Ατυχημα B738 της Ethiopian Airlines

• Thread starter Thread starter makedonas
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

makedonas

Concorde-Class-Member
Website
avianewsgr.blogspot.com
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
RUS
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
EDDM
Boeing 738 της Ethiopian Airlines κατεπεσε λιγο μετα την απογειωση απο το Μπεϊρουτ στην ανατολικη Μεσογειο θαλασσα. Δεν εχει διευκρινιστει ακομη ο αριθμος των επιβατων, απο 85 εως 92 λενε οι πρωτες πληροφοριες. Περιπου 50 ηταν Λιβανεζικης υπηκοοτητας. Πρωτες αναφορες αυτοπτων μαρτυρων μιλανε για μια "φλεγομενη μαζα" που ειδαν να πεφτει απο τον ουρανο. Με βαση το πτητικο πλανο της εταιρειας, εκεινη την ωρα υπηρχε πτηση (ET409) απο Μπεϊρουτ για Αντις Αμπεμπα. Στην ιστοσελιδα της δεν εχει ανακοινωσει ακομη κατι.

Δευτερο ατυχημα σε λιγοτερο απο 24 ωρες.. Αλλη μια ασχημη μερα για την αεροπορια.. :cry: R.I.P.

Περισσοτερα στο:
SKY
CNN
BBC

Η ειρωνεια ειναι οτι η εταιρεια πριν ακριβως 4 μερες ειχε ανακοινωσει την αγορα αλλων 10 Β737-800..

-UPDATE-

Προκειται για ενα Boeing 737-8BK, με στοιχεια ET-AMZ cn: 29646, το οποιο ηταν απο τις 08/12/2009 στον στολο της εταιρειας (πρωην G-CEJP).

Φαινεται να επιβεβαιωνεται αριθμος πτησης και το 92/92..

Δεν μπορώ να μην σχολιάσω αρνητικά στο δελτίου τύπου της Ethiopian τα εξής:
α)Είναι το πρώτο δελτίου τύπου μετά από το δυστύχημα και παραπάνω από το μισό είναι διαφήμιση ως προς τα βραβεία που κέρδισε! Για να χρυσώσει το χάπι στους συγγενείς των, προς το παρόν, αγνοουμένων? Απλά έλεος...
β)Δεν αναφέρει πουθενά τον τύπο τους αεροσκάφους.

Για να δούμε αν μετά το ατύχημα, θα κάνει αίτηση για τη Star Alliance (και αν θα γίνει δεκτή).

edit:

@christos-uoa : το About Ethiopian κομμάτι είναι fixed σε όλα τα δελτία τύπου (για όλες τις εταιρείες)

Γιατί να μην κάνει? Εδώ η Turkish ρίχνει ένα κάθε τέσσερα χρόνια και δεν ιδρώνει αυτί...

jerry":19ehubz0 said:
@christos-uoa : το About Ethiopian κομμάτι είναι fixed σε όλα τα δελτία τύπου (για όλες τις εταιρείες)

Φαίνεται ότι είναι fixed για όλες τις ανακοινώσεις τις Ethiopian αλλά τουλάχιστον όταν ανακοινώνεις δυστύχημα προσωπικά μου χτύπησε κάπως στο μάτι. Θα το προτιμούσα έτσι. Anyway το κακό είναι ότι δεν αλλάζει κάτι επί της ουσίας.
http://alphasite.airfrance.com/flig...-de-gaulle/press-releases/?L=1#communique2537

wow... πολύ άσχημο αυτό... και μάλλον οι ελπίδες πολύ λίγες. Κρίμα....

Εντωμεταξύ γράφουν (με επιφύλαξη τα όσα λέγαμε χθες για το πόσο ακριβή είναι αυτά τα αρχικά speculations) για πολύ κακό καιρό που μάλλον έπαιξε το ρόλο του...

-EDIT-

:5:

aakunz δεν θα κατσω να βρω κειμενα που οντως ειναι ετσι.. Αλλα οκ αν σας ενοχλησε ... (υγ: δε μετεφρασα το ονομα μιας ελληνικης πολης - αν προσεξες ελληνικες ανεφερες)

Ο Cross έχει δίκιο, όσο κι αν δε σου είναι ευχάριστο αυτό. Η Beyrut στα ελληνικά ονομάζεται Βηρυτός. Είναι σα να μετέφρασες ένα κείμενο για ένα περιστατικό σε ένα τουρκικό αεροδρόμιο και να λες Ιστάνμπουλ, Άνκαρα και Ίζμιρ αντί να χρησιμοποιείς τα αντίστοιχα ελληνικά τοπωνύμια.

-EDIT- (εγώ όμως δεν αφαιρώ την προηγούμενη δημοσιέυσή μου) Δε με πείραξε ότι αποκάλεσες Μπεϋρούτ τη Βηρυτό, ούτε μου κάνεις καμιά χάρη που δε θα κάτσεις να ανοίξεις βιβλία. Μου κακοφάνηκε ο τρόπος με τον οποίο απάντησες στο μέλος Cross. Ήταν πολύ εξυπνακίστικος, αν μου επιτρέπεις. Ξέρεις, όλοι κάνουμε λάθη και όταν δεν τα αναγνωρίζουμε τότε είναι που τα κάνουμε ακόμα μεγαλύτερα. Ελληνικά τοπωνύμια υπάρχουν και για "ελληνικές" και για "μη-ελληνικές πόλεις".

:5: εντελώς φιλικά κι από μένα :5: