AXD-ATH WITH A3

• Thread starter Thread starter Sunshine
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

Sunshine

Low-Cost-Class-Member
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
lgal
Μια μεγάλη καλησπέρα (ή καλημέρα) σε όλους ,
είμαι νέο μέλος , πρώτο μου topic .

Ταξιδεύω με αεροπλάνο λίγους μήνες αφότου γεννήθηκα και μετά ,και αυτό γιατί η οικογένεια μου βρίσκεται σε δύο τόπους κάπως μακρινούς μεταξύ τους.
Αγαπώ το αεροπλάνο (από παιδί σε αυτό) και αγαπώ να συζητώ για αυτό (εξ'ου και ο λόγος που είμαι εδώ). Οι απαιτήσεις μου σήμερα μετά από 25 χρόνια είναι ιδιαιτέρως πολλές. Επειδή όμως εδώ είμαστε για να λέμε και τα καλά , έχω να σας αφηγηθώ για ένα κυβερνητη που πραγματικά πιστεύω ότι έχει πολύ όρεξη για αυτό που΄κάνει.
Πρόκειται για την πτήση της Aegean Α3 142 κυβερνήτης ο κ. Γιαννόπουλος (αν άκουσα καλά) to αεροσκάφος το 737-4 (bgq). Όχι μόνο ο εν λόγω κυβερνήτης μας έκανε μια εξαιρετική πτήση δεδομένου οτι ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος , αλλά είχε την όρεξη κατά την διάρκεια της πτήσης να αναλωθεί για αρκετή ώρα , ΄ώστε να μας ενημερώσει
1) πριν την απογείωση για την διαδρομή που θα ακολουθήσουμε σχετικά αναλυτικά (λ.χ. όχι θα περάσουμε τη Σαμοθράκη , αλλά στα πλάγια του Σαου της Σαμοθράκης , όχι Εύβοια αλλά Κάρυστος κ.λ.) ,
2)κατά την διάρκεια της πτήσης μας κάλεσε να δούμε την Μυτιλήνη με το "όμορφο Πλωμάρι" και στο βάθος την Χίο με τα Ψαρρά (εξαι΄τίας των ισχυρών ανέμων η ατμόσφαιρα ήταν ιδιαίτερα καθαρή) , μας ενημέρωσε κατόπιν αναλυτικά για τα τεχνικά αλλά και το πόσα καύσιμα θα καταναλώσουμε μέχρις Αθήνα.
3) μετά την προσγείωση μας ευχαρίστησε που επιλέξαμε την εταιρεία.
Γενικά όλο το κλίμα και των υπόλοιπων μελών του πληρώματος σε παρέπεμπε να πεις με ευχαρίστηση ότι η πτήση ήταν εξαίρετη!! :D :great: Γενικά στην Aegean συνηθίζω να λέω ότι κάνω καλές πτήσεις κάθε φορά , δεν έχω παράπονο αλλά δεν ενθουσιάζομαι κιόλας ,αυτή όμως η πτήση μου έμεινε διότι ήταν το κάτι παραπάνω (λόγω ανθρώπων προφανώς) που αξίζει να το πεις. Παρόμοια έκπληξη είχα και όταν πετούσε στο προορισμό αυτό η Aegean me Avro rj jet και τον κ. Πανταζόπουλο κυβερνήτη. Τολμώ να πω πως μου θύμισε τους ορεξάτους ανθρώπους της πάλαι ποτέ Ολυμπιακής (Καμία μα καμία σχέση με σήμερα).

και μια απορία που ψάχνει απάντηση.... :?: :?:
Και κατά την διάρκεια της προσγείωσης στην Αλεξανδρούπολη (που έβλεπα από τον αεροσταθμό) και στην Αθήνα ο κυβερνήτης πάτησε κανονικά τις πίσω ρόδες - επιβράδυνε - και πολύ αργότερα πάτησε την μπροστινή ρόδα (σχεδόν δεν καταλάβαμε ότι την πάτησε..) , αποφεύγοντας ένα δυνατό φρενάρισμα. Μετά το πάτημα της μπροστινής το αεροσκάφος είχε μικρή ταχύτητα και σταμάτησε σχεδόν αμέσως. Είναι κάποιου είδους τακτική αυτή?, τόσο χρόνια πετάω, δεν θυμάμαι να μου έχει ξανατύχει. Πολύ καλή προσγείωση για 737 , που δεν φημίζονται για πολύ "μαλακές" προσγειώσεις.