Στο 0:14 φαινεται μια μεγαλη λαμψη, η οποια δεν πρεπει να εχει να κανει με το αεροσκαφος μιας και επεσε περιπου 3,5 λεπτα μετα την απογειωση (και το βιντεο εχει το ιδιο κομματι σε επαναληψη) ενω το ιδιο το αεροσκαφος εμφανιζεται λιγο πιο μετα, ενω μια αλλη, δυνατοτερη της πρωτης λαμψη εμφανιζεται στο 0:49.
Αυτο που προκαλει εντυπωση ειναι το ποσο φωτεινο φαινεται το αεροσκαφος οταν περναει. Στο 0:22 προς 0:23 μπαινει στο οπτικο πεδιο της καμερας και ειναι ορατο σα 2 λευκες κουκιδες οι οποιες αρχικα απεχουν μεταξυ τους και μετα πλησιαζουν. Σα να ηταν οι κινητηρες ηδη σε φωτια, τελος παντων ΠΟΛΥ φωτισμενο. Φαινεται καλυτερα οταν στη διαρκεια του βιντεο το κομματι επαναλαμβανεται αλλα με μεγενθυση.
Μην ξεχναμε επισης, οτι η καμερα δεν φαινεται να ειναι για νυχτερινες ληψεις (το μονο χαρακτηριστικο που φαινεται να εχει ειναι οτι κανει αναπαραγωγη σε real time και χωρις frame delay, δλδ 30fps), ειναι φατσα σε πηγη φωτος τοποθετημενη, αρα αναπαραγει παραποιημενες καποιες εικονες. Δηλαδη: στην εικονα κυριαρχει στο κεντρο ο δυνατος φωτισμος του αεροδρομιου. Αυτο εχει σαν αποτελεσμα ο,τι βρισκεται γυρω, να φαινεται πιο σκοτεινο και θαμπο. Ουτε καν τα κτιρια που ειναι μπροστα και αριστερα στην καμερα δεν διακρινονται καλα. (Θυμηθητε οτι την ημερα δεν βλεπουμε αστερια γιατι το φως του ηλιου ειναι πιο δυνατο απο αυτα!) Ετσι επρεπε να ειναι και ενα πολυ γρηγορα κινουμενο αντικειμενο, το οποιο δεν ειχε καν επανω του στραμμενο φωτισμο, ισα που να διακρινεται σε μια καμερα οχι υψηλης αναλυσης, μη εξειδικευμενης σε νυχτερινη ληψη (ολες οι καμερες τραβανε και τη νυχτα, η διαφορα ειναι ΤΙ τραβανε, απο αποψη ποιοτητας) Και ομως, το αεροσκαφος φαινεται σα φωτεινος κομητης!
Ναι, στην απογειωση ειναι παντα οι προβολεις του αεροσκαφους αναμενοι, αλλα λογικα δεν θα επρεπε να φαινονται οι προβολεις απο τη δεξια πλευρα του σκαφους μιας και αναμεσα σε αυτους και την καμερα ειναι το ιδιο το σκαφος που παρεμβαλλεται. Αν προσεξετε ακριβως στο σημειο οπου μπαινει το σκαφος στο frame της καμερας, φαινονται δυο πηγες φωτος. Ισως να ειναι η δεξια πλευρα, η οποια φαινεται λογω της γωνιας σε σχεση με την καμερα και να φαινεται γιατι το αεροσκαφος πηρε μια δεξια κλιση, ισως οχι (αυτο ειναι η μονη λογικη εξηγηση, αν πουμε οτι οι πηγες φωτος ειναι οι προβολεις).
Εγω τεινω να πω οτι δεν ειναι η δεξια πλευρα και οτι τουλαχιστον ο Νο. 1 κινητηρας ειχε πιασει φωτια λιγο πριν μπει στο οπτικο πεδιο το αεροσκαφος, με τους 2 κεραυνους να ακολουθουν.
Ισα που διακρινεται ο δευτερος κεραυνος, στην επαναληψη, με μεγενθυση της εικονας.
Μεχρι στιγμης δεν εχουν βρεθει τα μαυρα κουτια, που θα μπορουσαν να διαφωτισουν...
-EDIT-
Πριν κατακριθω απο καποιες κινητες εγκυκλοπαιδειες για τα λεγομενα μου σχετικα με την καμερα, να αναφερω οτι λογω της δουλειας μου εχω ασχοληθει με το θεμα της καμερας ως μεσο επιτηρησης, σε ο,τι αφορα την τεχνολογια της καμερας, θεση εγκαταστασης αλλα και την ποιοτητα εικονας σε συναρτηση με καποιους παραγοντες.