Μπορώ να γίνω επαγγελματίας πιλότος;

• Thread starter Thread starter Dealer
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Re: πιλότος

πολιτικής αεροπορίας, θέλω να πω.... :| :| :|

Υπάρχει κάτι πολύ απλό που μπορείς να κάνεις..... να έρθεις στις 2 Απριλίου στην 2η Aviation Career Day και να λύσεις όλες σου τις απορίες.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο ομώνυμο thread.

Συμφωνω απολυτως...παντα για την Ελλαδα βεβαια!Καλη τυχη..

Κάποιες απαντήσεις για τον καινούργιο?

Γεια σας .

Μόλις έκανα λογαριασμό και εγω στο φόρουμ σας και θα ήθελα να σας κάνω μερικές ερωτησούλες :D
Θα ήθελα λοιπόν πάρα πολύ να γίνω και γώ ένας πιλότος .. :lol: Και τώρα ρωτάω. Διάβασα κάποια πράγματα στο φόρουμ που αναφέρονται σε σπουδές σε ιδιωτικές σχολές με χρηματικό αντίτιμο 60.000 ευρω το χρόνο.. :cry: Επειδή μου φαίνεται κάπως το ποσό , ήθελα να ρωτήσω άμα υπάρχουν δημόσιες σχολές πολιτικής αεροποριας στην Ελλάδα η και στο εξωτερικο. Και αν ναι ποιες;

Αυτά ειναι τα ερωτήματά μου. Σας παρακαλώ αν εχω ανοιξει θεμα σε λάθος μέρος πείτε μου. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για μελλοντικές απαντήσεις.

Φιλικά, futAIR

Re: Κάποιες απαντήσεις για τον καινούργιο?

Αν και μπορεις να βρεις οτι πληροφοριες χρειαζεσαι μεσα απο το forum,θα σε πληροφορισω οτι στην ελλαδα δε υπαρχουν δημοσιες σχολες πολιτικης αεροποριας (και ουτε θα υπαρξουν).Για το εξωτερικο το μονο που ξερω ειναι η ENAC(Ecole nationale de l aviation civile) και ειναι η δημοσια γαλλικη σχολη πολιτικης αεροποριας.Για να μπεις εκει θα πρεπει να εχεις το baccalaureate(Bac) με λιγα λογια να εισαι αριστος χρηστης της γαλλικης γλωσσας και επιπλεον θα εξεταστεις και σε συγκεκριμενα μαθηματα (μαθηματικα,φυσικη κλπ).Αν και δεν απευθυνεται μονο σε γαλλους πιστευω πως αν δεν εχεις σχεση με την Γαλλια δυσκολα θα μπεις. :wink:

Μόλις είδα κάτι για Σ.Π.Ο.Α , αυτή δεν είναι δημοσια σχολή ?

Ηταν η ΣΕΧΟΑ εχει κλεισει αλλα και παλι επρεπε να πληρωσεις.

Κατ' αρχήν σε ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις σου.
Από ότι μου λές και όσα έχω ακόμα διαβάσει μέσα στο φόρουμ, κατέληξα σε ένα πλάνο.
Λέω να μπώ Ικάρων, να είμαι εκεί πιλότος στα μαχητικά και οοοοοταν με το καλο αποσυρθώ απο τον τομέα αυτο, δηλαδή βγώ στη συνταξη από ίκαρος, να πάω να κάνω μια εκπαίδευση για πολιτική αεροπορία. (εφ' οσον πιο πριν έχω αποκατασταθεί οικονομικά )

Ξέρω ότι ολα αυτά που λέω ακούγονται κάπως μακριά χρονικά, αλλά πως σου φαίνεται η ιδέα ?

4 δυσκολα χρονια στη Σχολη Ικαρων,με ο'τι αυτο συνεπαγεται και 15 ακομη δυσκολοτερα χρονια στα μαχητικα της ΠΑ με κοστος που σε πληροφορω ωχρια στις 50-60 χιλ ευρω που θα δωσεις σε μια σχολη χειριστων.Το σημαντικοτερο βεβαια αν με το καλο αποστρατευτεις πρεπει να αρχισεις διαβασμα για τα πτυχια με οικονομικο και οχι μονο κοστος διχως να εχεις εξασφαλισει εργασια στην πολιτικη αεροπορια.Νομιζω δεν ειναι καλη ιδεα.Ξανασκεψου το.

Η αποψη μου ειναι οτι το να χρησιμοποιησεις την ικαρων για να γινεις πιλοτος π.χ στην ΟΑ δεν αξιζει αν ειναι ονειρο σου να γινεις airline pilot.Αν ομως σου αρεσει τοσο η ιδεα του να γινεις αεροπορος ανεξαρτητα απο που και γιατι πετας κυνηγησε το.
Ενας θειος μου που πεταγε στα Α7 ειχε τις ιδιες φιλοδοξιες αρχικα με σενα, αλλα η ζωη σαν πιλοτος μαχητικων και το ´´λουκι ´´ που τρως εκει σε αναγκαζουν να προτιμησεις την συνταξουλα σου in the end.