Λοιπον δεν θα δωσω τροφη σε αντιπαραθεσεις στο φορουμ αυτο το οποιο ειναι πολυτιμο για καποιους, επομενως δεν θα το γεμισω με οδηγιες προς ναυτιλομενους, μονο μερικες συμβουλες γιατι ποναει η ψυχη μου να ακουω αλλα αντι αλλον.
Ειμαι ηδη χειριστης φιλε μου και εκπαιδευτης και παω Καναδα για να πεταξω ενα εταιρικο Κing Air 350 και 1450 ωρες εχω στον αερα και 23 χρονων ειμαι δεν εχω πτυχιο απο ΑΕΙ αλλα σε σχεση με τον φιλο που λες εσυ οτι θα εχει πτυχιο ΑΕΙ εγω εχω 1500 ωρες σχεδον που δεν εχει αυτος και δεν αναπληρωνονται απο κανενα πτυχιο, δυστηχως για αυτον. Αν νομιζεις οτι το πτυχιο ΑΕΙ ειναι υποχρεωτικο Αμερικη ή Καναδα κανε τον κοπο να πατησεις το ποδι σου πρωτα στην Ηπειρο αυτη και μετα με μεγαλη μου χαρα να ακουσω τι εχεις να πεις. Αμερικη και Καναδα δεν κανει κανενας καριερα με την "ας μην σχολιασω" τακτικη της Ευρωπης εδω ξεκινας απο χαμηλα, αλλαζεις λαδια στο τσεσνα και βαζεις αερα στα λαστιχα, βγαζεις και καμια φωτοτυπια για τον Καπτεν του Σεϊγεν που ερχεται 2-3 φορες την ημερα στο αεροδρομιο γιατι ισως ειναι αυτος που θα σου δωσει την πρωτη τσαρτερ-νυχτα-καργκο δουλιτσα. Επειτα στις ΗΠΑ και γενικα στο βορειο τμημα της Αμερικα (Καναδας) μετραει η συμπεριφορα, ταπεινοτητα, σκληρη δουλεια, αγαπη για το επαγγελμα και ελλειψη "ψηλομυτισμου", αυτες ειναι η αρχες για να κανεις καριερα απο το τσεσνα εως το 777. Για αυτο φιλε μου αν θες να κανεις καριερα να ακους αυτους που εχουν ζησει 5 πραγματα και να αφηνεις την εξυπναδα για τους "νεους". Με το να μην ξερεις και να το παιζεις γνωστης δεν κανεις κακο σε κανενα φιλε Evarestos13 παρα μονο στον εαυτο σου και ειναι κριμα γιατι με λιγο μυαλο αν ξεκινας τωρα μπορεις να κανεις την καριερα που παντα ονειρευοσουν.
Υ.Γ. Ασε φιλε μου να βρεθεις πρωτα ο ΘΕΟΣ και το ευχομαι με ολη μου την καρδια στον αερα και ασε να με κρινεις μετα για το ποσο καλος χειριστης ειμαι.
Υ.Γ.2 Εχω μονο τα εξεις πτυχια και ratings PPL/ME-CPL/ME-IR/CFI/CFII/MEI/Aerobatic advance rating/Aerobatic Instructor.
Υ.Γ.3 Αν θελεις με π.μ. μπορω να σου δωσω τα στοιχεια μου να τσεκαρεις την ακριβεια και την αληθεια μεσω του site της FAA.