Athens-Nantes

hughes

Νέο μέλος (Tourist)
Εγγραφή
01/05/2013
Μηνύματα
3
Likes
0
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGTT
Καλησπέρα στο φόρουμ,

Πρόκειται να ταξιδέψω για Nantes τον Ιανουάριο. Ψάχνοντας εισητήρια για εκεί, παρατηρώ πως το σύστημα κρατήσεων τόσο από τις ίδιες αεροπορικές εταιρίες όσο και τα γνωστά ψαχτήρια, αδυνατούν να μου βρούν εισητήριο με φυσιολογικό χρόνο τρανσιτ και το αναμενόμενο κόστος.

Πιο συγκεκριμένα, έστω ότι αναχωρώ μια οποιαδήποτε καθημερινή μέρα του Ιανουαρίου, τα ψαχτήρια μου βγάζουν μέσω Άμστερνταμ ένα κόστος γύρω στα 930 ευρώ OW, με διάρκεια ταξιδιού πάνω από 24 ώρες. Αντιθέτως, εαν κλείσω εισητήρια για κάθε σκέλος ξεχωριστά (Αθήνα-Παρίσι-Ναντ με την air france συγκεκριμένα), τότε η διάρκεια ταξιδιού και το κόστος βρίσκονται σε φυσιολογικά επίπεδα. Μόνο που δεν θα έχω ενιαίο εισητήριο και θα πρέπει να ξανακάνω όλες τις διαδικασίες πριν την πτήση.

Άρα, ερωτώ τους ειδικούς του φόρουμ, υπάρχει περίπτωση να βγάλω εισητήριο με AF και να έχω έναν ενιαίο κωδικό κράτησης; Μπορεί δηλαδή ένας οποιοσδήποτε ταξιδιωτικός πράκτορας να επιληφθεί του θέματος;

Και τέλος, έστω ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα αυτή, το χρονικό περιθώριο των 2 ωρών επαρκεί για να παραλάβω αποσκευές, τσεκ ιν στη νέα πτήση και επιβίβαση σε αυτή; Ειδικά όταν έχω να κάνω με την οργάνωση και ποιότητα των γαλλικών αεροδρομίων όπως του CDG.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας :)
 
hughes τα 930 που βρίσκεις από την KLM είναι γιατί ψάχνεις o/w.

Στην θέση σου:

Α) Μπορείς να βρείς με Air Serbia+AF o/w γύρω στα 280Ε (αλλά 3 πτήσεις)
Β) Μπορείς να αγοράσεις return χωρίς να χρησιμοποιήσεις την επιστροφή με AF κ γύρω στα 320Ε
Γ) Μπορείς να πας απευθείας μέχρι Παρίσι και μετά να πάρεις τρένο/αυτοκίνητο (περίπου 4Ω) μέχρι την Νάντη.

Οι 2Ω είναι πολύ στριμωχτά αν σκεφτείς ότι πρέπει να δώσεις την αποσκευή 40 λεπτά νωρίτερα και την κακοκαιρία που πολύ πιθανόν να έχει τον Γενάρη με ότι καθυστερήσεις αυτό συνεπάγεται.
 
Από το CDG υπάρχουν τρένα απευθείας για Nantes.
Aν θυμάμαι καλά η διάρκεια της διαδρομής είναι γύρω στις 3 ώρες.
 
Ψάχνοντας στο Skyscanner αλλά και στο site της AF, βρήκα σε τυχαίες ημερομηνίες τον Ιανουάριο, πτήσεις είτε ATH-CDG-ATH και απευθείας σύνδεση CDG - Nantes με TGV (3 ώρες) είτε ATH-CDG-NTE-CDG-ATH με φυσιολογικό χρόνο ανταπόκρισης και κυρίως χωρίς να χρειαστεί να παραλάβεις αποσκευές και να τις ξαναπαραδώσεις στο drop-off, με τιμές από περίπου €260 (τρένο+αεροπλάνο) έως περίπου €340 (αεροπλάνο με ανταπόκριση στο CDG). Δοκίμασε τις ημερομηνίες που θέλεις και σίγουρα κάτι θα βρεις.

Δεν έχω καταλάβει βέβαια αν θέλεις εισιτήριο r/t ή o/w. Στο o/w αλλάζουν αρκετά οι τιμές.
 
Σας ευχαριστώ όλους για τις άμεσες απαντήσεις σας. Το εισιτήριο που θα κλείσω είναι OW διότι η ημερομηνία επιστροφής δεν είναι γνωστή ακόμα (πηγαίνω για σπουδές). To TGV θα το απορρίψω αναγκαστικά αφού τίθεται χρονικός περιορισμός άφιξης και κανένα δεν βολεύει στα ωράρια. Εντάξει, ταλαιπωρία λίγο αλλά μια φορά θα γίνει. :p

Οπότε απ' ότι φαίνεται θα καταλήξω στην γαλατάδικη (6:35) της AF και θα έχω 4 ώρες χρόνο μέχρι να ξαναμπώ στο 318 της AF για Nantes. Για την επιστροφή, θα έχω και το πλεονέκτημα της Aegean & Transavia που θα κάνουν απευθείας δρομολόγια από τον Απρίλιο και μετά.
 
Top