ATR-42

• Thread starter Thread starter geminiathboy
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Α, έτσι είναι οι θέσεις 1E και 1F και στο dashάκι της Medavia που έχει κάνει wet lease η Athens! Συγκεκριμένα, οι θέσεις είναι ανάποδα, με πίσω τους τον τοίχο της τουαλέττας και μπροστά τους φάτσα τις 1C και 1D! Από δίπλα ακριβώς είναι η θέση του φροντιστή και η πόρτα! Στην πτήση που ήμουν εγώ δεν τις είχαν δώσει πάντως παρόλο που το α/φ ήταν γεμάτο!

Πέταξα τον περασμένο Ιούλιο με ένα απ'τα νοικιασμένα λιθουανέζικα (το LY-DOT συγκεκριμένα). Παραδόξως μέσα στα safety cards έγραφε danish air transport. Ήμουν, λοιπόν, τελευταίος στο check-in κι επειδή δεν έφταναν οι θέσεις με έβαλαν στη μπροστινή θέση της αεροσυνοδού (αρχικά μου είχαν πει jumpseat κι ενθουσιάστηκα άδικα :wall: ) που είναι πάνω στην πόρτα για το πιλοτήριο και βλέπει φάτσα όλη την καμπίνα με τους επιβάτες (θέαμα έγινα! :oops: ). Εκεί λοιπόν δεν ένιωσα τίποτα απ'αυτά που περιγράφεις κι απλά έσκαγα όπως κι οι υπόλοιποι επιβάτες γιατί ο κλιματισμός του αεροσκάφους προορίζεται προφανώς για τα κλίματα της βαλτικής :x κι επίσης μ'ενόχλησε αρκετά η καρέκλα η οποία δεν μένει και πολύ σταθερή πάνω στις ράγες αφότου την ξεδιπλώσεις.

Υ.Γ.: Ξέρει κανείς τί είναι αυτό το μεταλλικό κομμάτι που προεξέχει στην άτρακτο μπροστά απ'το φτερό; Μήπως έχει να κάνει με την έλικα; γιατί βρίσκεται ακριβώς δίπλα της.
http://www.airliners.net/photo/Antr...25741/L/&sid=246ad7d9d0bf4be15e00178cb8305828

Αυτό έχει γίνει και στο άλλο λιθουανέζικο LY-ARI όταν γνώστος επέστρεφε από Λέρο για Αθήνα.Όλοι οι επιβάτες παραπονιούναταν για την έλλειψη κλιματισμού .
Τι να κάνουμε όμως ;... :wall:
Αλήθεια σε τι δρομολόγιο ταξίδευες;

Ρόδο-Κάρπαθο
Μία γιαγιούλα μάλιστα η οποία σύμφωνα με την κόρη της είχε προβλήματα υγείας δεν την πάλευε κι η κόρη της παραπονέθηκε σε 'μένα που σηκώθηκα για να πάρω κάτι από την τσάντα μου γιατί με πέρασε για φροντιστή! :P Τελικά τα είπαν στην αεροσυνοδό, μάταια όμως γιατί δεν καταλάβαινε γρι ελληνικά. Δεν είχε ειπωθεί κάπου ότι στις άγονες το πλήρωμα πρέπει να μιλάει ελληνικά;;;

Το θέμα μας είναι τα ATR42 των ΟΑ και όχι τα νοικιάρικα! Τέλος off topic λοιπόν.

Άλλο θέλω να πω... σε κάποιο thread είχε ειπωθεί ότι κανονικά οι άγονες γραμμές υποχρεωτικά εξυπηρετούνται με ελληνικά πληρώματα καμπίνας. Αν είναι έτσι πως επιτρέπεται στις ΟΑ να μισθώνει με ACMI αεροσκάφη για τις άγονες γραμμές. Άσε που δεν ενημερώσαν κανέναν ούτε καν στο αεροδρόμιο!

Τέλως πάντων, απ'ότι καταλαβαίνω εσύ παραμένεις πιστός στις ΟΑ, όμως δεν μπορώ να συμφωνήσω μαζί σου. Σ'αυτά τα δρομολόγια οι ΟΑ δεν προτιμούνται... απλά δεν υπάρχει άλλη αεροπορική που τα εξυπηρετεί. Και γενικά δεν μπορούμε να μιλάμε καν για εμπιστοσύνη αφού το αν θα πετάξεις με αεροπλάνο των ΟΑ στα περισσότερα δρομολόγια τους είναι πλέον 50-50! Το όνομα της εταιρίας είχε ήδη κλονιστεί από χρόνια και πλέον έχει γίνει συνώνυμο της ταλαιπωρίας για το επιβατικό κοινό. Ελπίζω να είναι αναστρέψιμη για τη νέα εταιρία η κατάσταση.

Αφού βγήκαμε αρκετά off-topic, ξέρει κανείς για εκείνο που ρώτησα για τα ATR;

Άντε, το ξανακάνω quote...
Επισημαίνεται ότι, λόγω της ιδιαιτερότητας των αεροπορικών συνδέσεων, οι αερομεταφορείς θα πρέπει να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι το προσωπικό θαλάμου επιβατών, που θα εξυπηρετεί τους επιβάτες στις ανωτέρω συνδέσεις, ομιλεί και κατανοεί την ελληνική γλώσσα.

Χωρίς να είμαι 100% σίγουρος, έχω την εντύπωση ότι ο όρος αυτός μπήκε για πρώτη φορά στον τρέχων διαγωνισμό-αφού αλλιώς θα γινόταν του wet lease το σιδηρούν κιγκλίδωμα...

Για τα ATR της πΟΑ, γνωρίζουμε την μοίρα τους? Γιατί αν είναι να καταλήξουν για scrap έναντι γελοίων ποσών, θα ήταν πολύ καλύτερο να δωριστούν στα μικρά Α/Δ που εξυπηρετούνταν, ως εκθέματα 8) (με τα χρώματα της πΟΑ εννοείται :great: )...

OA701":1ldzj3nh said:
αν είναι να καταλήξουν για scrap έναντι γελοίων ποσών, θα ήταν πολύ καλύτερο να δωριστούν

Δεν μπορώ να φανταστώ εταιρεία που είναι σε εκκαθάριση να "χαρίζει" μερικά εκατομμύρια Ευρώ !!!
Γιατί σε αυτά τα ύψη φτάνουν τα "γελοία ποσά" που αναφέρεις...........

Δίκιο έχεις, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι χρόνια τώρα η Ολυμπιακή έχει δυστυχώς τη χείριστη οικονομική διαχείριση...πόσω μάλλον τώρα που πάει για εκκαθάριση, σιγά μη νοιαστούν οι διοικούντες για να γλυτώσουν τα μερικά εκατομμύρια ευρώ...

Θα νοιαστουν....Θα νοιαστουν....

Τοσες μιζες μπορουν να παρουν!Ελλαδισταν ειμαστε..... :wall: