Ατυχήματα - συμβάντα της Turkish Airlines

  • Thread starter aas59
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Μεθυσμένος πιλότος της ινδονησιακής Batik Air, που ταξίδευε ως επιβάτης από Κωνσταντινούπολη προς Τζακάρτα, επιτίθεται και δαγκώνει μέλος τους πληρώματος της πτήσης ΤΚ56, με αποτέλεσμα να γίνει αναγκαστική προσγείωση στο Medan. Η Batik επιβεβαιώνει την ιδιότητα του εργαζομένου και προσθέτει ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν αντανακλούν την εταιρική κουλτούρα της...

Passenger Bites Flight Attendant's Finger On Turkish Airlines Flight

Batik - ΤΗΥ: σημειώσατε X
 
3 περιστατικά τους τελευταίους 5 μήνες επιβεβαιώνουν ότι ο συνδυασμός ΤΗΥ - Β737 - προσγείωση συνεχίζει να είναι προβληματικός....:(

Pod strike: The Aviation Herald

Burst tyre: The Aviation Herald

Burst tyre: The Aviation Herald
 
Στη Σιγκαπούρη μπορούν να σε πετάξουν έξω από το λεωφορείο ή το μετρό, εάν έχεις στην κατοχή σου ντούριαν.
 
Θαυμάστε σαΐνια πιλότους στο ακόλουθο συμβάν.

Πηγή: Avherald The Aviation Herald
Μετάφραση: Google.

«Ένα Airbus A330-300 της THY Turkish Airlines, με νηολόγιο TC-JNT που εκτελούσε την πτήση TK-43 από το Γιοχάνεσμπουργκ (Νότια Αφρική) στην Κωνσταντινούπολη (Τουρκία), είχε άδεια για είσοδο ( line up ) στον διάδρομο 21L πίσω από ένα αναχωρούν A380-800 όταν το πλήρωμα του A380 ανέφερε σύντομα μετά την αναχώρηση ότι είχαν χτυπήσει κάτι στον διάδρομο. Ο Πύργος πρόσφερε επιθεώρηση διαδρόμου στην TK-43, το πλήρωμα ωστόσο αρνήθηκε και άρχισε την απογείωση αλλά στη συνέχεια χρειάστηκε να απορρίψει την απογείωση. Το πλήρωμα ενημέρωσε ότι χρειαζόταν τεχνική επιθεώρηση. Το αεροσκάφος επέστρεψε στην πίστα.

Το αεροσκάφος μπόρεσε να αναχωρήσει περίπου 6 ώρες αργότερα και έφτασε στην Κωνσταντινούπολη με καθυστέρηση 6,5 ωρών.

Η προηγούμενη αναχώρηση, η British Airways Airbus A380-800 με εγγραφή G-XLEB εκτελούσε την πτήση BA-56 από το Γιοχάνεσμπουργκ προς το Λονδίνο Χίθροου, (Ηνωμένο Βασίλειο), συνέχισε προς το Χίθροου του Λονδίνου.»


Φυσικά, και το Α380 της ΒΑ αναφέρει ότι χτύπησε κάτι αλλά συνεχίζει κανονικά για Λονδίνο… :wall:
 
Φυσικά, και το Α380 της ΒΑ αναφέρει ότι χτύπησε κάτι αλλά συνεχίζει κανονικά για Λονδίνο… :wall:
Για το αεροπλανο της BA εφόσον δεν επιρρέασε καποιο σύστημα, δεν ειχαν κάποια ένδειξη για abnormality ,αξιολογήσαν τη κατάσταση και δεν ειχαν κάποιο λόγο να γυρισουν πίσω. Και ενας λόγος παραπάνω που γυρίζανε στη βάση τους.
Τώρα για τους Τούρκους οτι και να πεις... ειναι απερίγραπτοι
 
Τώρα θα γίνω κακός, αλλά με την THY τελικά θα πας ή από πέσιμο ή από χε$1m0. :4:
 
Από λεγόμενα εργαζόμενων στην TK υπάρχει η φήμη ότι δεν κάνουν εύκολα medical diversions. Με λίγα λόγια όποιος ζήσει και όποιος πεθάνει. Σύμφωνα με την ίδια πηγή έχει ξεψυχήσει κόσμος και ντουνιάς χωρίς να του έχει δοθεί ευκαιρία για “proper medical attention” κυρίως σε πτήσεις βόρεια και ανατολικά της IST. Έτυχε να πετάει και συνάδελφος μου με TK προς Καζακστάν και υπήρχε περιστατικό όπου απλά περίμεναν να πεθάνει ο επιβάτης, καμία άλλη αντίδραση.
Οι πληροφορίες για ανάλογα περιστατικά είναι πολύ περιορισμένες έτσι και αλλιώς πόσο μάλλον όταν αφορά τουρκική εταιρία. Το αναφέρω απλά και μόνο ως φήμη αφού το fact checking είναι λίγο έως πολύ δύσκολο. Όχι ότι περίμενα αυτό για να σχηματίσω γνώμη, αλλά λέμε.
 
Ήμουν μέσα σε medical της ΤΗΥ για ένα παιδάκι που ήταν ήδη πολύ άρρωστο και προσγειωθήκαμε 1.5 ώρα πριν φτάσουμε στην IST στην Ιταλία, οπότε ίσως να είναι σε ποιον πιλότο θα πέσεις;
 
Top