Aθήνα - Κatowice (Κρακοβία) με Wizzair

• Thread starter Thread starter ptiseisA
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

ptiseisA

Economy-Class-Member
Mόλις γύρισα από το ταξίδι μου στην Κρακοβία - βρίσκεται στην Πολωνία για όσους δεν το γνωρίζουν - και είπα να σας γράψω τις εντυπώσεις μου.

Πρώτ' απ'όλα να σας πω για την Wizzair. Τα αεροσκάφη σχεδόν καινούρια, δερμάτινα καθίσματα, οι αεροσυνοδοί πολύ εξυπηρετικοί. Όλα άψογα ! Κανένα μα κανένα παράπονο...

Όταν είπα σε φίλους μου ότι πάω στην Κρακοβία με κοιτούσαν παράξενα. Και όμως...πρόκειται ίσως για τον μεγαλύτερο ανερχόμενο τουριστικό προορισμό στην Ευρώπη...Να φανταστείτε ότι αυτή τη στιγμή πηγαίνουν στην Κρακοβία και στα γειτονικά αεροδρόμια 4 φτηνές αεροπορικές εταιρίες και από το καλοκαίρι θα πηγαίνουν 19 !!!

Το κακό από την Αθήνα είναι ότι η Wizzair έχει τη βάση της στο αεροδρόμιο του Κατοβίτσε και ειδικότερα, για να είμαστε πιο ακριβείς στο αεροδρόμιο του Πιρσοβίτσε !! Η Κρακοβία βρίσκεται 95 χλμ . μακριά !

Θα μου πείτε...μα πώς πήγες ως εκεί ...
Υπάρχουν δύο επιλογές
α. παίρνεις λεωφορείο της Wizzair και κάνεις γύρω στις 3 ώρες
β. παίρνεις TAXI - ΜΙΝΙ VAN - για την ακρίβεια και κάνεις γύρω στη μιάμιση ώρα.

εγώ προτίμησα τη δεύτερη επιλογή...το κόστος του ταξί για 95 χλμ. ??
Γύρω στα 15 ευρώ !!!!! και όμως !!

Συμπέρασμα πρώτο...Η Πολωνία έχει πολύ φτηνά ταξί !

Φτάνοντας στην Κρακοβία έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος από όλα. Από το ξενοδοχείο...η πόλη είναι ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ...ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΓΡΑΨΩ...πάρτε μια ιδέα στο http://www.krakow.pl/en/

φοβερή πόλη , η πιο μεγάλη μεσαιωνική πλατεία της ευρώπης,΄.

οπωσδήποτε να δείτε :
α. το κάστρο
β. τα ΑΛΑΤΟΡΥΧΕΙΑ (ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ)
γ. το Άουσβιτς... (εκτός αν δε θέλετε να σας πιάσει κατάθλιψη)

Αυτά στα γρήγορα για το ταξίδι μου...Έφυγα Σάββατο μεσημέρι και γύρισα στην Αθήνα την Τρίτη το μεσημέρι...
Η Wizzair απογειώθηκε και τις δύο φορές 5 λεπτά πριν !
Και προσοχή...το check - in κλείνει 40 λεπτά πριν !!

Όποιος έχει σκοπό να πραγματοποιήσει ένα τέτοιο ταξίδι στη διάθεσή του για λεπτομέρειες...Πραγματικά αξίζει ! (και δεν έχω πάει σε λίγα μέρη...έχω γυρίσει σχεδόν όλη την Ευρώπη !)

:laola:

χεχε μήπως θα ήθελες να ήσουν λίγο πιο αναλυτικός με τις πτήσεις σου??

Ερώτηση . Από πληρότητες οι πτήσεις σου πως ήταν? Θέλω πολύ να πετάξω με wizz!! Το livery αυτό με τρελένει :lol: Ποιός έρχετε μαζί παιδιά?? :lol:

Πληρότητα - ικανοποιητική...

Και στις δύο πτήσεις η πληρότητα έφτανε το 60-70%. Ίσως όμως να μην είναι και τόσο αντιπροσωπευτική η πληρότητα μια και ήταν το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Πάντως δε νομίζω να υπήρχαν άλλοι τουρίστες στην πτήση εκτός από την παρέα μου. Οι υπόλοιποι ήταν πολωνοί μετανάστες στην Ελλάδα...
Αααααα...και στην επιστροφή συνταξίδευα με τον Βαζέχα !!!!!

τιμή εισιτηρίου

Το εισιτήριο το πήρα 80EUR μετ' επιστροφής (μαζί με τους φόρους αεροδρομίου, , security tax κλπ.). Το είχα κλείσει λίγους μήνες πριν. Κατά καιρούς η wizzair βγάζει προσφορές με τόσο φτηνά εισιτήρια...μη βιαστείτε να κλείσετε εισιτήρια πάνω από 120EUR...

Μπράβο μπράβο!! Μακάρι να πάει καλά το δρομολόγιο!!

μία σημαντική λεπτομέρεια...

Ξέχασα να σας αναφέρω ότι από τα τέλη Μαρτίου η Wizzair σταματάει τις απευθείας πτήσεις με το Katowice, και θα κάνει τη διαδρομή μέσω της βάσης της, τη Βουδαπέστη . Στην ίδια τιμή όμως θα δίνονται τα εισιτήρια...

Άρα ίσως δεν ήταν και τόσο πετυχημένος προορισμός για να το κάνει Αθήνα - Βουδαπέστη - Katowice. Πρόκειται όμως για πτήση με άμεση ανταπόκριση...
Κάτι τέτοιο δύσκολο το συναντάς στις low cost ! Να όμως μία εταιρία που θα το εφαρμόσει με την Αθήνα ! :roll:

δρομολόγια

Έτσι θα γίνουν τα δρομολόγια από τέλη Μαρτίου...
(πτήσεις Πέμπτη, Σάββατο, Τρίτη)

19:20 Depart Athens
Through Budapest - Terminal 2B
22:00 Arrive Katowice

14:05 Depart Katowice
Through Budapest - Terminal 2B
18:40 Arrive Athens

Βασικά μερικές επιπλέον πληροφορίες δε θα έβλαπταν :wink: Δες και το ανάλογο θέμα ή άλλα trip reports και ίσως μπορείς να το κάνεις κανένα edit :wink:

Υ.Γ. Επίσης δεν είναι απαραίτητα τα απανωτά posts, αλλά έχεις τη δυνατότητα επεξεργασίας των δικών σου μηνυμάτων κάνοντας κλικ στο εικονίδιο «επεξεργασία»!

Xilia bravo sto report tou melous ptiseisA.Den epikedronetai aysthra se aeroporika 8emmata ,alla dinei kai plhrofories gia thn polh.Prwtotupo kai....wraio!

ευχαριστώ !

Ευχαριστώ Goldifish πολύ για τα καλά σου λόγια...
Για όποιον θέλει περισσότερες λεπτομέρειες είμαι στη διάθεσή του...
Aki, την επόμενη φορά θα προσπαθήσω να ακολουθήσω τις οδηγίες σου. Είμαι καινούριος στο forum γι' αυτό ζητώ συγχώρεση !! :D