Ατυχήματα - συμβάντα της Turkish Airlines

• Thread starter Thread starter aas59
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Θυμάμαι την μετοχή της Τeamviewer που κατρακύλησε -16% με το που ανακοινώθηκε ότι θα είναι ο νέος χορηγός της φανέλας της Manchester United. Προφανώς γιατί οι μέτοχοι θεώρησαν ότι τα 65εκ που βγήκαν από το ταμείο, δεν θα γυρίσουν ποτέ. Kατι χορηγίες σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ γίνονται για άλλους λόγους και όσο και αν είναι εντυπωσιακά τα νούμερα της ΤΗΥ σε στόλο, να ευχόμαστε να μην (ξανα)γίνουμε ποτέ σαν τον μέσο Τούρκο που χρηματοδοτεί φαραωνικά σχέδια σε μια χώρα με 100% πληθωρισμό.

Τα υπόλοιπα με τα συμβάντα της εταιρείας είναι business as usual, αγγίζουν το όριο του τρολαρίσματος από τους Τούρκους και δεν μπορεί να είναι πάντα σύμπτωση. Έχετε ακούσει πιλότους της ΕΚ, της Air France ή της LH να κάνουν τα ίδια;

Προσπαθώ να αγιάσω, αλλά ο ιπτάμενος θίασος που λέγεται Τουρκ Χαβά Γιολαρι δεν με αφήνει.

Α330 της ΤΗΥ απογειώθηκε από το Βουκουρέστι από την δεξιά άκρη του διαδρόμου 26 και αφού έσπασε 10 runway edge lights και μία σήμανση τροχόδρομου απογειώθηκε κανονικότατα για Κωνσταντινούπολη.

Το αεροσκάφος έμεινε εκτός υπηρεσίας για 8 μέρες.
Το να είναι ταυτόχρονα δυο πιλότοι και κουφοί ( δεν άκουσαν κανέναν ήχο πρόσκρουσης;; ) και τυφλοί ( δεν έβλεπαν ότι δεν υπήρχε runway centreline; ) πρέπει να είναι από τα άγραφα ακόμα και για τα δεδομένα της ΤΗΥ...
Πριν 7 χρονια (εαν θυμαμαι καλα) που ο 26R στο ΟΤΡ ηταν κατα το ημισυ κλειστός, ειχαν παλι προσγειωθει και κανει overrun στο κλειστο του τμημα.

Αυτό μας είχε ξεφύγει:

Στο τσακ τον πρόλαβαν να μην απογειωθεί από τον τροχόδρομο...
Και μια αναπαράσταση του συμβάντος

Ένα θέμα που δεν θα βρεθείς πότε ...ποτέ δεν σκέφτεσαι να το ανοίξεις να το διαβάσεις...πραγματικά κάθε φορά που βλέπω στη λίστα με τα νέα μηνύματα τι ανοίγω να δω τι παπαριά κάναν πάλι οι πιλότοι της Turkish airlines.

Είναι κάτι που δεν το βαριέσαι ..θα μου τώρα κάποιος....φίλε μου πρόσεξε...η Turkish airlines έχει και Έλληνες πιλότους ...

Αυτά......

Όχι μόνο έχει πολλούς Έλληνες πιλότους αλλά τώρα τελευταία καμιά 10καριά Έλληνες πρώην πιλότοι ΟΑ άνοιξαν ένα ΚΑΠΗ εκεί για να τους εκπαιδεύουν και μάλιστα με προβληματικές συνθήκες. Νομίζω πως το επάγγελμα κάποιοι το έχουν ξεφτιλίσει. Βοήθειά μας και μακρυά από εμάς!!!

Ένα δυσάρεστο συμβάν συνέβη σήμερα καθώς ο κυβερνήτης της πτήσης TK204 έχασε τη ζωή του αιφνιδίως, καθώς η πτήση βρισκόταν πάνω από το Baffin Island στον ΒΑ Καναδά. Η πτήση εξετράπη και προσγειώθηκε στο JFK. RIP.

Και η ανάλυση στο FR24

Αναρωτιέμαι αν υπήρχε και τρίτος πιλότος μέσα ή ο συγκυβερνήτης έκανε μόνος του όλο το κομμάτι από τον Β. Καναδά μέχρι τη Νέα Υόρκη.

Το ερώτημα είναι γιατί πέταξε τρεις ώρες για να γυρίσει στην ΝΥ και δεν πήγε στο πλησιέστερο αεροδρόμιο.

Αυτό που γράφουν πολλοί στα σχόλια του FR24 στο Facebook είναι ότι δεν προσγειώθηκε αλλού κοντινότερα, μάλλον για λόγους clearance πολλών επιβατών για την είσοδο στον Καναδά ή π.χ στην Ισλανδία.

-THY πόσα ακόμα συμβάντα θα σου τύχουν ?
- Ναι
(RIP για τον πιλότο)

Εγώ αναρωτιέμαι πώς είναι δυνατόν (apparently, είναι) να έχει ένας άνθρωπος θανατηφόρο ασθένεια που τον σκοτώνει σε λίγη ώρα, σε ένα επάγγελμα που η υγεία εξετάζεται ενδελεχώς τόσο συχνά και τόσο αναλυτικά.

Δεν θέλω να κάνω εικασίες για την ποιότητα του ιατρικού έλεγχου στην ΤΗΥ (δεν έχω ιδέα ποια υπηρεσία ή αρχή το διενεργεί).