BKK-HKG

• Thread starter Thread starter flesland
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

flesland

Concorde-Class-Member
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
EDDK
Δεν ξέρω αν έχει ξαναγραφτεί: κάνοντας διάφορα πλάνα και ψάχνοντας για πτήσεις 'ανακάλυψα' ότι στο δρομολόγιο του τίτλου παραπάνω δραστηριοποιείται μια πλειάδα εταιρειών, με απίστευτη 'ποικιλία'. Έχουμε και λέμε:

AirAsia Α320/B737
Thai Arways A333/B747
Cathay Pacific A340
Orient Thai B747
SriLankan A333
Emirates B773
Air China A333
Royal Jordanian A330
Ethiopian Airlines B767
Kenian Airways B767
Hong Kong Airlines (στις οποίας το κινέζικο site δεν εμφανίζεται ο προορισμός αλλά βγαίνει σε άλλα sites :?: )
Bangkok Airways (όπως παραπάνω)

Πιθανότατα και άλλες;

...και (το 2004 τουλάχιστον) σε πολύ καλές τιμές. Είχα κάνει το δρομολόγιο με Emirates, με πλήρες δείπνο (και επιλογή μενού), με τελική τιμή μετ' επιστροφής 110 ευρώ. Η πτήση είναι 2-2.5 ώρες. Η αμέσως πιο προσιτή ήταν η Ethiopean, και κατόπιν εορτής μετάνιωσα που δε πήγα - αλλά τότε βλέπετε υπολόγιζα και το δεκάρικο, και ήταν η πρώτη μου και με Emirates.
Το δρομολόγιο είναι λογικό για εταιρείες που κάνουν μακρινές διαδρομές, όντας και οι 2 πόλεις εξαιρετικά busy (και για λόγους οικονομίας και πληρότητας τις χώνουν σε μία πτήση). Κάτι αντίστοιχο με πολλούς εταίρους παρατήρησα και με το Μπουένος Άιρες, με το Μοντεβιδέο στην Ουρουγουάη να είναι τελικός προορισμός τόσο για Ευρωπαϊκές όσο και για Αμερικάνικες εταιρείες.

Γιατί το μετάνιωσες που δεν πήγες με την Ethiopian..; Είχα ακρίβώς το ίδιο δίλημμα και ακριβώς την ίδια κατάληξη: έκλεισα πριν λίγο ΕΚ με 155Ε - η Ethiopian είχε κάτι σαν 160Ε...Έπεισα τον εαυτό μου ότι όταν κάποτε πάω Άφρική, θα πάω με Αφρικάνικη :wink: επίσης έκανα google Εthiopian 767 για να δω το ife τους κ αντ'αυτού βγήκε το γνωστό βίντεο της πτήσης 961, που κάπως 'σκιάχτηκα'.. Το 777 της ΕΚ από την άλλη ήταν ότι καλύτερο έχω δει έως τώρα απο άποψη άνεσης, ife κτλ ελπίζω να μην το μετανιώσω και εγώ..

Γιατί από τότε θα ξαναέμπαινα άλλες 6 φορές στα αεροπλάνα της Emirates, αλλά 0 (μηδέν) στην Ethiopean. Η οποία δεν πετάει πια και Αθήνα για να πεις ότι θα τη χρησιμοποιήσεις εύκολα για ταξίδι στην Αφρική. Σαν πολυτέλεια χώρος κλπ κλπ, ούτε συζήτηση ότι θα υπερτερεί η ΕΚ. Αλλά επειδή έχουμε κι ένα βίτσιο, δε μετράει μόνο αυτό. Αν έκλεινα τώρα, θα έκλεινα δαγκωτό με Ethiopean ακόμα και με 100 ευρώ διαφορά, διότι μπορεί και να μην ξαναμπώ ποτέ.

Όπως και ο Hunting a Shadow έτσι και εγώ θα έκλεινα να πετάξω ΒΚΚ-ΗKG μεταξύ των Kenyan ή Cathay. Επειδή πρόλαβα την Ethiopian όταν πετούσε από Αθήνα και πήγα Ναϊρόμπι, μπορώ να πω ότι είναι μια πολύ καλή εταιρεία από πλευράς εξυπηρέτησης μέσα στην καμπίνα, με πολύ εξυπηρετικές αεροσυνοδούς και καλό φαγητό. Αλλά σε προγραμματισμό υποφέρουν η πτήση μου από Αθήνα για Αντίς Αμπέμπα έπρεπε να ήταν απευθείας αλλά στο αεροδρόμιο μάθαμε ότι θα σταματούσαμε στην Βυρηττό, και στην επιστροφή (ήμουν τυχερός μου έκαναν upgrade σε business – τέλεια.., σαμπάνια, φρέσκα φρούτα, μπράντι, σουβενίρ.. ) ενώ η πτήση ήταν Αντίς Αμπέμπα – Αθήνα στο αεροδρόμιο μάθαμε ότι θα σταματήσουμε στο Χαρτούμ. Περιττό να πω ότι στο αεροπλάνο δεν έπεφτε καρφίτσα μετέφεραν επιβάτες business και παιδία στην πρώτη θέση. Έτσι μάλλον θα έκλεινα με Cathay γιατί είναι 5 αστέρων εταιρεία και πότε θα έβρισκα ευκαιρία να πετάξω μαζί τους. Εάν ήταν ακριβό το εισιτήριο θα πήγαινα με την Kenyan για τον ίδιο λόγο. Στην Αθήνα νομίζω δεν πέταγαν ποτέ και ούτε ελπίζω να πετάξουν στο μέλλον οπότε δεν θα βρω ευκαιρία να πάω μαζί τους.

Αυτό το δρομολόγιο έχει τόσο μεγάλο ανταγωνισμό που αποκεί και πέρα παίζει η προσωπική προτίμηση. Υπάρχουν ημέρες με προσφορές της Air Asia €140-170, συνήθως η τιμή της είναι στα €240. Με αυτή την τιμή εγώ σίγουρα θα πήγαινα με Ethiopian που η τιμή της είναι €235 ή με την Kenyan με €225, ενώ δεν θα προτιμούσα την Emirates και την Royal Jordanian που μπορείς να βρεις εισιτήριο και με €195. Δεν είμαι κατά των εταιρειών αλλά τελείως προσωπικό γούστο για την εμπειρία θα διάλεγα Kenyan. Όπως δεν θα προτιμούσα την Sri Lanka που σαν θυγατρική της Emirates σίγουρα θα έχει καλή εξυπηρέτηση και ας έχει τιμή €225. Σίγουρα πάντως δεν θα διάλεγα την Cathay με €435 παρόλο που θα ήθελα πάρα πολύ να ταξίδευα μαζί τους. Cathay & Malaysian δεν θα τις διάλεγα μόνο και μόνο λόγω της τιμής. Αν έβρισκα κάποια προσφορά τότε με σφαίρες Cathay.

Πάντως ρε παιδιά, εγώ τον Μάιο πήγα BKK-PVG via HKG με Cathay Pacific με τιμή συνολικά καμιά 300ρια έουρα. Οι εντυπώσεις μου καλές, αλλά όχι τίποτα συγκλονιστικό. Από τη μία τα καθίσματά τους είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ. Καμία σύγκριση με EK. Είναι το δυνατό χαρτί τους. Πραγματικά είναι τα πιο βολικά καθίσματα που έχω δει (από την μικρή ομολογουμένως εμπειρία μου). Το φαγητό τους επίσης καλό - πολύ καλό θα έλεγα. Το IFE όμως και μέτριο μου φάνηκε και δε δούλευε για το μισό πρώτο σκέλος (BKK-HKG). (παρεμπιπτόντως: απογοητεύτηκα κιόλας από την προσέγγιση στο HKG όπου η πόλη δε φαίνεται ούτε με σφαίρες, από την μία πλευρά του αεροπλάνου ειδικά όπως κατεβήκαμε πάνω από τη θάλασσα -  κρίμα να μην είχα πάει πριν 10 χρονάκια :mrgreen:). Πάντως γενικώς η όλη εξυπηρέτηση πολύ καλή, απλώς όχι αυτό το WOW που μισοπερίμενα λόγω του ονόματος της Catha Pacific.