ATH-JFK-ATH Delta ή Olympic Y φυσικά που λεφτά για C

• Thread starter Thread starter cchalkia
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Petros_Olympic":mhem68fa said:
Προς Μπαρι,

Φιλη μου δεν ξερω για εσενα αλλα τα τελευταια 5 χρονια ο χρονος αναμονης της ΟΑ στο ΕΛ.ΒΕΝ εχει μειωθει αρκετα ,
.......ε οχι και "φιλη" :lol: :lol: ....
-προφανως δεν αναφερομουν σε καθυστερηση στην Ελλαδα, που τα πραγματα ειναι απλα, αλλα στην ΝΥ, που μπορει να περιμενεις και ολοκληρη μερα για να ερθει αλλο αεροσκαφος. και απο οτι θυμαμαι καθε καλοκαιρι καλως η κακως τετοια περιστατικα συμβαινουν.
-οι τιμες της ΟΑ ειναι οντως φθηνοτερες σε αρκετες περιοδους και για τους περισσοτερους απο εμας αυτος ο λογος θα ηταν αρκετος για επιλογη εταιριας! παντως η DELTA δινει και τιμες περι τα 800 ευρω σε μερικες περιπτωσεις, και φυσικα εχει και Skyteam miles (και φυσικα ενα υπερατλαντικο ταξιδι δινει ενα σεβαστο ποσο απο μιλια).
-αν συνεχιζεις εντος αμερικης εννοειται οτι δε συμφερει η ΟΑ, γιατι σε περιπτωση οποιασδηποτε καθυστερησης αν χασεις την ανταποκριση δεν προκειται κανενας να σε βαλει σε επομενη πτηση, οπως θα συνεβαινε αν πετας με DL, CO, η US
-δε νομιζω η συντηρηση των αεροσκαφων αμερικανικης εταιριας οπως η DELTA να ειναι "χειροτερο" η να υπολειπεται σε τιποτα αυτο της ΟΑ, μην τρελαθουμε κιολας. ουτε οτι ειναι καλο να τη συγκρινουμε με αυτη της Α3 η οποιοασδηποτε αλλης εταιριας. στα θεματα ααφαλειας οι σοβαρες εταιριες δεν παιζουν.
...εν κατακλειδι. αν πηγαινα NYC και εβρισκα φτηνο εισητηριο τοτε θα πηγαινα με ΟΑ. σε οποιοασδηποτε αλλη περιπτωση θα διαλεγα εταιρια που μου δινει την ανταποκριση που θελω, που με συμφερει η τιμη που δινει και που συνδιαζω μιλια, προσφορες και in flight entertainment. πολυ καλες περιπτωσεις για αμερικη ειναι AF/KLM, και μετα θεωρω BA και Lufthansa.

Αυτή τη στιγμή στο kayak η Delta μου βγαίνει γύρω στα 750 ενώ η ΟΑ γύρω στα 880. AF KLM είναι κοντά στο 1000αρικο και η πολυπόθητη LH 1300 περίπου. Πουτάνα λουφτχάνσα δίνεις και μίλια για aegean...

Γενικά πάντως το 763 δεν με τρελλαίνει σαν αεροπλάνο προτιμώ κατά πολύ το 343. Το IFE όμως παίζει πολύ μεγάλο ρόλο...

Ξέρει κανείς η DELTA τι IFE έχει...

Μάλλον με βλέπω να πηγαίνω για ΟΑ...

Εάν δεν καίγεσαι να πας JFK, μπορείς να πας και με Continental στο Newark (ίδια απόσταση από το κέντρο της Νέας Υόρκης). Πήγε ένας φίλος μου και έμεινε αρκετά ευχαριστημένος από την τιμή, το service και το IFE στο 767-400.

η Continental ειναι οντως η καλυτερη επιλογη απο τις 3 που παμε απ ευθειας, απο παρα πολλες αποψεις. το θεμα ειναι το Newark γιατι παρατηρουνται κι εκει πολλες καθυστερησεις, αλλα και το JFK δεν παει πισω, ενα χαος ειναι...το 767 της CO δεν το γνωριζω αλλα θεωρω οτι απο serice και IFE οτι ειναι σαφως καλυτερη απο ΟΑ και DL.

Τον Απρίλη πήγα με ΟΑ JFK και έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος.
Όπως είπε και ο Πέτρος, είναι μεγάλο ταξίδι και για εμένα ήταν πολύ ευχάριστο το γεγονώς ότι μπορύσες να μίλήσεις με το πλήρωμα, που και στις δύο πτήσεις ήταν όλοι ένας και ένας! :thx: Και δεν το κάναν από υποχρέωση, αλλά επειδή ήθελαν να μιλήσουν και βέβαια ήταν οι ώρες που δεν είχαν δουλειά.
Το IFE εντάξει, ψιλομέτριο, αλλά το είχα μόνιμα στο airshow οπότε δεν με πολυένοιαζε, άσε που είχα πιάσει και την κουβέντα με τις αεροσυνοδούς. Το pitch του κάθισματος ήταν αρκετά μεγάλο, και αν κάτσεις `και διάδρομο θα έχεις μια χαρά άνετο ταξίδι.
Το terminal της Ολυμπικακης εκεί είναι πράγματι πολύ προσιτό, αν και προτίμησα τις μετακινήσεις από και πρός το αεροδρόμιο με ταξί (50-55$ με το φιλοδώρημα).Καθυστερήσεις και στα δύο σκέλη υπήρχαν αλλά δεν ήταν κάτι που με προβλημάτισε και σίγουρα δεν ήταν πάνω από μισή ώρα!
Όσο για το αεροσκάφος, μιλάει το όνομά του για αυτό...Α343 baby :great:

:arrow: Τελειώνοντας το πιο σύντομο trip report του forum :oops: , προτείνω ΟΑ for the win!

Το JFK βολέυει γιατί είναι κοντά στο σπίτι που δεν είναι στο Manhattan. αν δεν είχα αυτό το άγχος με continental θα πήγαινα

Τέσπα ευχαριστώ για το ενδιαφέρον παίδες!!!

Αν κάποιος μπορεί να μάθει αν η DELTA έχει IFE PTV μόνο..

Επειδή και εγώ το είχα ψάξει για πολύ καιρό, τελικά και εγώ με ΟΑ έκλεισα για 12-26/7 ATH-JFK-ATH..
Εχεις ελληνικό πλήρωμα, προσωπική οθόνη, καλό αεροπλάνο, καλό φαγητό, είναι το φτηνότερο.. Δεν νομίζω οτι υπάρχει λόγος να κλείσεις με κάποια άλλη (εκτός και αν μαζεύεις μίλια σε κάποια από τις αμερικάνικες)

τα δρομολογια και της Delta αλλα και της Continental δινουν μιλια σε AF/KLM (Skyteam) οποτε για μερικους απο εμας ειναι πραγματικα θησαυρος!
παντως, αν η ΟΑ ειναι φθηνοτερη και εχει τελικο προορισμο τη Νεα Υορκη και μονο, τοτε δε συντρεχει λογος....
παντως αυτη η ομορφια, εμενα θα με εβαζε σε πολλους πειρασμους!!

Ξέρει κανένας αν η delta στα 763 της για αθήνα έχουν προσωπικές οθόνες?

Μια ερώτηση .

Ψάχνω για εισιτήριο με επιστροφή για Νέα Υόρκη για τον Ιούλιο ( κοντά στις 15 με 20 ) και παρατηρώ ότι οι τιμές της Ολυμπιακής είναι κοντά στα 775 με 800 ενώ της Delta πιο υψηλές κοντά στα 100 ή και πιο πάνω.

Δοκίμασα το εξής:'έψαξα για εισιτήρια με επιστροφή για JFK π.χ με αναχώρηση 6 μέρες από σήμερα και παρατηρώ ότι βγαίνουν καλύτερες τιμές.
Τελικά αν κλείσεις το εισιτήριο όσο πιο νωρίς μπορεί και να την πατήσεις

Με ενδιάμεσο σταθμό όπως π.χ Παρίσι CDG δίνει καλύτερες τιμές. Γιατί αυτό;