ATR και συμπιεζόμενη καμπίνα

• Thread starter Thread starter George
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

George

V.I.P.-Class-Member
Είχα καιρό να πετάξω με ATR και πρόσφατα έπεσε στα χέρια μου μια safety card από ATR42/72 των ΟΑ. Πάντα ήξερα ότι τα ATaRi έχουν συμπιεζόμενη καμπίνα και θυμόμουν ότι στην επίδειξη ασφαλείας μάς έδειχναν και τη χρήση μάσκας οξυγόνου. Στη safety, όμως, δεν υπάρχει πουθενά αναφορά σε μάσκες!

Τι ακριβώς συμβαίνει; Θυμάμαι κάτι λάθος; :idea:

Μαλλον δεν θυμασαι κατι καλα ,εψαξα και σε παλια safety cards αλλα δεν βρηκα κατι σχετικο με μασκες (και τυχαια την Παρασκευη που γυρναγα απο Ναξο με 42αρι κοιταζα να δω αν εχει μασκες ,η εστω προβλεψη με τα γνωστα ντουλαπακια που ανοιγουν σε emergency για να πεσουν οι μασκες αλλα τιποτε).

Φαντάζομαι, George, ότι θυμάσαι την επίδειξη των ΟΑ γενικώς κι όχι των ATR των ΟΑ ειδικώς, καθότι στα ATR δεν γίνεται επίδειξη της μάσκας οξυγόνου.

Cross":1jprry4q said:
Φαντάζομαι, George, ότι θυμάσαι την επίδειξη των ΟΑ γενικώς κι όχι των ATR των ΟΑ ειδικώς, καθότι στα ATR δεν γίνεται επίδειξη της μάσκας οξυγόνου.

Ναι ναι, έτσι είναι. Μόλις σήμερα έκανα μία πτήση με ATR OA και όντως δεν υπάρχει αναφορά σε μάσκες. Ξεκινάει με το σωσίβιο και συνεχίζει με τη ζώνη.

Loipon o sygekrimenos typos kathos kai ta perisotera turboprop ths kathgorias tou petane mexri to FL250 kai den xreiazetai na exoun maskes oxygonou gia tous epivates dioti se tetoia FL ftaneis poly grhgora ena safe level me emergency kathodo ;)

Από το ψάξιμο που έκανα κι εγώ έμαθα αυτό που γράφει και ο mike69, με τη μόνη διαφορά ότι στο ATR υπάρχουν κάποιες μάσκες οξυγόνου, αλλά όχι για όλους. Βρίσκονται στη διάθεση του πληρώματος καμπίνας για να τις δώσουν σε όποιον επιβάτη τις χρειαστεί και, τουλάχιστον στην Αμερική βάσει κανονισμών της FAA, καλύπτουν σε αριθμό το 30% νομίζω του max αριθμού επιβατών.

Τώρα, αν υπάρχει και κάποιος πιο ειδικός από μένα να μας τα επιβεβαιώσει όλα αυτά, ακόμα καλύτερα.

Swsta..analoga me ton arithmo thesewn tou kathe typou exeis kai ton analogo arithmo fialwn oxygonou..h xrhsh tou einai pio poly bohthitikh (an p.x. kapoios epivaths exei anagh apo oxygono) para gia thema aposybieshs..bebaia se periptwsh aposybieshs borei na xrhshmopoihthei afou to aeroplano exei ftasei se safe level kai kapoios epivaths xreiazetai parapanw oxygono..