ATH-KRK-ATH.LOT LO605/606

• Thread starter Thread starter Luz
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

Luz

V.I.P.-Class-Member
Περιοχή
Περιστέρι
Website
www.luz.gr
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGAV
TWITTER
elspoterdeavion
Έπρεπε να πάω για 2 μόνο ημέρες στην Κρακοβία,και επέλεξα τις απευθείας πτήσεις της LOT LO606 για Κρακοβία και LO605 για Αθήνα,με τις βαρβαρες ώρες αναχώρησης 04:30 και άφιξης 03:30 αντίστοιχα.

ATH-KRK LO606
Φτάνω με το αμάξι στο αεροδρόμιο στις 02:15 και το παρκάρω στο ιδιωτικό πάρκινγκ που υπάρχει λίγα χλμ μακρύτερα και για 2 ημέρες θα πλήρων 15€ και ο χώρος είναι φυλασόμενος.Αμέσως με πάει στην είσοδο 1 της αίθουσας αναχωρήσεων αυτοκίνητο του πάρκινγκ.Μετά από λίγη ώρα αρχίζει το checkin και επιλέγω θέση 18Α,η οποία στο embraer 170 είναι τελευταία.Πάω στην πύλη Β22 όπου έρχεται λεωφορείο να μας πάει στο αεροπλάνο με νηολόγιο SP-LDH,στο οποίο έχουν στηθεί 2 σκάλες μία εμπρός και μία πίσω.Ανεβαίνω τελευταίος διότι ήθελα να βγάλω κάποιες φωτογραφίες και στην είσοδο είναι μία από τις 2 Πολωνέζες αεροσυνοδούς.Κάθομαι στη θέση η οποία είναι άνετη αλλά καμία σχέση δεν έχει με τις θέσεις των Boeing 737-NG/600 της MALEV οι οποίες ήταν πιο άνετες,αλλά σίγουρα τα α/φη δεν είναι συγκρίσιμα.Κλείνουν γρήγορα οι πόρτες και ξεκινάει το α/φος το...μακρύ ταξίδι για τομ 03L...Έκανε τόση ώρα να φτάσει που θα νόμιζε κάποιος ότι θα πάμε τροχοδρομόντας στην Κρακοβία!!!Κάποια στιγμή φτάνουμε στο σημείο κράτησης του 03L και αφού γίνεται τελευταίος έλεγχος των αερόφρενων και των flaps το πλήρωμα δίνει ισχύ στους κινητήρες και αποκτά ταχύτητα με εξαιρετική αίσθηση,και ξεκολλάει πολύ ομαλά.Ίσως η καλύτερη απογείωση που έχω κάνει.Αφού έχεις λίγες αναταράξεις πάνω από τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ραφήνας και Εύβοιας βγαίνει στο Αιγαίο και σβήνουν οι ενδείξεις για τις ζώνες.Μετά από λίγο αρχίζει και το σέρβις,κλασικά από μπροστά προς τα πίσω.Βρίσκω ευκαιρία να σηκωθώ για να φωτογραφίσω το εσωτερικό του Βραζιλιάνικού α/φους.Τι το ήθελα;Έρχεται η αεροσυνοδός "τσαμπουκαλεμένη" με ύφος λοχία των S.S και μου λέει "No pictures".Κάνω το λάθος να ρωτήσω "why". Και μου απαντάει "I said no pictures".Δεν ήθελα να δώσω συνέχεια και το σταμάτησα εκεί.Απαγορεύεται γενικά από κάποιο κανονισμό του ICAO η φωτογράφιση στα α/φη ή μόνο η LOT το απαγορεύει;Πάντως να σημειώσω ότι δε χρησιμοποίησα flash.Έρχεται το σαντουιτσάκι και οι χυμοί/καφέδες/αλκοολούχα και μετά από 2 ώρες πτήσης έρχεται η ώρα της προσγείωσης στον 25 διάδρομο.Φανταστική προσγείωση χωρίς ίχνος κουνήματος.Σταθμεύουμε σε ένα σημείο,και έρχεται το λεωφορείο να μας πάει στο σημείο που θα πάρουμε τις αποσκευές οι οποίες αργουν να εμφανιστούν.Κάποια στιγμή της πήρα και βγαίνω από το αεροδρόμιο να πάω στο κέντρο.

KRK-ATH.LO605

Η πτήση είναι προγραμματισμένη για τις 23:45,αλλά πάω στο αεροδρόμιο στις 21:00,άλλωστε είχα κάνει check out από το ξενοδοχείο και δεν είχα να κάνω και τίποτα στην πόλη με τη βαλίτσα στο χέρι.Για να πάω στο αεροδρόμιο πήρα το τραίνο,μιας και είμαι οπαδός του μέσου.Το προσωπικό πολύ ευγενικό.Φτάνω στο αεροδρόμιο και ρωτάω στις πληροφορίες που θα κάνω check in μιας και οι οθονες δείχνουν μόνο το gate.Μου λένε ότι θα ανοίξουν τα counters 14.15.16 στις 22:45.Φτάνει η ώρα και ταυτόχρονα και ένα μεγάλο γκρουπ Ελλήνων τουριστών ηλικίας >50 ετών όλοι οι οποίοι θυμίζουν μαθητές από πενταήμερη λόγω του θορύβου.Βλέπουν στον πίνακα το 6 αλλα δεν είδαν ότι αφορούσε το gate και μαζεύονται όλοι στο counter με το ίδιο νούμερο.Καλό αυτό για εμένα να πάω να πιάσω θέση που θέλω!Έτσι είμαι πρώτος στην σειρά και ζητάω 17Α για να μπορώ να δώσω κλίση στο κάθισμα.Μετά από λίγο πάω να περάσω τον έλεγχο ασφαλείας.Μπροστά μου και πίσω μου οι Έλληνες τουρίστες/φασαριόζοι.Στον έλεγχο είναι ένας γυμνασμένος αστυνομικός στην οθόνη και 2 κοπέλες η μία στην είσοδο που ζητάει να βγουν ζώνες κλπ και η άλλη μετά την πόρτα όπου κάνει σωματικό έλεγχο στις κυρίες μόνο (δυστυχώς διότι ήταν και ιδιαιτέρως εμφανίσιμη!!!).Για τους άντρες σηκώνεται ο αστυνομικός και φυσικά σταματάει η διαδικασία.Πάω να βγάλω τη ζώνη και ένας πίσω λέει "εγώ δε βγάζω τη ζώνη που να χτυπιούνται."Περνάω τον έλεγχο,και ο κύριος αρνείται να βγάλει τη ζώνη.Του λέει η αστυνομικός ορθά κοφτά "η βγάζεις τη ζώνη να περάσεις ή μένεις έξω από την πτήση".Οι επιλογές και οι μαγκιές τερματίζονται!Αφού κάθομαι κοντά στον έλεγχο,μια κυρια είχε τη φαεινή ιδέα να τραβήξει με την κάμερα πλάνα από τον έλεγχο.Τη βλέπουν οι αστυνομικοί και σταματάνε τον έλεγχο.Πάει ο άντρας αστυνομικός και της ζητάει ευγενικά να σβήσει τα πλάνα που αφορούν τον έλεγχο.Εκεί εμφανίζεται και κλασικός νεοΈλληνας από το γκρουπ και αρχίζει να φωνάζει στον αστυνομικό ότι δεν απαγορεύεται ότι έχει γυρίσει τον κόσμο και δεν του έχουν πει τίποτα,και απαιτεί από τον αστυνομικό να είναι ευγενικός,αλλά ο αστυνομικός ήταν ευγενικός αυτός όχι.Το συνεχίζει για κανά 10λεπτο και ο Πολωνός του παίρνει το διαβατήριο και του λέει ότι δε θα μπει στην πτήση.Τελικά του το επέστρεψε μετά από 10 λεπτά και αφού είχε σβηστεί η κασέτα της κυρίας.Ο άλλος έβριζε ακόμα στα Ελληνικά.Τα αγγλικά τα ξέχασε!!!Περνάει και το πλήρωμα από τον έλεγχο όπου οι αστυνομικοί ενημέρωσαν τον κυβερνήτη για το συμβάν και τον τσαμπουκαλή,ο οποίος τον κοίταξε λίγο περίεργα τον Έλληνα μάγκα..Μετά από λίγη ώρα ανοίγει και η πύλη εξόδου νούμερο 6 και μας περιμένει λεωφορείο για το αεροπλάνο,όπου ήταν το ίδιο με το οποίο πήγα!Μπαίνω πάλι τελευταίος και ρωτάω την αεροσυνοδό αν επιτρέπεται η φωτογράφιση στο α/φος,αυτή μου είπε "πρέπει να κλείσω την πόρτα" και απάντηση δεν μου έδωσε.Ο τσαμπουκαλής Έλληνας τσακώθηκε και με την αεροσυνοδό για το ντουλάπι!!!Μετά ευτυχώς κοιμήθηκε,αφού έβγαλε τα παπούτσια του πρώτα!!Στα της πτήσης...
Ξεκινάει το push back εκκίνηση κινητήρων,έλεγχος αερόφρενων και φλαπς και πορεία για τον 25 διάδρομο όπου μπαίνει με ταχύτητα και ρίχνει πολύ γκάζι στην τροχοδρόμηση.Ωραία απογείωση και ταχύτατη απόκτηση ύψους.Εντυπωσιακά γρήγορα ανεβαίνει.Μετά μας ενημερώνει ο κυβερνήτης ότι πετάγαμε στα 11500 πόδια με 724χαω και θα ακολουθούσαμε την πορεία Poland-Slovakia-Serbia-Makedonia,Greece.Ναι "Μακεδονία" αποκάλεσε τα Σκόπια.Με εκνεύρισε αφάνταστα...Έγινε και το σερβις και φτάσαμε στο σημείο για προσγείωση.Έκανε στροφή πάνω από τη Θάλασσα μάλλον στη Σαρωνίδα με ιδιαίτερα μεγάλη κλίση,και μόλις φτάναμε για προσγείωση στον 03R το κούνημα ήταν απίστευτο.Το α/φος "παλαντζάριζε" και παρατηρούσα πολλούς να σφίγγουν πόδια χέρια από το φόβο.Τελικά προσγειωθήκαμε και πήγαμε στο Stand όπου ήρθε το λεωφορείο.

Εντυπώσεις:
Α/φος:8/10.Καθαρό,άνετο,και ωραία πτήση.Δε μου άρεσε που είχε μονο 1 τουαλέτα και γινόταν ουρά.Αλλά δικαιολογείται λόγω μεγέθους.Τα wiglets επίσης διότι είχαν εκεί το φως πτήσης και η αναλαμπή είναι ενοχλητική
Εταιρεία:7/10.Οι βάρβαρες ώρες αναχώρησης άφιξης και το φαγητό της αφαιρούν πόντους
Πληρώματα:6/10.Οι αγενείς αεροσυνοδοί,ιδίως η πρώτη αλλά και η χθεσινή που απέφυγε να απαντήσει σε ερώτηση μου,καθώς επίσης και ο πιλότος που ανέφερε την FYROM ως "Makedonia" σε α/φος με Έλληνες που πάει στην Αθήνα αφαιρούν πόντους.

Κάποιες φωτογραφίες και την επίμαχη του εσωτερικού,το απόγευμα ή αύριο.

Αγαπητέ imagina ,γλαφυρότατη η περιγραφή του ταξιδίου σου . Τυχαίνει να κάνω συχνά αυτό το δρομολόγιο, μαζί με άλλα εσωτερικά στην Πολωνία, και έτσι όπωσ τα περιγράφεις είναι πολύ συχνά...

Αγαπητά μέλη όπως θα διαπιστώσατε, πέρα από 2 posts, όλη η υπόλοιπη συζήτηση είχε να κάνει με τη δυνατότητα φωτογράφησης μέσα στο αεροσκάφος.
Για άλλη μια φορά βέβαια κανείς δεν μπήκε στον κόπο να κάνει τη σχετική αναζήτηση μιας και το συγκεκριμένο θέμα έχει αναλυθεί σε ειδικό topic εκτενώς στο παρελθόν, και να συνεχίσει την όποια συζήτηση εκεί...

viewtopic.php?f=74&t=4596

Όλα τα σχετικά posts μεταφέρθηκαν εκεί...