Athens Airways Online Check-in

• Thread starter Thread starter gmmour
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Re: Online Check-in

Πίστεψέ με, για το business κοινό που θέλει να χτυπήσει η εταιρεία, που όπως λέει η ίδια θέλει να προσφέρει μία ποιοτική εμπειρία στους επιβάτες της, το check-in παίζει μεγάλο ρόλο! Όταν ο business επιβάτης δει ότι παρόλο που ταξιδεύει lightweight πρέπει να περάσει από το εκδοτήριο για να πάρει την κάρτα επιβίβασης, θα στραβώσει!

αυτα μόνο στην Ελλάδα.
γιατί ο bussiness είναι και η ψωνάρα επιβάτης καποιες φορές .

Online Check-in

Λάβε υπ' όψη σου ότι πολλοί επιβάτες χρησιμοποιούν πάρα πολλές φορές το ηλεκτρονικό check in για να γλυτώσουν χρόνο κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο.
Τουλάχιστον μία φορά το μήνα ανεβαίνω στη Θεσσαλονίκη το πρωί (για μια σύσκεψη στις 10:30) χρησιμοποιώντας κάποια πολύ πρωινή πτήση, είτε των ΟΑ είτε της Aegean. Το μεσημέρι επιστρέφω στην Αθήνα χρησιμοποιώντας πάλι μία από αυτές τις εταιρείες. Το μόνο που μεταφέρω κάθε φορά είναι ένας χαρτοφύλακας.
Χρησιμοποιώντας λοιπόν το ηλεκτρονικό check in γλυτώνω τουλάχιστον 45 λεπτά χρόνο, ο οποίος τα χαράματα είναι υπερπολύτιμος. Γλυτώνω και την ουρά του check in (η οποία στις πρωινές πτήσεις είναι τεράστια) καθώς και το dead line της μιας ώρας νωρίτερα στο αεροδρόμιο.
Αν η Athens Airways δεν εφαρμόσει ηλεκτρονικό check in, δεν πρόκειται να την προτιμήσω σε κανένα από αυτού του είδους τα ταξίδια.

Άρα λοιπόν, δεν είναι ψωνάρες αυτοί που θέλουν να αποφύγουν το (χωρίς λόγο) χάσιμο χρόνου στο αεροδρόμιο (είτε ταξιδεύουν bussiness, είτε economy).

βασικά τα είπαμε με πμ
αλλα και για να μην βγω ο εντελώς κακός της :D παρέας
εχω να πω :
το να κανει καποιος e check in δε σημαινει οτι είναι ψωναρα γιατί πολύ απλά μονο οι μπιζνες κλας δεν κλανουν ηλεκτρονικό τσεκ ιν αλλα και οι οικονομικοι επιβάτες.

επίσης δεν έχει καμία σχέση το ηλεκτρονικό τσεκ ιν απο τη σελίδα στο ιντερνετ απο το αν στο αεροδρομιο το τσεκ ιν γίνετε στο χέρι η στον υπολογιστή.
πολύ απλά μπορεί η υπηρεσία να παρεχετε απο το ιντερνετ απο την εταιρεία και στο αεροδρόμιο να γίνετε στο χέρι το τσεκ ιν γιγια διαφορουσ χι και ψι λόγους απλα το θέμα ξεκίνησε μάλλον λάθος

Εχω την αίσθηση ότι το check in με εκτυπωμένη λίστα είναι χαρακτηριστικό της swissport. Απόδειξη ότι έτσι γίνεται και στο "Καζαντζάκης" με με τις πτήσεις τις SkyExpress. Φυσικά στα αεροδρόμια που έχει το handling η ΟΑ (πχ Μυτιλήνη, Αραξος κλπ), αυτό είναι κανόνας.

η σουισπορτ δεν το εχει κανονα αυτο.
το πιο πιθανό είναι να το έχει κανόνα μόνο σε αυτές τις δυο εταιρείες .

Πάντως, εγώ δεν ξεκίνησα το θέμα ούτε για το χαρτί στο check-in του αεροδρομίου, ούτε για να πω ότι μόνο οι business κάνουν e-checkin. Προσωπικά, πάντα οικονομική πετάω (εκτός από υπερατλαντικά μερικές φορές για τον ύπνο) και πάντα κάνω ηλεκτρονικό check-in γιατί ανήκω στην απροσάρμωστη γενιά του internet που φοβάται την συναναστροφή με άλλους ανθρώπους και προτιμά να συναναστρέφεται κουμπάκια και οθόνες... χεχε...

Πάντως σε λίγες μέρες που θα πετάξω SKG-ATH θα προτιμήσω την ZF λόγω χαμηλότερης τιμής! Να σημειώσω, ότι αν θυμάμαι καλά, έτσι κι αλλιώς η ZF κλείνει το check-in στη μισή ώρα πριν (όσο οι άλλες εταιρείες έχουν το boarding) και το boarding το έχει στα 20 λεπτά, οπότε αν δεν θες να χάσεις χρόνο, δεν χάνεις! Πάντως για την ερχόμενη Πέμπτη που θέλω, ΟΑ και Α3 ξεκινούν με φθηνότερο ναύλο one way στα 60+ Ευρώ ενώ η ZF έχει με 48 Ευρώ και μάλιστα έχει αυτόν τον ναύλο
διαθέσιμο σε όλες της τις πτήσεις και όχι μόνο στις βραδινές όπως οι άλλες δύο.

Παρόλα αυτά, αν και το check-in μέσω internet δεν είναι και τόσο επιτακτικό λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της εταιρεία (μικρά αεροπλάνα, όχι ουρές, κλείσιμο counter στο μισάωρο), παρόλα αυτά είναι έλλειψη και το επισημαίνουμε ώστε να διορθωθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα!

Keep on the good work!

PS: Να δω κι εγώ πώς είναι τα Avro της Astra, έως τώρα τα Embraer που πέταξα για Θεσσαλονίκη ήταν μια χαρά!!!

Το Online check-in είναι πλέον διαθέσιμο δεν το χρησιμοποίησα να δω άμα δουλεύει κανονικά μέχρι το τελευταίο βήμα.

Καλησπέρα σε όλους
Εγώ πάντως σήμερα που πέταξα Θεσσαλονίκη Κέρκυρα ΜΕ ΖΦ 310 με την Athens Airways μπήκα στην ιστοσελίδα έκτες το βραδύ και έκανα κανονικά on line check-in άρα δείτε και εσείς λίγο ότι λειτουργεί κανονικά και ίσως η πληροφορεί μου σας είναι χρήσιμη

Λειτουργεί κανονικά το online check – in της Athens Airways