British Airways

• Thread starter Thread starter gioannis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Re: British Airways News .......!!!

Καλά μας δουλεύετε;;! Οι κύριοι της ΒΑ είναι τυχεροί που έχουν δουλειά! Η εταιρεί είναι ζημιογόνος, οπότε σίγουρα δεν υπάρχει χρήμα για πέταμα. Προφανώς ουδέποτε πέρασε από το μυαλό των απεργούντων οτί αν η ΒΑ (χτύπα ξύλο) κλείσει ή συρρικνωθεί σημαντικά, πολλοί εργαζόμενοι θα χάσουν την δουλειά τους, απεργώντας δηλαδή επιδεινώνουν το συμφέρον τους.

Φίλε/η cchalkia η συγκεκριμένη απεργία γίνεται για χάρη κάποιων CSD (Customer Service Director), Chief Purser, In Charge, τεμπέληδες, όπως θέλεις πεσ΄τους.

Ναι, υπάρχουν και μερικοί άλλοι λόγοι από πίσω, που ως επί το πλείστον έχουν να κάνουν με τα παλιά συμβόλαια. Οι προτάσεις που έκανε η εταιρεία στα πληρώματα ήταν αρκετά ελκυστική. Μερικές φορές ίσως είναι καλύτερο να σκεφτόμαστε το γενικό καλό παρά την τσέπη μας.

Η ΒΑ είναι από τις λίγες ευρωπαϊκές εταιρείες που έχει τόσους πολλούς ανταγωνιστές και τόση μικρή βοήθεια από το κράτος, τις υπηρεσίες κλπ. Κοίτα για παράδειγμα αεροδρόμια όπως FRA, CDG, AMS. Πρώτα "βολεύουν" τις δικές τους εταιρείες με slots και μετά ότι περισσεύει το μοιράζουν "δίκαια". Πόσα είναι νομίζεις τα δρομολόγια που η ΒΑ έχει το μονοπώλιο? Ρίξε μια ματιά τριγύρω και θα δεις ότι υπάρχουν κερδοφόρες εταιρείες που η 'εννοια συνδικαλισμός ή που δεν υπάρχει ή κανένας δεν δίνει σημασία. Easyjet, Westjet....

Τώρα όσο αφορά στο σχόλιο σου για "απεργοσπάστες", έχω να σου κάνω μία ερώτηση. Την φράση στα αγγλικά "lead by example" την γνωρίζεις? Ένας λοιπόν από τους συνδικαλιστές μέσα σε 18 μήνες είχε 20 πτητικές ώρες. Με λίγα λόγια LHR-SFO-LHR. Ο συγκεκριμένος έχει ένα βασικό μισθό γύρω στις £50,000 συν £20,000 που καθαρίζει από τις συνδρομές των μελών. Φυσικά δεν είναι ο μόνος. Όλοι πάνω κάτω το ίδιο είναι. Δώσε μου έναν λόγο γιατί εγώ πρέπει να τον πιστέψω όταν μου λέει ότι πρέπει να απεργήσω. Και δεν είναι μόνο αυτό. Όταν θα έχω την τύχη να πάρω κανένα ταξίδι με καλά λεφτά θα τον έχω να διευθύνει την καμπίνα- γιατί μόνο τα καλοπληρωμένα κάνουν, και να μην ξέρει τι του γίνεται.

Το γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ότι οι εποχές που η συγκεκριμένη δουλειά είχε τεράστιες αποδοχές έχει περάσει. Όσοι εδώ μέσα δουλεύουν σαν ιπτάμενο προσωπικό ξέρουν ότι ποτέ δεν θα έχουν βασικό μισθό £50,000. Οι απαιτήσεις που έχει ένας επιβάτης της business class συνεχώς αυξάνονται. Παρ'όλα αυτά όμως η μέση τιμή στο LHR-JFK πριν δύο χρόνια ήταν £1,270, πριν ένα χρόνο ήταν £1,050 και σήμερα είναι £945. Πως γίνεται η κάθε εταιρεία να μπορέσει σήμερα να λειτουργήσει με τον ίδιο τρόπο που λειτουργούσε πριν 2 χρόνια?

Καλές οι απεργίες και τα δικαιώματα των εργαζομένων όταν υπάρχει μία βάση. Και ο συνδικαλισμός καλός είναι σαν έννοια αλλά οι συνδικαλιστές είναι άλλη ιστορία. Κοίτα που έχουν καταλλήξει άλλοι λόγω συνδικαλισμού. Το πόσο εύκολο είναι να κλείσει μία εταιρεία το γνωρίζουμε όλοι.

Πριν ξαναμιλήσεις για ντροπές καλό θα ήταν να κάνεις μία έρευνα πάνω στο θέμα. Και δεν εννοώ το φόρουμ. Το BBC, CNN, Guardian είναι μία καλή αρχή.

Αυτό που κάνει ο DLTKIR δείχνει ότι θέλει να προστατέψει την δουλειά του και το μέλλον του. Δλδ αυτό που θα έκανε ο κάθε λογικός άνθρωπος.

ΟΑ277

cchalkia":2fjadx8d said:
βλέπω έχουμε και απεργοσπάστες στο φόρουμ μάλιστα...

μα καλά καμία ντροπή; ξεδιάντροπα με το πλευρό της εργοδοσίας...

Η απεργία αποτελεί δικαίωμα και όχι υποχρέωση. Που σημαίνει ότι αν θες και αν συμφωνείς με τα αιτήματα της απεργίας, το εξασκείς. Οπότε τέτοιες εκφράσεις καλό είναι να λείπουν. Δεν είμαστε πρόβατα να ακολουθούμε το βοσκό.
Αν εσύ, που παίρνεις €700/€1000/€1500 θες να απεργήσεις για να μην χάσει τα κεκτημένα και τα προνόμιά του ο "συνάδελφος" που βγάζει €5000, δικαίωμα σου.

Μερικά στοιχεία που βγήκαν απ' την ΒΑ για την τελευταία απεργία...

Περίπου 80% των επιβατών πέταξαν τελικά ενώ η προσέλευση των πληρωμάτων καμπίνας έφτασε στο 60%. Not bad...
:arrow: http://www.reuters.com/article/industrialsSector/idUSLDE62U0IU20100331

Παιχνιδάκι (ξανα)έγινε ο CEO της ΒΑ Willie Walsh...
:arrow: http://blogs.wsj.com/source/2010/03/30/wee-willie-walsh-willie-strikes-back/?KEYWORDS=airlines

H BA βαζει 767 στο LHR-CDG, στις 3 απτις 9 καθημερινές πτήσεις :shock: Τέτοια απότομη αύξηση στη ζήτηση, παρά τον ανταγωνισμό από πλοία και τρένα και από την AF? Μου κάνει εντύπωση για μια πτήση 40'..Εκτός αν τα 767 μπήκαν σφήνα, έχοντας αποσυρθεί από άλλα δρομολόγια όπου παλιότερα υπήρχε η ζήτηση για 767..

http://www.airliners.net/aviation-forum ... n/4769195/

Τέσσερις 5ήμερες απεργίες ανακοινώθηκαν, με μία μέρα κενό ανάμεσα τους :shock: :shock: :shock:
...will begin on May 18 and run until May 22. There will be further strikes on May 24-28, May 30-June 3 and June 5-9.
:arrow: http://www.reuters.com/article/idUSLAL00443320100510

Και εδώ η όλη φάση που παίχτηκε...
:arrow: http://www.reuters.com/article/idUSLDE6490KW20100510

Είμαι περίεργος για την αντίδραση της ΙΒ. Λέτε να φάμε κόλυβα???