Μπορώ να γίνω επαγγελματίας πιλότος;

• Thread starter Thread starter Dealer
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Ο γνωστός τρόπος που φεύγουν στο εξωτερικό μόνιμα, για να γλυτώσουν την θητεία στην Ελλάδα. Το έκαναν παλιότερα, για τώρα δεν γνωρίζω ακριβώς.

Ααα μαλιστα..αλλα για τα πτυχια δεν αλλαζει κατι ?? παντου ισχυουν οι ιδιοι οροι...

όπα! τι ειναι αυτο asterix ? πως φευγουν δηλαδη στο εξωτερικο και δεν κανουν την στρατιωτικη θητεια? :shock: Θα μπορουσες να μας δωσεις περισσοτερες πληροφοριες?

νομιζω πως αν δηλωσεις κατοικος εξωτερικου δεν πας στρατο αλλα αν γυρισεις πισω μονιμα οποιαδηποτε στιγμη δεν το γλυτωνεις..!! ισως γνωριζει περισσοτερα ο asterix..

Στην Αγγλια περνεις υπηκοοτητα μετα τα 7 (νομιζω) φορολογησιμα χρονια και υπο τον ορο να μη αφηνεις την χωρα για πανω απο 90 συνεχομενες μερες τον χρονο

Επιδή μόλις τον Νοέμβριο τελείωσα την θητεία μου και είμαι κάτοικος εξωτερικού (και γενηθής εξωτερικού) η κατάσταση έχει ως εξής.Εάν έχεις μεγαλώσει στην Ελλάδα (όπως εγώ) τότε την θητεία δέν την γλητώνεις.Άν μένεις έξω για πάνω από 7 χρόνια όπως ανεφέρθηκε παραπάνω μπορείς να κάνεις την θητεία σου σπαστά!Οι περιπτώσεις είναι πολλές αλλά πολύ δύσκολα θα γλιτώσεις την θητεία σου.Ακόμα και 35 χρονος κάτοικος αυστραλίας είχε παρουσιαστεί μαζί μας και έκατσε ένα μήνα πριν μπορέσει να εξαγωράσει την θητεία του.Ο μόνος τρόπος είναι να φύγεις και να μήν γυρίσεις για πάνω απο ένα μήνα.Τις πληροφορίες μου τισ πήρα από την αρμόδια στρατολογία της περιφέρειάς μου.

Κάποιος στα 40 με 250 ώρες, τι πιθανότητες έχει για να εργαστεί ως επαγγελματίας.

Kαι πολλές και μεγάλες. Θέλει λίγο τρέξιμο, λίγο διαδρομοστήσιμο, λίγο απ όλα τα γνωστά αλλά και πολλά εφόδια. Αυτά για την Ελλάδα.
Αν είσαι αποφασισμένος να φύγεις εκτός, ουδέν πρόβλημα. Αλλα τα κριτήρια προσφοράς δουλειάς εκτός και άλλα τα εν Ελλάδι.

Γενικες Αποριες Σχετικα με το Επαγγελμα του Πιλοτου

Γεια σας! Ειμαι σχετικα καινουριος στο forum, το οποιο παρακολουθω συνεχως. Εχω διαβασει παρα πολλα θεματα σχετικα με την Δουλεια του Πιλοτου. Ομως παρ' ολα αυτα συνεχιζω να εχω καποιες αποριες. Επειδη το σκεφτομαι σοβαρα για αυτο το επαγγελμα και επειδη εχω τρομερη αγαπη στα αεροπλανα και γενικα στην αεροπορια, θα ηθελα να σας κανω καποιες ερωτησεις :
1) Ξερω οτι χρειαζονται τα διπλωματα PPL και CPL. Βλεπω ομως συνεχεια καποια διπλωματα οπως JAR, ATPL, JAA κτλ. Μπορειτε να μου εξηγησετε τι σημαινουν? :?:
2) Ποια ειναι τα διπλωματα που χρειαζεται ενας πιλοτος, για να εχει μια σωστη εκπαιδευση?
3) Το κοστος της εκπαιδευσης ειναι αρκετα μεγαλο. Μπορειτε να μου πειτε εναν πολυ γενικο μεσο ορο των χρηματων?
4) Τελος, αν μπορειτε να μου πειτε μια καλη σχολη.(Οπουδηποτε, εως και Αμερικη)

Σας Ευχαριστω παρα πολυ!

Υ.Γ Μιλαμε παντα για πολιτικη αεροπορια! :)

EDIT : Μπορειτε να μου πειτε την γνωμη σας για αυτη τη σχολη? http://www.flyeasa.com/

Re: Γενικες Αποριες Σχετικα με το Επαγγελμα του Πιλοτου

Karxila Καλησπέρα.

Πόσων ετών είσαι?

Από τις ερωτήσεις σου καταλαβαίνω πως είσαι αρκετά αρχάριος με λίγες γνώσεις για τον τομέα, δεν σε κρίνω για αυτό, απλά μια παρατήρηση κάνω. Το Aviation στην Ευρώπη είναι ένας τομέας ο όποιος χρειάζεται πάρα πολύ ψάξιμο με περιορισμένες πηγές και με λιγοστή βοήθεια.

Μπορείς να μελετήσεις το παρακάτω site, για να πάρεις μια ιδέα. Έχει κάποιες βασικές επεξηγήσεις.

http://www.aviationcareerguide.com/getting_started.asp

Μαικ.