Ταξίδι επιστροφής λοιπόν.......
Μετά απο 10 μέρες σε αυτό το πολύ όμορφο νησί ήρθε και η ώρα της επιστροφής!!
Η πτήση ήταν προγραμματισμένη για τις 21.20 τοπική. Αποφασίσαμε να πάμε 3-4 ώρες πριν γιατί ούτως η αλλως δεν είχαμε τι να κάνουμε..Αφού όλοι μέρα αράζαμε στην πισίνα
κατεβαίνουμε ελαφρά ενδεδυμένοι με όλες τις βαλίτσες και πάμε να πάρουμε ταξί απο την πιάτσα του ξενοδοχείου.Αφού βρίσκουμε ένα ωραίο βαν κανονίζουμε και την τιμή έρχετε 1 ταρίφας και κάνει φασαρία.....Τι έγινε μη ρωτάτε,ισπανικά δεν ομιλώ. Αλλά απ ότι κατάλαβα του πήρε ο άλλος την σειρά ...Αφού συμφωνούμε να πάμε μαζί του τελικά αν και δεν θα ήταν και τόοοσο άνετα. Ο καιρός είναι τέλειος και η διαδρομή πολύ όμορφη-Καμμία σχέση με το σκοτάδι και την παρακμή που αντικρίσαμε όταν ήρθαμε . Με έπιασε και μία νοσταλγία ..αααααααχ . Αν και χαιρόμουν που θα γυρνούσαμε!
Παρένθεση : Η άφιξη μας ήταν προγραμματισμένη για τις 17.35 ώρα Ελλάδος.......Εγώ στις 8 έπρεπε να είμαι στο σταθμό Αττική γιατί ήθελα να πάω σε μία συναυλία...Δεν είχα αγχος για το αν θα προλάβω ή αν θα είμαι κουρασμένος ...αλλά τέλος πάντων θα καταλάβαιτε στη συνέχεια
Μετά απο 20 λεπτά διαδρομή σε λεωφόρους και τελευταία σε κάτι επαρχιακούς δρόμους το αεροδρόμιο ξεπροβάλει!!
https://www.airliners.gr/community/album ... ic_id=1879
Αφού μας αφήνει ο αξιαγάπητος ταρίφας πάμε για check in .Εκείνη τη στιγμή έφευγαν κάτι πτήσεις για Μιλάνο Μαδρίτη κτλπ με τεράααστιες ουρές .. Η AF όμως με 5 check in desks άδεια
Κάνουμε όλοι μαζί check in παίρνουμε τα πάσα κτλπ Και βγάζουμε φωτογραφία τον χώρο των αναχωρήσεων
https://www.airliners.gr/community/album ... ic_id=1880
Ωραίο αεροδρόμιο δεν μπορώ να πω!
Ακολούθως στηθήκαμε στην ουρά για να πληρώσουμε τον φόρο εξόδου απο τη χώρα (25 δολλάρια ) .Ο οποίος έχει μείνει ως ένα ωραίο σουβενιρ στο πίσω μέρος του εισιτηρίου (είναι ένα ωραίο αυτοκόλλητο

)
Στη συνέχεια πάλι περίμενε στην ουρά για το συνάλλαγμα..Με αυτά και μ αυτά η ώρα είχε περάσει και σε 2.5 ώρες φεύγαμε!! ..... και πάμε στον έλεγχο διαβατηρίων...................................
10 desks ανοιχτά καθόλου ουρά ωραία λέω.....2 άτομα και εγώ τρίτος συνολική διάρκεια 50 λεπτά

Αναρωτιόμουν τι τους έλεγε ο τύπος τοση ώρα αλλά μάλλον τα ίδια που είπε και σε μένα (Απλώς όμως για να περάσει η ώρα γιατί μάλλον το σύστημα που ήλεγχε το διαβατήριο και τη βίζα έκανε άαααααααααααααααααααααααααααααααπειρη ώρα ) Απο πού είσαι (Ε φίλε το λέει στο διαβατήριο ) ..Τι ήρθες να κάνεις ( να σκοτώσω τον Φιντέλ ) Που πήγες , Σου άρεσε κτλπ Σε πολυ αυστηρό ύφος όμως..ένας νεαρός κουβανός ο οποίος μόλις του ήρθε η έγκριση εγκάρδια μου ευχήθηκε καλό ταξίδι

Φαντάζομαι πως θα είναι γι αυτόν να βλέπει όοοοοοοολους αυτούς να φεύγουν και αυτός να μην μπορεί

.Ανοίγει η πόρτα ασφαλείας και περνάμε σε μία τεράααααααααααστια ουρά πάλι. Φανταστείτε...10 desks για τον έλεγχο των διαβατηρίων αλλά 1 ουρά για τον έλεγχο των χειραποσκευών .Εδώ είμαστε!! Οι υπάλληλοι να μην μιλάνε καθόλου αγγλικά,τουρίστες να ανοίγουν πίνακες τσάντες..Πως δεν με πήρε ο ύπνος...Τουλάχιστον δεν θα βαριόμασταν μέχρι να φύγει το αεροπλάνο!!
Η αίθουσα αναμονής είναι ένας συμπαθητικός τετράγωνος χώρος με airbridges γύρω γύρω και μαγαζιά. Είναι ενιαίος χώρος για όλες τις πτήσεις προς εξωτερικό . Το αεροπλάνο μας περιμένει ενώ στην είσοδο της πύλης σε πίνακα έχουν γράψει τα στοιχεία της πτήσης,διάρκεια ταινίες κτλπ.
Αφού τιμήσα τα κουβανέζικα pringles

και είδα τα αεροπλάνα που υπήρχαν στο τέρμιναλ (Pullmantour 742 για μαδρίτη,Cayman airways 732 για Cayman islands Air France 744 για παρίσι Air Europe 767 για μαδρίτη) άρχισε η επιβίβαση...Κόσμος δεν φαινόταν και αρκετός ωραία σκέφτηκα θα αράξουμε.
Το boarding γίνεται εξαιρετικά γρήγορα με 5 υπαλλήλους να ασχολούνται με αυτό . Οι θέσεις μας στο αεροσκάφος ήταν πίιιιιιιιιιιιιιισω πίσω στην ουρά. Φώτο κακής ποιότητας
https://www.airliners.gr/community/album ... ic_id=1881
Τουλάχιστον είχε PTVs !!!
Η αεροσυνοδός μας ήταν κούκλα πρόσχαρη τα πάντα!
Μπροστά μας κάθονταν κάτι #$%τουρκοι και πίσω μας κάτι ιταλοί .Χεχε σαν τον χάρτη..και στη μέση οι Έλληνες

Ο μπαμπάς Ιταλός πρέπει να είναι απο τους πιο ευτυχισμένους ανθρώπους στον κόσμο αφου το να διαλέξεις ανάμεσα στη γυναίκα του ή κάποια από τις 2 κόρες του (μην ανησυχείτε
στην ηλικία μου είναι!! ) είναι τρομακτικά δύσκολο!!βέβαια την ευτυχία του μπορεί να του την χαλούσε η πεθερά ή μητέρα του που ήταν μαζί

.
Στο κάθισμα μας περίμενε το amenity kit,κουβέρτα και μαξιλαράκι
Με συνοπτικές διαδικασίες push back είμαστε έτοιμη για απογείωση με 10 λεπτά καθυστέρηση!ωραία σκέφτομαι θα προλάβω στάνταρ και την συναυλία!!

Απογείωση !!!
Κατεύθυνση προς βερμούδα!! Η διάρκεια της πτήσης θα είναι 8.30 ώρες !!
Το κάθισμα αν και πολύ στενό ήταν πολύ βολικό καθώς πήγαινε πολύυυυ πίσω (και δεν σε ενοχλούσε όταν ο μπροστά έγερνε ) και το μαξιλαράκι έκανε πολύ καλή δουλειά!!! Είχα και διάδρομο οπότε δεν αντιμετώπισα σημαντικά προβλήματα! Άλλωστε η πτήση φαινόταν ότι θα πάει καλά απο την επιλογή ταινιών (VOD ) Garfield (που τρελαινόμουν να το δω στο σινεμά αλλά δεν έτυχε

) Princess Diary 2 ή όπως αλλιώς το λένε και My names bond,James bond ..tommorow never dies νομίζω !
Επίσης είχε διάφορα παιχνίδια καζίνο και ερωτηματολόγιο της AF.
H πανερμορφότατη μας έφερε το δείπνο που δεν θυμάμαι καν τι ήταν αλλά καλό πρέπει να ταν!!! Μετά απο μία ώρα ταξίδι και αφού πετάμε στα 33κ Πόδια με ταχύτητα 830-850 νομίζω χμ/ώρα αρχίζουν οι αναταράξεις..Αλλά μιλάμε για αρκετή ώρα.Τρόμαξα γιατί σκέφτηκα ότι αν είναι έτσι να πάει όλο το ταξίδι δεν θα κοιμηθώ...και τελείωσε και ο garfield :cry: Κράτησαν όμως μία ώρα περίπου αν και διαρκώς είχαμε πεντάλεπτα κουνήματος . Έκλεισαν τα φώτα και όλοι για ύπνο!ειλικρινά δεν κατάλαβα πως με πήρε ο ύπνος αλλά πρέπει να κοιμήθηκα για 2-2.5 ώρες!! Προσπάθησα να δω την πριγκίπισσα....τον James ...αλλά τίποτα!!
Ευτυχώς άρχισαν να ξυπνούν και οι φίλοι μου και μιλούσαμε για να περάσει η ώρα....Στις τουαλέτες πίσω υπήρχαν χυμοί και νερά !
Ξύπνησε και η ομορφούλα και άρχισε να περνά για να μας ρωτήσει αν θέλουμε τίποτα να πιούμε κτλπ .Γενικώς πέραν του ότι ήταν πολύ ωραία ήταν και αρκετά εξυπηρετική-Ούτε μία φορά δεν νευρίασε ούτε μια φορά δεν αρνήθηκε κάτι σε ότι και αν της ζήτησαν!
Νομίζω ότι έφεραν πρωινό.....το οποίο περιείχε και μούσλι το οποίο ήταν καλο?? Θα σας γελάσω

Έχω κενά μνήμης . Εκείνη τη στιγμή περνούσαμε νότια της Ιρλανδίας αλλά πολύ κοντα! Ο καιρός ήταν χάλια.....Ο Captain ξυπνά και μας λέει ότι σε λίγη ώρα θα μπαίναμε στον γαλλικό εναέριο χώρο και ότι στο παρίσι είχε -2 βαθμούς :shock: :shock:
Αφού ξεκινήσαμε την κάθοδο..και κατεβαίναμε και κατεβαίναμε και τα σύννεφα ήταν όλη την ώρα απο κάτω μας αποφάσισα να κοιμηθώ

Πριν προλάβει όμως να με πάρει ο ύπνος ακούω ένα γδούπο..Και..Προσγείωση!!! Με χιόνια ομίχλη και τρομακτικά χαμηλή νέφωση!!! Μετά απο αρκετή ώρα taxiing φτάσαμε στην πύλη μας. Στο αεροσκάφος μόλις μπήκαμε στον γαλλικό εναέριο χώρο έδινε πληρ. για άλλες πτήσεις για τους επιβάτες που θα συνέχιζαν το ταξίδι τους αλλά η Αθήνα πουθενα :cry:
Περιττό να αναφέρω ότι όλοι είμασταν ελαφρά ενδεδυμένοι και στο gate είχε γυάλινη αερογέφυρα και έκανε ΠΟΛΥ κρύο και έιχε και ουρά καθώς γινόταν ο πρώτος έλεγχος διαβατηρίων..Πριν καν πατήσεις στο αεροδρόμιο.Οι αστυνομικοί ήλεγχαν κυρίως την γνησιότητα των διαβατηρίων,κάτι το οποίο δημιουργούσε ουρά!! Αφού επιτέλους τελείωσε αυτό άρχισε το κυνήγι της τουαλέτας στο αεροδρόμιο

Δεν λεω ,ωραίο πρεπει να ήταν το φαγητό που μας έδωσαν στο αεροπλάνο,αλλά και πολύ ύπουλο........Δεν βρέθηκε οπότε είπαμε να περάσουμε τον έλεγχο των διαβατηρίων (μετά το baggage claim είναι αυτός...ας πούμε ) Περπάτημα περπάτημα περπάτημα τουαλέτα περπάτημα περπάτημα περπάτημα!! Και!!! Νέος έλεγχος διαβατηρίων και χειραποσκευών

Στις χειραποσκευές θεώρησαν τις ρακέτες της παραλίας "όπλο" και απαίτησαν απο φίλο μου να πάει να της στείλει ως αποσκευή . Η απάντηση του, μα ναι απο παρίσι πήγαμε την ίδια χειραποσκευή είχα και δεν μου είπαν τίποτα δεν φάνηκε να πείθει τους ελεγκτές .Ο καιρός ήταν χάλια όλες οι πτήσεις είχαν καθυστέρησει δηλωμένη εκτός απο την δική μας και τότε μπαίνουν ΄ψίλοι στα αυτιά μου!!
Καταρχας δεν υπήρχε χώρος πουθενά να κάτσεις!!! Πήγαμε να κάτσουμε στον χώρο τον καπνιστών (αν και δεν καπνίζουμε) αλλά ήταν ο θάνατος σε δωματιακί ......Και τότε γίνεται η ανακοίνωση..Η πτηση θα έχει καθυστέρηση σε μία ώρα θα σας πούμε τι θα γίνει! .....Αποφασίσαμε να κάτσουμε στο πάτωμα (μάρμαρο) στηριζόμενοι στη τζαμαρία ..ΚΑΚΗ ιδέα.Μετά απο μία ώρα ακολουθή νέα ανακοίνωση...Σε μία ώρα θα ξεκινήσει η επιβίβαση.Εγω σε εκείνο το σημείο νευρίασα πάρα πολύ γιατί έβλεπα την συναυλία να απομακρύνεται..και εντάξει ...ήταν όνειρο ζωης να δω αυτό το συγκρότημα :cry: .. Τότε άρχισα να λέω δυνατά ώστε να με ακούσουν όλοι οι και-καλά-σοβαροί-ευρωπαίοι-ελληνάρες " Ναι αλλά αν όλοι αυτοί εδώ πετούσαν με ολυμπιακή και είχε 2 ώρες καθυστέρηση θα τα είχαν κάνει όλα πο#@%να (Διεθνής λέξη ) αλλά τώρα κότες " (σε παράφραση του προέδρου-Θείου

) .Ειλικρινά ήταν απίστευτο πόσο ήσυχοι καθόντουσαν για Έλληνες και το τι θα έκαναν αν αυτό τους το έλεγε η Ο.Α .
Για να δείτε τι καιρό είχε στο παρισι έβγαλλα αυτή τη φώτο με έμφαση στο καιρο και δεξιά το Α321 με το οποίο θα γυρνούσαμε
https://www.airliners.gr/community/album ... ic_id=1894
Και μπαίνουμε.Ετρεμά με βλέπει η αεροσυνοδός,ψαρώνει της χαμογελάω γελάει και αυτή -απο που έρχεσε και είσαι τόσο απλα ντυμμένος...ΤΙ τις λες?? Μήπως έχετε κουβέρτα??

......ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ....ΚΑΙ ΜΑΣ ΜΙΛΑ Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ...ΚΑΙ ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ?????????????? ¨ωρα αναχώρησης 16.00 τοπική γιατί λόγω του καιρού όλες οι πτήσεις έχουν καθυστέρηση αλλά προσπαθεί να πάρει πιο γρήγορη έγκριση και καλά...Που σημαίνει ότι 1.30 θα είμαστε στο αεροπλάνο :? :? Εκείνη τη στιγμή όσα είχε κάνει η AF σε 3 σκέλη,τα γκρέμισε . Εντάξει να χιονίσει στην Αθήνα και να έχει τέτοια καθυστέρηση..αλλά πόσο σπανια έχει ομίχλη στο παρίσι???Το αεροπλάνο ήταν κατά 1/3 περίπου γεμάτο . Ιδού
https://www.airliners.gr/community/album ... ic_id=1895
Τελικά push back έγινε στην προκαθορισμένη με την καθυστέρηση ώρα..Με πρόχειρους υπολογισμούς έχανα την συναυλία ..είχα στραβώσει τόοοοοοοσο πολυ...Και μας ανακοινώνει και ο κυβερνήτης ότι η ώρα πτήσης θα είναι 3 ώρες.....Εεε τρέξτω τουλαχιστον λίγο!!!
Πάντως ομολογώ ότι αυτό που είδα ήταν απόκοσμο ...να κάνεις παράλληλα taxiing με ενα 77W της AF ..Δίπλα σχετικά ...Και μετά απο 50 μέτρα να χάνεται!!
Πολύ δυνατή απογείωση!!! Και πριν προλάβουν να κλείσουν οι τροχοί..Περάσαμε πάνω απο τα σύννεφα..¨Οχι δεν πηγαίναμε τόσο γρήγορα!! τα σύννεφα ήταν τόσο χαμηλά

Πορεία προς dijon νότια της ζυρίχης ,βενετία,παράλληλα των ακτών της κροατίας κ.ο.κ . Αν δεν είχα το άγχος της συναυλίας θα ήταν απο τις καλύτερες πτήσεις που έχω κάνει ...Μόνος μου μια σειρά !! Και πετούσαμε πολυ χαμηλά! Στις άλπεις δεν είχε όυτε συννεφάκι!! ¨ηταν και η ώρα που ο ήλιος ξεκινούσε να δυει...Τρομερό θέαμα!! Όσες φορές και να της δεις τις άλπεις ποτέ δεν σταματούν να σε εντυπωσιαζουν!! To φαγητό ήταν κοτόπουλο με ζυμαρικα αλλά αρκετά ωραίο!!! Ενώ μπορούσες να παραγγείλεις και σαμπάνια.
Βενετία φουλ φωτισμένη!!! Ονειρικο!!!

Όπως είπα πετούσαμε πολύ χαμηλα..και κάποια στιγμη φτάνουμε στην πάτρα....και ξεκινάμε...¨οταν φτάσαμε κάπου στην Ελευσίνα αρχίσαμε την κάθοδο..αλλά μιλάμε είμασταν πολύ χαμηλά!! Καθώς σε κάποιο σημείο ανακτοίσαμε ύψος !! Τρομοκρατήθηκα..Θα χάσω που θα χάσω τη συναυλία όχι και να μας σκοτώσει αυτός

Επιτέλους φτάσαμε ! Είδα τον υμηττό πάνω στον οποίο κατευθυνόμασταν!! ¨ΗΡΕΜΑ!! πάρτω λίγο δεξιά!! Με τα πολλά μας κατέβασε......Το τι κατέβαζα εγω μέσα μου ποτέ δεν θα το μάθετε!!
Μέχρι να περπατήσουμε στο baggage claim του hub μας και να ανοίξω το κινητό μου άρχισαν να έρχονται οι βαλίτσες!! και η δική μου ήταν τρίτη!!!

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ που συμβαίνει αυτό!! Η ώρα 8 παρα 10 και τρέξιμο προς τους ταρίφες ..Αφού μιλούσα στη μητέρα μου και τις έλεγα μπλα μπλα κατάλαβε ο ταξιτζης ότι βιάζομαι..ήταν και λίγο κάβουρας

και 8.15 ήμουν σπίτι μου .Αφού μου έιπε ότι πρώτη φορά στη ζωή του βλέπει τέτοια ώρα να έχει τόσο λίγη κίνηση στη κατεχάκη

Μην σας πολυλογώ ας είναι καλά το αττικό μετρό που πρόλαβα και τη συναυλια!!
Απο αυτό το ταξίδι η AF είναι η αγαπημένη μου εταιρία στην ευρώπη!! καλύτερη απο ΒΑ και όλους τους άλλους με τους οποίους έχω πετάξει.Το καλύτερο φαγητό ,αρκετά καλές αεροσυνοδοί ωραία αεροπλάνα,καλο το CDG κτλπ
Ζητώ συγγνώμη από εσας και τη φιλόλογο μου για τα ορθογραφικά λάθη
Ζητώ συγγνωμη για τον χρόνο που σας έφαγα άδικα

Για να σας το ξεπληρώσω πάρτε αυτή τη φώτο
Cuba???
https://www.airliners.gr/community/album ... ic_id=1896
SI!!