνικά διαβατήρια έχουν ένα μειονέκτημα. Δεν αναφέρουν στην πρώτη σελίδα με λατινικούς χαρακτήρες τη χώρα προέλευσης. Έψαχνε αρκετή ωρα όλες τις σελίδες εκτός από τη δεύτερη καθώς η πρώτη της ερώτηση ήταν "Από που είναι αυτό το διαβατήριο;".

Με ρώτησε στα γαλλικά. Της απάντησα ευγενέστατα στα αγγλικά γιατί ήθελα να δω αν έστω τελωνειακός υπάλληλος της Γαλλίας στα σύνορα με την Αγγλία μιλάει αγγλικά. Δεν ξέρω αν ήταν αυτό που την τσίτωσε. Ίσως να την έκλεψε ταρίφας στις προηγούμενες διακοπές της στην Ελλάδα, μπορεί και απλά να ξύπνησε στραβά το πρωί. Με το που άκουσε οτι είμαι Greek είπε στα - ω τί έκπληξη - γαλλικά "έλα μαζί μου".

Οι αστυνομικοί δίπλα μου από ένα χέρι ο καθένας και με πήγαν σε ένα δωμάτιο για περαιτέρω έλεγχο. Στο δωμάτιο αυτό ήμουν εγώ, 4 αστυνομικοί, ένας υπολογιστής και αν κρίνω από τις χειροπέδες που φορούσαν, 3-4 λαθρομετανάστες.

Πέρασαν το διαβατήριο από μία σχισμή και στην μονόχρωμη πράσινη οθόνη του υπολογιστή εμφανίστηκαν όλα μου τα στοιχεία (και δεν ξέρω τι άλλες πληροφορίες καθώς δεν έβλεπα καλά) σε χρόνο μηδέν. Με κράτησαν 15 λεπτά περίπου. 10 λεπτά έλεγχος και ερωτήσεις και 5 λεπτά σύσκεψη με τους συναδέλφους για το τι να κάνουν με τον Έλληνα τρομοκράτη. Προφανώς η απόφαση ήταν να τον στείλουν αλλού να κρεμαστεί, δηλαδή κατά την είσοδό του στο Η.Β.

Από το ημιαδιαφανές παράθυρο του δωματίου έβλεπα την πύλη για το πλοίο όπου πλεόν επειδή όλοι ήταν απασχολημένοι με εμένα, έμπαινε όποιος ήθελε. Μου επέστρεψαν το διαβατήριο, με αποχαιρέτησαν με ένα αγριεμένο ΟΚ (τη γαλλική version φυσικά) κι επιβιβάστηκα στο πλοίο.

Μετα τα παραπάνω αν και δεν είχα τίποτα να φοβηθώ ή να κρύψω κατάλαβα την αξία του ελληνικού διαβατηρίου. Φανταστείτε να μην είμαστε καν εντος ΕΕ ή το χειρότερο να είχα πάει μόνο με ταυτότητα.

Εαν γνωρίζει κάποιος θα με ενδιέφερε να μάθω τι στοιχεία μπορεί να εμφανιστούν κατά το σκανάρισμα του διαβατηρίου. Θυμάμαι κάτι πεδία με ονοματα, διευθύνσεις κλπ αλλά είχε και κάτι παραγράφους με κείμενο που δυστυχώς δε μπορόυσα να διακρίνω.

Συγγνώμη για την εκτενή και λεπτομερή περιγραφή.

Edit: typo

Εγω ακομα δεν εχω καταλαβει τι σχεση εχει αυτο το τοπικ με trip report!!! :doubt:
@ SuperTrunksZ: Νομιζω οτι ειναι αρκετα κατανοητο οτι εδω γραφουμε reports για ταξιδια μας που εχουμε ηδη παει. Η ερωτηση σου δεν εχει καμμια σχεση με την κατηγορια αυτη!!!

Μα δεν είπε κανείς οτι έχει σχέση με trip report, ούτε είναι στο topic με τα trip report...

Βασικά το θέμα ήταν στην κατηγορία "Trip reports" και μεταφέρθηκε εδώ. Οπότε, το ποστ του gp707 δεν είναι και τόσο άσχετο.

Συνέχια όμως στο θέμα μας :wink:

Kαταρχάς,sorry gia thn αναστάτωση,απλά είχα σκοπο όταν γύρναγα,(δηλαδή τώρα) να κάνω και ένα trip report...αλλά δεν μου βάλανε ακόμα dsl ώστε να ανεβάσω και υλικό...δεν πειράζει ...σε λίγο καιρό...

Όσο για το διαβατήριο/ταυτότητα...μάλλον έχετε καιρό να πάτε...εγώ δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα,και το μόνο που είχα ήταν ταυτότητα με ελληνικούς χαρακτήρες,και ο Αστερίξ που ήταν στο passport control της Γενεύης απλά την κοίταξε για 3 δεύτερα και μετά μου πέταξε ένα ΟΚ...