ATH-HAV-ATH, Air France

• Thread starter Thread starter dtrach
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

dtrach

Concorde-Class-Member
Περιοχή
Athens,Greece
Καλησπέρα σας !!

Σχετικά μεγάλο trip report ....... Με εκπληξούλες.Για να μην σας απογοητεύσω έκανα και τις πρώτες αποτυχημένες προσπάθειες στο planespotting :lol:

Ξεκινάμε!

ΑΤΗ-CDG Air France A319
Dec. 2 AF2333

Πρωινό ξύπνημα,ταξί για αεροδρόμιο......Κρύο έκανε απ ότι θυμάμαι..... φτάσαμε 2 ώρες πριν στο check in ..... Μία ευγενική δεσποινίς ρωτούσε ποιες είναι οι χειραποσκευές και έβαζε τα ανάλογα ταμπελάκια...Μετά τον έλεγχο των εισιτηρίων και διαβατηρίων μας έδωσε η κοπέλα στο check in όλα τα boarding passes κτλπ και μας προσέφερε καραμελίτσα :lol:
Παραδόξως το αεροδρόμιο ήταν τελείως άδειο εκείνη τη στιγμή....Έξω είχε ακόμα σκοτάδι .
Το check in ξεκίνησε στην αναγραφόμενη ώρα (επειδή έχει περάσει αρκετός καιρός δεν θυμάμαι λεπτομέρεις οπότε...συγχωρέστε με! :) )
Το αεροπλάνο ήταν σχεδόν γεμάτο με 5-10 άδειες θέσεις .........απογείωση------>Ρίο------->Κέρκυρα-------->Brindisi-------->Venice------>Zurich------->Paris CDG 2D .......Λεπτομέρειες δεν έχει γιατί νύσταζα λόγω πρωινού ξυπνήματος! Ξύπνησα μόνο για το εντυπωσιακότατο πρωινό με ψωμάκι κρουασαν μαρμελάδες ένα τέλειο τυρί σαν ανθότυρο και προσούτο.Πολύ καλό ξεκίνημα για την air france που άφηνε υποσχέσεις για την συνέχεια :wink:

Προσγείωση στο Παρίσι πολύ ήσυχη..Ο καιρός ήταν καλός αλλά υπήρχε ένα περιέργο φως στην ατμόσφαιρα.....Πορτοκαλί.....ομιχλώδες κάπως..Δύσκολο στην περιγραφή......Αφού τροχοδρομούσαμε Αθήνα -Πάτρα (για τέτοιο χρονο μιλάμε ) φτάνουμε στο πολυπόθητο gate .... Kαι περιμένουμε ...και περιμένουμε......Η φυσούνα δεν λειτουργει..Εεεε και πάλι οι γάτοι έκαναν 20 λεπτά για να βάλλουν την σκάλα......Αφου τους κορόιδευα αρκετά βγήκα έξω και σοβαρεύτηκα απο το κρύο που ΔΕΝ ΗΤΑΝ αστείο..Δίπλα μας ένα Α321 της Αιρ Φρανς για Βίεννη ...και κάπου στο βάθος ένα 734 KLM παλαιά χρώματα ......... Η αναμονή στο παρίσι θα ήταν 4 ώρες :shock: :? :x :x

Περπάτημα απο το 2D -----------> 2Α . H απόσταση δεν είναι και τόοοοοσο μεγάλη.....φτάνουμε τέλος πάντων στα check in του Τ2Α.....Βρίσκουμε και τον έλεγχο χειραποσκευών......ωραία..αφού περνάμε πρώτα τον έλεγχο διαβατηρίων και τον σωματικό κάτι κυρίες που ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΝ ΑΓΓΛΙΚΑ αλλά ήταν ευγενικότατες ζήτησαν να ανοίξουν τις τσάντες...Αστειευόμενες μας άφησαν να περάσουμε.......Συν.Χρόνος ούτε 20 λεπτά .Πόσο βλάκες είναι αυτή που βρίζουν το CDG? Που αλλού είναι πιο εύκολα??? Μια χαρά είναι αν και το 2Α δεν έχει ούτε μαγαζιά αρκετά ούτε αρκετά καφέ...Αφού είχε περάσει η ώρα καθισμένοι στο καφε του ημιορόφου (τοστ και νερό 9.5 ευρω :shock: -αυτό το θυμά-ΜΑΙ ) πέρασε κάτι που προσπάθησα να βγάλω γιατί αν δεν το έβγαζα έστω και έτσι θα με βρίζατε......Όπως έχετε καταλάβει βαριέμαι να σηκωνομαι για να βγάζω φωτογραφίες ....και το αποφεύγω αν η φωτογραφικη δεν είναι κοντα :lol: .......Πάρτε το λοιπόν
https://www.airliners.gr/community/album_page.php?pic_id=1874

Με αυτά και μ΄αυτά .....περνούσε η ώρα....και έρχεται....το F-GEXA!!

https://www.airliners.gr/community/album_page.php?pic_id=1875

Αυτά εως τώρα γιατί βαρέθηκα....πάω να κάνω upload τις υπόλοιπες φώτος και μετά θα γράψω την συνέχεια αν ενδιαφέρεστε :)

Κυρίες και κύριοι, σήμερα το forum γιορτάζει μια σημαντική στιγμή του! Ο φίλος μας dtrach, μετά από δύο και βάλε χρόνια παρουσίας, μας χάρισε τις πρώτες του αεροπορικές φωτογραφίες :laola: ΝΑΙ, είναι γεγονός!

Περιμένουμε εναγωνίως τη συνέχεια. Η φωτογραφία του 747 γεννά πολλές προσδοκίες!

Υ.Γ. Γιατί "αποτυχημένες προσπάθειες"; Μια χαρά είναι! Ιδίως το 747 το έχεις "κορνιζάρει" πολύ καλά.

Και η ώρα πέρασε γρήγορα.......Και ξεκινά το check in για την πτήση 1 ώρα πριν την αναχώρηση.....Εγώ φουλ ξενερωμένος αφού δεν περίμενα να αντέξω την κατα την air france εντεκάωρη πτήση και στέκομαι στην ουρά ...............Ο πρώτος της παρέας αντιμετωπίζει πρόβλημα με το boarding pass του....Αρχίσαμε λέω εγω.......Πάω ..... και εγώ το ίδιο....τι γίνεται? Aφού παίρνω το καινούργιο boarding pass ρωτάω αν υπάρχει πρόβλημα....και ο Θεός λέει .... No sir no problem . U got upgraded . Να σαι καλά του λέω :lol: Και όχι μόνο αυτό αλλά και οι νέες θέσεις ήταν και στον πάνω όροφο χιχιχιχι 66 κάτι :lol:

Ιδού
https://www.airliners.gr/community/album ... ic_id=1882 Φαίνεται η καθημερινή :lol:

Το αεροπλάνο ήταν φουλ...αλλά όταν λέμε φουλ...τελείως..... Αφού καθόμαστε στα αναπαυτικά καθίσματα της παλαιάς business class της Air France αρχίζει το videaki ασφαλείας ........Η δεσποινίς πριν την απογείωση μοιράζει fruit punch ή χυμό πορτοκάλι . Είναι νεαρή και τρομερά ευγενική .Γενικώς είχα διαβάσει τα χείριστα για τα πληρώματα στο " αξιοπιστο" airlinequality :x :roll: .....Προφανώς η ΑF δεν τους σπονσοράρει...... Καθώς ήταν ΟΛΟΙ άψογοι...Η αεροσυνοδός που λέτε ήταν η πλεον συμπαθητική....... Τρομερή στη δουλειά της φουλ ευδιαθετη και αρκετά πειστική με τον Κυβερνήτη όταν 2 άτομα ζήτησαν να επισκεφτούν τον θάλαμο διακυβέρνησης (Ελπίζω να με συγχωρείτε που δεν το έκανα :oops: ) .Απογείωση απο τον δεν ξέρω ποιον διαδρομο του CDG ( ο μπροστά απο το Τ2Α ...ξεκινάει εκεί με κατεύθυνση το Τ2Ε. ) Είπαμε το αεροπλάνο ήταν heavy...εγώ να αναρωτίεμαι αν αυτός είναι ο διάδρομος που προτιμούσαν τα concorde λόγω μεγαλύτερου μήκους..και γενικώς έιναι η πρώτη φορά σε πτήση που έκανα αρνητικές σκέψεις...Αφού σέρνοντας σηκωθήκαμε "τρώγωντας " όλο το διαδρομο αλλάξαμε πορεία προς τα νοτιοδυτικά . Η Θεά μοίρασε τα amenity kits που περιείχαν αυτο για τα μάτια ,ωτοασπίδες τσίχλες και καλτσούλες .Άρχισε το πρόγραμμα ψυχαγωγίας ...ταινίες ήταν τα Collateral , Dodgeball 2 γαλλικές αρκετά καλές......Αυτά νομίζω . Όλα ωραία και καλά αλλά η πείνα -πείνα ...πόσο μάλλον όταν η εταιρία είχε αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις στην πτήση από Αθήνα...... Και οοο ήρθε...Αν δεν υπήρχαν οι Γερμανικές Αερογραμμές ( Lufthansa :P ) τότε θα ήταν το χειρότερο φαγητό που έχω φάει σε πτήση...Ειλικρινά .Οι επιλογές ήταν 2...Γαρίδες και χήνα.......Οι γαρίδες τελείωσαν (κάτι θα ήξεραν οι προηγούμενη) και μας έμεινε αυτό το πράγμα........Λίγο,άνοστο,χάλια...με ένα ακόμα πιο χάλια ψάρι με φακές . Τουλάχιστον τα πιάτα ήταν πορσελάνινα,τα μαχαιροπίρουνα μεταλλικά και το ποτήρι γυάλινο.......Α υπήρχαν και κάτι χάλια γαλλικά τυριά ...Αφού γκρίνιαξα αρκετά (πεινούσα! ) με πήρε ο ύπνος ( αφού είχαν κλείσει και όλα τα παράθυρα ) ....Η διαδρομή ήταν ιδιαίτερα απλή....Περάσαμε όλον τον ατλαντικο όσπου στη μέση περάσαμε πάνω απο ένα νησάκι που δεν θυμάμαι το όνομα του (κάπου στη μέση) Βερμούδες ------- μπαχάμες ---------Κούβα ....Ξύπνησα 2 ώρες περίπου πριν φτάσουμε .....Ιδού τι φαινόταν απο κάτω https://www.airliners.gr/community/album ... ic_id=1876

Εκείνη τη στιγμή άρχισε η Θεα να σερβίρει κάτι που δεν θυμάμαι τι ήταν :oops: ..Αν ήταν καλό θα το θυμόμουν!! Και για πολλοστή φορά αναψυκτικά και σαμπάνια.Να μην ξεχάσω..στο πίσω μέρος της καμπινας υπήρχαν εφημερίδες και περιοδικά (όπως και στη φυσούνα στο Παρίσι ) και χυμοί,νερά κτλπ για self service )

Καθως πλησιάζαμε περνούσαμε πάνω απο κάτι πανέμορφα μέρη.....και ναααααααααααααα Η Κούβα!! Περάσαμε σχεδόν πάνω απο την Αβάνα που φαινόταν παααααααααρα πολυ ωραία απο τον αερα και μετά απο λίγο.....Προσγείωση.....¨ηταν βραδάκι...9.30 πτήσης τελικά πολύ καλα!!

Σχόλια . να πετάς στο πάνω μέρος είναι απο μόνο του τέλειο.Αθόρυβο προσωπικό,ήρεμο και κυρίως δεν καταλαβαίνεις ότι είσαι σε ένα αεροσκάφος με 300+ άτομα . Τρομερή εμπειρία !!

Επειδή ΑΝ διαβάζετε θα κουραστήκατε,συνέχεια μετά!! Κουράστικα να γράφω :)

MAGNA RESPECT :thx: :thx: :thx: :thx:

teleio.... zileyw apisteyta gia to upper deck...

Good work dtrach!

Μ αρέσει που σε πολλά βήματα του ταξιδιού σκεφτόσουν τι θα σου λέγαμε εμείς και έπραττες ανάλογα.... Έτσι, την επόμενη φορά θα σε πιέσουμε περισσότερο για πιο πολλές φωτογραφίες!!!

Περιμένουμε την επιστροφή με αγωνία :wink:

Κοίτα να δεις που ο κ. DTRACH είχε και upgrade ... πάντα τέτοια, αλλά με έκανες να ζηλεύω για τον "πάνω" όροφο του 747 (αλλά όχι για την ΑΦ) :oops:

Περιμένω με ανυπομονησία την επιστροφή :wink:

Hola!!! Περιμένω με pm περιγραφή του ταξιδιού εν γένει και όχι μόνο του αεροπορικού σκέλους!!! Καλή η Κούβα??

Εγώ φουλ ξενερωμένος αφού δεν περίμενα να αντέξω την κατα την air france εντεκάωρη πτήση και στέκομαι στην ουρά ...............

Από που βγήκε αυτό????? :? :? :? :? :?

9 ώρες δεν είναι??? Το "αργό" δώσαν σε εσάς :P :lol: :lol:

dtrach":2gmsmdzx said:
Και όχι μόνο αυτό αλλά και οι νέες θέσεις ήταν και στον πάνω όροφο χιχιχιχι 66 κάτι :lol:

Στην επιστροφή ο φίλος μου ο Δ. πήρε και αυτός θέση 68 νομίζω... Οπότε του κάνω "ρε συ, στη γαλαρία πίσω πίσω σε έχουνε βάλει"... Δεν πήγε το μυαλό μου ότι θα πετούσε upper deck... :D :D Whatever... όποιος θα διαβάσει το trip-report μου θα καταλάβει ότι μάλλον περισσότερο legroom είχα εγώ στην economy :P

Το αεροπλάνο ήταν φουλ...αλλά όταν λέμε φουλ...τελείως.....

Τελείως τελείως τελείως θα προσθέσω εγώ... Βέβαια, τότε που πήγες είναι η High Season της Κούβας... Αλλά και σε εμάς, παρ'οτι είμασταν σε πιο ήρεμες εποχές (Οκτώβριο αρχές), η μεν Iberia στο πήγαινε είχε 95%+ πληρότητα, η δε AF στο έλα ήταν ΦΙΣΚΑ, καρφίτσα δεν έπεφτε μέσα.

Απογείωση απο τον δεν ξέρω ποιον διαδρομο του CDG ( ο μπροστά απο το Τ2Α ...ξεκινάει εκεί με κατεύθυνση το Τ2Ε. ) Είπαμε το αεροπλάνο ήταν heavy...εγώ να αναρωτίεμαι αν αυτός είναι ο διάδρομος που προτιμούσαν τα concorde λόγω μεγαλύτερου μήκους..και γενικώς έιναι η πρώτη φορά σε πτήση που έκανα αρνητικές σκέψεις...Αφού σέρνοντας σηκωθήκαμε "τρώγωντας " όλο το διαδρομο αλλάξαμε πορεία προς τα νοτιοδυτικά .

Επειδή συνέβη και σε εμάς (και με ΙΒ) το εξηγώ στο ότι το αεροπλάνο ήταν κοντά στο MTOW... Κουβαλούσε και καύσιμα για 9-10 ώρες πτήσης, οπόιτε καταλαβαίνεις...

Όσον δε αφορά τα σχόλιά σου για το φαί, είναι γιατί μάλλον δεν έχεις δει την ΙΒ :twisted: :twisted:

Στα διαβατήρια/immigration στην Κούβα σας τα πρήξανε καθόλου??

Περιμένω τη συνέχεια amigo... 8) 8)

dtrach":11ipp9um said:
Η αεροσυνοδός που λέτε ήταν η πλεον συμπαθητική....... Τρομερή στη δουλειά της φουλ ευδιαθετη και αρκετά πειστική με τον Κυβερνήτη όταν 2 άτομα ζήτησαν να επισκεφτούν τον θάλαμο διακυβέρνησης (Ελπίζω να με συγχωρείτε που δεν το έκανα :oops: )

Με τόσο πειστική αεροσυνοδό και να μήν το εκμεταλλευτής;Α πα πα πα είσαι ασυγχώρητος! :D

Στο site της Αir France δίνει 11+ ώρες αλλα τελικά ήταν 9.30 :lol: Ευτυχως!!

ναι...φαντάζομαι ότι και οι 2 θα βγάζουν τρελά λεφτά απο αυτό το δρομολογιο...γι αυτό θα το ξεκινήσει και η Virgin! (για την επόμενη φορά :wink: )

Στο πήγαινε δεν είχα προσωπικά κανένα πρόβλημα...μόνο έσκασα στα γέλια όταν με κοίταξε η ελεγκτής που ήταν αλήθορη ( πως γράφεται? :oops: :oops: :oops: )

Συνέχεια!!

Πριν την επιστροφή ..και αφού είχαμε δέκα μέρες είπαμε να πάμε εκδρομές.................. Μεταξύ των οποίων και ένα νησί νότια της Κούβας με το όνομα cayo largo del sur ...... Τι σας νοιάζει θα μου πείτε......Ε το ότι πας μόνο με αεροπλάνο :lol:

Πρωινό ξυπνημα και βουρ για το αεροδρόμιο με το πούλμαν του ταξιδιωτικού....αφού έπρεπε πρώτα να περάσουμε απο άπειρα ξενοδοχεία αποφάσισα να κοιμηθω......Μετά απο μία τεράαααστια διαδρομή φτάσαμε σε μία αλάνα....γεμαααααατη ομίχλη και ένα κτιριάκη που έγραφε cayo de baracoa ή κάτι τέτοιο......Ψάρωσα . Που είμαστε αναρωτιόμουν ..εκείνη τη στιγμή έφτασε και ένα αεροπλάνο..απο μακριά φαινόταν για ATR ...Ωραία λέω..θα ζήσουμε .. Μπαίνουμε μέσα στο "αεροδρόμιο" .....Με το χέρι γράφετε μία λίστα και μας δίνουν κάτι αριθμούς...αφού παίρνουμε και ένα boarding pass γραμμένο στο χέρι πάμε στην "αίθουσα αναμονής" η οποία δεν είχε τίποτα εκτός απο το air con στο φουλ...Λες και δεν ήταν πρωί με κρύο (δεν είχε ξημερώσει καν ) . Αγορά απο το κατάστημα του αεροδρομιου γαλλέτες (το αγαπημένο μου φαγητό στην κούβα ) και νερού πάω να πάρω φίλους μου για να τους πω να με ενημερώνουν για την ομάδα ( Ήταν την ημέρα του αγώνα με την Liverpool ) ....Και νααα σου οι αεροπλανάρες..Απο κοντά δεν ήταν atr lol και είχαν μπλε ουρά ...... Τρομάζω εγω γιατί νόμιζα ότι πάμε με cubana...φτου! σκέφτομαι αφου θα γούσταρα να πάω με κάνα jet της cubana να σας την λεω :lol: :lol: ..... Μικρό το κακό γιατί ήταν ΑΝ26.......Με τα πολλά αρχίζει η επιβίβαση! Απο πίσω ..σαν C130 ...μέσα πολύ άνετο καθως δεν είχε overhead beans και φουλ στο μέταλλο........αρχίζει η τροχοδρόμηση.....και κλείνει η μπουκαπόρτα...αυτοματισμοί τρομεροί!! :D Αφού κάναμε backtracking ξεκινάμε την απογείωση..Αυτό είναι climb ratε!! όχι η φλωριά το 744 :lol: :lol: :lol:
Και γεμίζει η καμπίνα καπνούς! Τρομάζουν οι ισπανίδες γελάμε εμείς ..το air con λέει ότι είναι η άεροσυνοδός .... Δυστηχώς δεν φαίνεται ο καπνός αλλά φαίνεται η καμπίνα οπότε πάρτε για τη συλλογή σας . Aerogaviota AN 26
https://www.airliners.gr/community/album ... ic_id=1877

Αφού φτάσαμε στο ύψος πτήσης και κινούμαστε νοτιοανατολικά αρχίζει η αεροσυνοδός να προσφέρει καραμέλες , σφηνάκι καφέ και cola ...To τοπίο από κάτω μαγευτικό! Νησάκια θάλασσα,τρομερή βλάστηση..Πριν προλάβω να κάνω τίποτα αρχίζουμε την κάθοδο..μικροί όρμοι σε καλούν να κολυμπήσεις ..... Και....... Touchdown!
Αφού κάναμε backtracking όλο το διάδρομο φτάσαμε στη θέση μας . (Κόλπο για να φαίνεται μεγάλο το αεροδρόμιο :lol: ) Ανοίγει η μπουκαπόρτα.....βγάλτε τα διαβατήρια σας μας λέει η αεροσυνοδος .

Πάρτε και το Αντονοβ ......

https://www.airliners.gr/community/album ... ic_id=1878

Το αεροδρόμιο είναι μεγαλύτερο απο αυτό που φύγαμε απο την Αβάνα αλλά είναι τοοοοοοοσο γλυκό! Μάλλον πετάνε εκεί και η air transat και η skyservices ..Εκείνη τη μέρα δεν είδα τίποτα πάντως..εκτός απο Καναδούς ...To νησί δεν θυμίζει σε τίποτα κούβα αφού πουλάνε κανονικά coca cola και pringles :lol: :lol:

Ιδου το αεροδρόμιο -air side https://www.airliners.gr/community/album ... ic_id=1884

Απο εκεί με πούλμαν μας πήγαν κατευθείαν στη μαρίνα απο όπου έβγαλλα και αυτό το θορυβώδες κουνούπι!

https://www.airliners.gr/community/album ... ic_id=1892

Το ταξίδι της επιστροφής έγινε κατα τη διάρκεια του αγώνα ...ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ήξερα μόνο ότι είναι ότι κερδίζουμε.....Αφού παίρνουμε τα boarding passes περιμένουμε 1 ώρα τον έλεγχο διαβατηρίων...μιλάμε για τεράστια ουρά!! Μία κοπέλα λιποθυμά...χεχε ζώον ήταν ούτος ή αλλος :twisted: .... Εγώ είχα φουλ αγωνία γιατί το κινητό μου δεν έπιανε..και πεινούσα..ΠΟΛΥ!!! Αφού ΕΠΙΤΕΛΟΥ΅περνάμε τον έλεγχο τρέχω στο μαγαζί που έιχα δει οτι πουλούσε pringles...ήταν κλειστο :evil: Ψάχνω για τηλ.κάρτα αλλά πουθενά ..... Ήμουν τόσο νευριασμένος που δεν μπορείτε να φανταστείτε..γιαυτό απλά θα σας πω οτι το ταξίδι της επιστροφής ήταν ίδιο με το πήγαινε...........Πολυ ωραια εμπειρία και σας την συνιστω ανεπιφύλακτα ... :D [/url]

bravo re dimitri !!! para poli kalo to trip report :)

bow.gif

toast.gif