ATP Integrated - Σύγκριση 2 ελληνικών σχολών

• Thread starter Thread starter S1nio
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

S1nio

Νέο μέλος (Tourist)
Καλησπέρα σε όλα τα μέλη του φόρουμ,

Αυτό τον καιρό βρίσκομαι στην διαδικασία επιλογής σχολής για να ξεκινήσω το Integrated course την ερχόμενη άνοιξη. Εχω καταλήξει σε 2 σχολές στην Ελλάδα, τις οποίες επισκέφτηκα και από κοντά για να δω τις εγκαταστάσεις και το προσωπικό. Πριν καταλήξω σε μία απόφαση βέβαια, θα ήθελα να ρωτήσω και τις γνώμες των μελών εδώ (παλαιούς και μη), για το ποια σχολή θα επέλεγαν αν ξεκινούσαν από το μηδέν αυτή την στιγμή την εκπαίδευση του πιλότου στην Ελλάδα. Παρακαλώ feel free να σχολιάσετε οτιδήποτε αρνητικό / θετικό σας έρχεται στο νου, τυχόν προβλήματα/καθυστερήσεις και την αιτία αυτών ή οτιδήποτε επιπλέον θα θέλατε να αναφέρετε ή να συμβουλεύσετε κάποιον για τις παρακάτω 2 σχολές.

Σημειώστε ότι το κόστος είναι ο τελευταίος παράγοντας που σκέφτομαι (παρόλο που υπάρχει σημαντική διαφορά της τάξης των 13Κ στο κόστος των 2 σχολών), καθώς θέλω να εστιάσω περισσότερο στην ποιότητα της σχολής / εκπαίδευσης.

Οι σχολές που έχω καταλήξει είναι:

Global Aviation.
Egnatia Aviation.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Και οι δυο σχολές είναι καλές. Αν ήταν να επιλέξω θα διάλεγα Εγνατία καθαρά από θέμα αεροδρομίου το οποίο νομίζω είναι αρκετά πιο φιλικό για εκπαίδευση. Εκπαίδευση μέσα στην Αθήνα νομίζω είναι λίγο ταλαιπωρία.

Το μεγαλύτερο θετικό που βλέπω στην Egnatia είναι το πριβέ αεροδρόμιο κατά τη γνώμη μου. Τα Μέγαρα δεν παλεύονται από άποψη καθυστερύσεων και ακυρώσεων.

Ωστόσο αν ξεκίναγα πάλι από το μηδέν δε θα έδινα 13κ έξτρα για το ίδιο χαρτί. Είναι σχεδόν τα χρήματα που κοστίζει ο τύπος σε Ελληνική αεροπορική. Από άποψη εκπαίδευσης και οι δύο σχολές είναι αξιόλογες.

Ούτε και ο Αμυγδαλεωνας είναι πολύ φιλικός για πτήσεις….

Να ρωτήσω γιατί?
Post automatically merged:

Επίσης να αναφέρω αναφορικά με τα σχόλια περί αεροδρομίου, πως η Global ανέφερε ότι σιγά σιγά μεταφέρει κάποιες από τις πτητικές δραστηριότητες της στο νέο τους αεροδρόμιο στην Κωπαίδα Λιβαδειάς. Φαντάζομαι αυτό λύνει και τα προβλήματα των καθυστερήσεων που αναφέρθηκαν για το αεροδρόμιο των Μεγάρων.

Last edited by a moderator:
Καλησπέρα επαναφέρω το θέμα και ήθελα να ρωτήσω αν οι αεροπορικές έχουν προτίμηση σε κάποια από τις δυο;!

Καλησπέρα σε όλα τα μέλη του φόρουμ,

Αυτό τον καιρό βρίσκομαι στην διαδικασία επιλογής σχολής για να ξεκινήσω το Integrated course την ερχόμενη άνοιξη. Εχω καταλήξει σε 2 σχολές στην Ελλάδα, τις οποίες επισκέφτηκα και από κοντά για να δω τις εγκαταστάσεις και το προσωπικό. Πριν καταλήξω σε μία απόφαση βέβαια, θα ήθελα να ρωτήσω και τις γνώμες των μελών εδώ (παλαιούς και μη), για το ποια σχολή θα επέλεγαν αν ξεκινούσαν από το μηδέν αυτή την στιγμή την εκπαίδευση του πιλότου στην Ελλάδα. Παρακαλώ feel free να σχολιάσετε οτιδήποτε αρνητικό / θετικό σας έρχεται στο νου, τυχόν προβλήματα/καθυστερήσεις και την αιτία αυτών ή οτιδήποτε επιπλέον θα θέλατε να αναφέρετε ή να συμβουλεύσετε κάποιον για τις παρακάτω 2 σχολές.

Σημειώστε ότι το κόστος είναι ο τελευταίος παράγοντας που σκέφτομαι (παρόλο που υπάρχει σημαντική διαφορά της τάξης των 13Κ στο κόστος των 2 σχολών), καθώς θέλω να εστιάσω περισσότερο στην ποιότητα της σχολής / εκπαίδευσης.

Οι σχολές που έχω καταλήξει είναι:

Global Aviation.
Egnatia Aviation.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Μηπωs μπορειs να αναφερειs το συνολικο κοστοs τηs EGNATIA AVIATION? H KAI THΣ GLOBAL

Της γκλομπαλ είναι 62k. Το γράφει στη σελίδα τους. Άρα της Εγνατιας μάλλον 75k.

Last edited by a moderator:
Αγαπητέ satland, εκτιμώ ότι θα πρέπει να είσαι τουλάχιστον Μαθητής Λυκείου για να ενδιαφέρεσαι να ακολουθήσεις σπουδές επαγγελματία Πιλότου, ως εκ τούτου θα έπρεπε να κατανοείς κάποιες ορολογίες και/ή έννοιες, όπως π.χ τι σημαίνει το λατινικό μικρό k που ρωτάς ( χιλιάδες )

Πέραν όμως αυτού σε συμβουλεύω πρώτον να έρθεις σε προσωπική επαφή με τις Αεροπορικές Ακαδημίες που αναφέρεις, για να μάθεις ακριβώς το κόστος των σπουδών ATPL και δεύτερον να έρθεις σε επαφή με την Aegean Airlines για να μάθεις αρκετές χρήσιμες πληροφορίες για τα Προγράμματα Υποτροφιών, μέρος του κόστους των οποίων χρηματοδοτεί κλπ, αντί να πελαγοδρομείς ρωτώντας αποδώ κι αποκεί!

Πρωτα απο απο γιατι θα πρεπει να γνωριζω το τι σημαινει το λατινικο k ? Το forum που γραφειs εσυ και εγω και κατι εκατονταδεs φιλοι που παρακολουθουν εγεινε για να βγαλει απο πολλα ερωτηματα παιδια που τουs αρεσει η αγαπουν την αεροπορια

Ειμαι πατεραs ενοs παιδιου που τον ενδιαφερει το συγκεκριμενο επαγγελμα και οταν θα φτασει ηλικιακα για να προχωρησει τοτε θα παμε στα OPEN DAY των σχολων που εχουμε επιλεξει.

Απο εκει και περα βλεπω απο ορισμενουs να αντιμετωπιζουν τιs αποριεs - ερωτησειs με αρκετη ειρωνια (οπωs δυστυχωs στα περισσοτερα site ετσι και εδω) .

Δυστυχωs εδω μεσα καθε αλλο παρα πληροφοριεs μπορουν να δωσουν καποιοι ακομη και αν ειναι διαχειριστεs (δεν το γνωριζω) παρα μονο ειρωνια και οχι πληροφοριεs

Σε καθε περιπτωση ευχαριστω ακομη και για αυτα τα οχι θετικα σχολια που κανετε.